Španija OLE

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

ŠPANIJA - Barcelona, Figuares&Girona, Zaragoza, Madrid, Toledo, Valecija

 

1. dan: polet proti Barceloni
Zbor potnikov na letališču Zagreb dve uri pred letom, prijava ter let s prevoznikom Vueling do Barcelone. Pristanek v Barceloni v poznih popoldanskih urah. Sledi transfer do hotela na območju Costa Barcelone in nočitev.

2. dan: Barcelona – fakultativni, panoramski ogled mesta
Po zajtrku vam priporočamo ogled mesta Barcelona (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Med panoramsko vožnjo po glavnih avenijah boste občudovali impresivne Gaudijeve zgradbe, simbole katalonskega modernizma. Sledi gora Montjuic z osupljivim razgledom na mesto in pristanišče, olimpijsko stadion, Columbusov spomenik ter staro gotsko četrt. Vožnjo nadaljujemo čez okrožje Eixample do Gaudijeve nedokončane katedrale Sagrade Familie, najbolj znane zgradbe v Barceloni. Prosto popoldne v mestu – sprehodite se po živahni coni za pešce Ramblas in občudujte nastope uličnih umetnikov ali posedite v eni izmed številnih kavarn ter enostavno uživajte v utripu mesta. Povratek v hotel in nočitev.

3. dan: Barcelona – fakultativni izlet Figueres & Girona
Zajtrk. Danes vam priporočamo udeležbo na celodnevnem fakultativnem izletu v Figueres in Girono z ogledom katedrale (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Najprej se bomo zapeljali v Figueres, rojstno mesto Salvadorja Dalija. Obiščemo muzej Dali Theatre Museum, ki ni le sam po sebi umetniško delo, temveč je tudi dom številnih znanih Dalijevih del. Prepustite se fascinantnemu nadrealističnemu svetu Salvadorja Dalija. Pot nadaljujete do obzidanega mesta Girona, kjer lahko uživate v dvournem vodenem ogledu mesta, katedrale in judovske četrti. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: Barcelona – Zaragoza – Madrid
Po zajtrki sledi vožnja v Zaragozo. Živahno in nenehno rastoče mesto, se razprostira na obeh straneh reke Ebro. Med panoramsko vožnjo si boste ogledali največje znamenitosti Zaragoze. Obiskali boste cerkvene zgradbe Basilica del Pilar, Plaza de las Catedrales in La Seo del Salvador. Po prostem času v mestnem središču se odpeljemo proti Madridu. Prihod v hotel in nočitev.

5. dan: Madrid
Po zajtrku sledi panoramski ogled Madrida. Madrid, glavno mesto Španije, ima veliko plati. Peljali se bomo skozi staro habsburško četrt, ki slovi po številnih veličastnih renesančnih in baročnih zgradbah, kot so Puerta del Sol, Plaza Mayor in Plaza de la Villa. Videli boste tudi Madrid Bourbon – kraljevo palačo, fontani Neptuno in Cibeles ter spomenik Puerta de Alcalá. Prepustite se arhitekturnim mojstrovinam Josea Bonaparteja, ki je zaznamoval arhitekturo 19. stoletja v Madridu – elegantno Plaza de Oriente in muzej Prado (zunanji ogled, vstopnina ni vključena). Sledi ogled sodobnega Madrida in njegovih ulic, kot so Gran Via, Castellana, Plaza de Castilla, arena za bikoborbe Las Ventas (zunanji ogled) in Santiago Bernabeu (zunanji ogled, vstopnina ni vključena), nogometni stadion kraljevega kluba Real Madrid. Popoldan izkoristite za samostojni ogled mesta. Povratek v hotel in nočitev.

6. dan: Madrid – Toledo - Valencija
Po zajtrku sledi vožnja po slikoviti pokrajini proti Toledu, nekdanji prestolnici španskega kraljestva. Tukaj boste videli značilno mešanico arabske, gotske, renesančne in baročne arhitekture. Po mestu boste občudovali številne zgodovinske zgradbe, vključno s katedralo, imenovano tudi ‘gotski čudež‘‘, ki je bila zgrajena v 13 stoletju, katere notranjost vam bo vzela dih (vstopnina vključena). Po ogledu prosto za raziskovanje ozkih uličic in edinstvene arhitekture tega srednjeveškega mesta. Popoldan se bomo odpeljali proti Valenciji. Nočitev na območju Valencije.

7. dan: Valencija - Barcelona
Po zajtrku prevoz do Valencije. Mesto je znano kot mesto tisočih stolpov. Je eno najbolj živahnih mediteranskih mest in mesto številnih tradicij in festivalov. Z vodnikom se boste sprehodili skozi stari del mesta, nato boste imeli še nekaj prostega časa za raziskovanje mesta, nakupe, kosilo… Sledi vožnja proti Costa Barcelona in nočitev.

8. dan: Barcelona-Zagreb
Zajtrk. Prevoz do letališča Barcelona ter let do Zagreba.


Pomembno opozorilo: Za to potovanje potrebujete 
veljaven potni list ali osebno izkaznico.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

***************************************************************************
Barcelona
Barcelona je glavno mesto Katalonije in drugo največje mesto Španije. Tukaj si lahko ogledate ostanke rimskih in srednjeveških četrti in lepe primere modernističnih in avantgardnih gibanj iz 20. stoletja. Zgradbe katalonskega arhitekta Antonija Gaudija in Lluis Demenech i Montaner je UNESCO razglasil za svetovno dediščino. Ene izmed najbolj znanih znamenitosti so : Sagrada Familia (bazilika arhitekta Antonija Gaudi), slavolok zmage, pristanišča, Kolumbov spomenik, ulica Ramblas, ki je znana po uličnih umetnikih in trgovcih idr.

Girona
Mesto, s 96.000 prebivalci, leži na severovzhodnem delu Katalonije. Znamenitost mesta je ogromna katedrala Santa Maria s širokim stopniščem, ki ima 90 stopnic in vodi do glavnega vhoda. Girono so zgradili Rimljani kot trdnjavo. Ozke uličice tega srednjeveškega mesta odražajo preteklost iz časa mavrske okupacije.

Figueres
Figueres je rojstni kraj nadrealističnega Salvadorja Dalija. V kraju je najbolj znan Dalijev muzej, ki stoji na mestu mestnega gledališča, „Teatro Museo Salvador Dalí“. Muzej je en izmed najbolj obiskanih muzejev v Španiji.

Zaragoza
Živahno mesto se nahaja ob reki Ebro. Glavne znamenitosti mesta so: katedrala-bazilika del Pilar (največja baročna stavba v Španiji), Plaza de las Catedrales in La Seo del Salvador.

Madrid
Madrid, glavno mesto Španije in eno največjih mest v Evropi, ima več plati. Mesto je že stoletja geografsko, politično in kulturno središče Španije in sedež španske vlade. Tukaj bivata tudi španski kralj in katoliški nadškof. Kot poslovno in finančno središče ima mesto tako nacionalni, kot tudi mednarodni pomen. Mesto zaznamujejo številne veličastne renesančne in baročne zgradbe s številnimi znamenitostmi, kot so: Puerta del Sol, Plaza Mayor, vodnjak Neptuno, Plaza de la Villa, spomenik Puerta de Alcalá, Palacio Real (kraljeva palača je madridski mestni grad in uradna rezidenca španske kraljeve hiše), Gran Vía, Castellana, Plaza de Castilla, arena za bikoborbe Las Ventas, nogometni stadion Santiago Bernabéu.

Toledo
Glavno mesto španske province Toledu leži ob reki Tajo. Glavne znamenitosti mesta so: staro mestno jedro, katedrala Santa Maria, cerkev sv. Tome z mojstrovino El Greco »El Entierro del seonor de Orgaz« (Pogreb grofa Orgaze), sinagoga Santa Maria la Blanca v centru židovske četrti, idr.

 

Cena vključuje:
- letalski prevoz Zagreb-Barcelona-Zagreb s pristojbinami, prevoznik Vueling
- 7 x nočitev v hotelih s 4*, v standardni dvoposteljni sobi
- 7 x zajtrk
- prevozi po programu s klimatiziranim in udobnim turističnim avtobusom
- 4 vodeni ogledi: Zaragoza, Madrid, Toledo in Valencija
- vodnik, ki govori slovenski ali hrvaški jezik
- organizacijo potovanja

  

Cena ne vključuje:
- transferja do letališča Zagreb
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)



Možna doplačila v agenciji:
• Celosten paket zavarovanja potovanja od 69,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• 7 x večerja (5 x večerja v hotelu, 1 x večerja v restavraciji v Madridu, 1 x Flamenco z večerjo): 129,-EUR na osebo.
• Paket izletov I (Barcelona s Sagrado Familio* in Girona&Figueres): 169,-EUR na osebo
• Paket izletov II (Barcelona in Girona&Figueres): 135,-EUR na osebo
• Fakultativni izlet Barcelona s Sagrado Familio*: 100,-EUR na osebo
• Fakultativni izlet samo Barcelona: 70,-EUR na osebo
• Fakultativni izlet Girona&Figueres: 70,-EUR na osebo
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 250,-EUR

*Opomba: Število vstopnic za obisk Sagrade Familie je omejeno.


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v Španijo potrebujete veljavni potni list ali osebno izkaznico. Če ste državljan druge države se na pristojnem uradu še pravočasno pozanimajte kakšni so za vas pogoji vstopa v Španijo.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na spletni strani MZZ: https://www.gov.si/drzave/spanija/ ali na https://travelsafe.spain.info/en/

Opomba

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v Španijo cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/evropa/spanija.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

First minute popust velja do preklica. 


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:

12.09.-19.09.2023
Zagreb-Barcelona 16:40 19:00 (VY1281)
Barcelona-Zagreb 13:50 16:00 (VY1280)

07.10.-14.10.2023, 14.01.0-21.10.2023 in 21.10.-28.10.2023
Zagreb-Barcelona 22:20  00:40 (VY1281)
Barcelona-Zagreb 19:30  21:40 (VY1280)

Letalski prevoznik: Vueling





Informacije o državi: Španija

Španija je obmorska država in leži na jugozahodu Evrope, na Iberskem polotoku, ki si ga deli s Portugalsko. Na severovzhodu meji z Francijo preko gorske verige Pirenejev in žepno državico Andoro. Del Španije so tudi Balearski otoki v Sredozemskem morju, Kanarski otoki v Atlantskem oceanu in mesti Ceuta in Melilla v severni Afriki. Španija spada med države z najlepšimi plažami na svetu. Ob španski obali najdemo očarljive destinacije, tako velika obmorska mesta, kot tudi manjše vasice, ki so polne španskega šarma. Prelepe plaže in kulturna raznolikost sta dva od mnogih razlogov, da se je Španija razvila v turistično velesilo Evrope. Velik poudarek je tudi na kulturi in umetnosti, kar se odraža na znamenitostih. Španija je na drugem mestu po skupnem številu krajev, priznanih kot del UNESCO-ve svetovne dediščine.

Površina: 504.645 km²
Prebivalstvo: 46.704.300
Gostota naseljenosti: 94 prebivalcev/km²
Glavno mesto:Madrid
Največja mesta: Madrid, Barcelona, Valencija, Sevilla in Zaragoza
Uradni jezik: Španski
Valuta:Evro
Časovni pas: CET
Klicna številka:+34
Električna napetost: 220 V/50 Hertzev, izmenični tok

Podnebje: V notranjosti Španije je oceansko podnebje, kar pomeni, da so zime hladne in poletja vroča. Na obalnih območjih in jugu Španije, pa je sredozemsko podnebje, za katerega so značilna vroča in suha poletja ter mile zime. Z več kot 3.000 ur sonca na leto ni presenetljivo, da je ena od najtoplejših evropskih regij.
Povprečne temperature na vzhodu in jugu države: 13°C do 25°C, na severozahodu 8°C -20°C, notranjost 3°C -23°C.

Mestni promet: Vsa večja mesta imajo podzemno železnico. Prav tako se po Španiji lahko vozite s tramvaji, avtobusi in taxiji.

Hrana in pijača: Španska kuhinja ima veliko različnih regionalnih jedi in specialitet. V španski kuhinji igrajo pomembno vlogo ribe in morski sadeži, zelenjava (npr. krompir), stročnice, oljčno olje in sadje. Španija je bila skozi zgodovino pod vplivom različnih kultur, zato ima veliko tipičnih jedi. Ena takih jedi so tapasi, nekakšna predjed, ki je po navadi na voljo povsod, tudi v lokalih, kjer strežejo le pijačo. Tapasi so lahko hladni ali topli, med njih pa spada množica jedi, od mesa do solat, ocvrta hrana. Postrežejo se v majhnih porcijah, da lahko izberemo več različnih jedi. Najbolj znana španska jed je paella. To je riževa jed z različnimi vrstami mesa, morsko hrano, zelenjavo, začimbami. Pogoste so tudi tortilje, jajčna omleta z različnimi sestavinami.

Napitnine: v Španiji so napitnine zaželene. Na mizi se po navadi pusti okoli 10% zneska računa. Španski taksisti so zelo zadovoljni, če znesek sami zaokrožite navzgor ali mu pustite 10 % od računa.

Obleka in običaji: Špansko življenje se je skozi leta zelo spremenilo, vendar so nekateri še vedno zadržani. Rokovanje je običajen način pozdravljanja. Kopalke so kos oblačila za bazene in plaže. Španci imajo dva priimka, vendar se v pogovoru običajno uporablja samo prvi. Od 1. Januarja 2006 je prepovedano kajenje v pisarnah, trgovinah, šolah, bolnišnicah, kulturnih centrih. Španija je dežela številnih praznikov s spremljajočimi običaji. Med najbolj znanimi sta tek pred biki v Pamploni in obmetavanje s paradižniki v Buñolu. Španci siesto še vedno jemljejo zelo resno, zato je večina trgovin in uradov med drugo in četrto uro popoldan zaprta.

Nakupovanje: Španija je v zadnjem desetletju znatno prispevala k razvoju evropske in svetovne modne scene in blagovnih znamk. Glavne nakupovalne ulice v španskem glavnem mestu so osredotočene okoli Puerta del Sol, Gran Via in mesta Salamanca. Barcelona ima veliko trgovin in veliko izbiro. Nakupovalni centri so odprti od 9:30 do 20:30. Manjše trgovine imajo dvourni odmor za kosilo.

Varnost: Španija je varna dežela. Pozorni moramo biti na osebno lastnino, še posebej v večjih mestih, kjer se pojavljajo žeparji. Dragocene predmete (denar, kreditne kartice, potni list in druge vrednosti) imejte vedno pri sebi ali jih shranite v hotelski sef. 

Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023 Španija OLE II 2023