Turška riviera

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

TURŠKA RIVIERA

Alanya, Beskonak in most sv. Pavla, Kibyra, Laodicea...

Posebna ponudba vključuje še 50% popust na doplačilo za polpenzion sopotnika, s čimer prihranite 70€! 


1. DAN: LJUBLJANA-ANTALYA
Zbor potnikov na letališču Ljubljana in let proti Antalye. Pri izhodu z letališča vas pozdravi vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer, prijava in namestitev v hotelu Castival 5* ali podobnem za naslednji 2 nočitvi.

2. DAN: POLDNEVNA PANORAMSKA VOŽNJA – BESKONAK IN MOST SVETEGA PAVLA

Na jutranjem koktajlu dobrodošlice vas bo vaš spremljevalec seznanil z vsemi potrebnimi informacijami v zvezi s potovanjem. Nato sledi panoramska vožnja in ogled kraja Beskonak z mostom sv. Pavla ter sprehod po znamenitem kanjonu Tazi. Povratek v hotel.

3. DAN: ANTALYA - KIBYRA - PAMUKKALE
Zjutraj se bomo podali mimo bisera turškega Sredozemlja, Antalye, in obiskali eno največjih in najbolj znanih zlatarn v Turčiji. Seznanili se boste z dragimi kamni in postopkom izdelave veličastnega na kita. Nato obiščemo starodavno mesto Kibyra, ki se je nahajalo na meji zgodovinske Likije. Spoznali boste njegovo zgodovino in uživali v številnih zelo dobro ohranjenih ostankih mesta. Po ogledu se odpravimo do področja Pamukkal. Po prihodu boste imeli priložnost za sprostitev v termalni kopeli vašega hotela. 2 nočitvi na območju Pamukkal.

4. DAN: LAODICEA – PAMUKKALE

Zjutraj se bomo zapeljali mimo gore Honaz do proizvodno-prodajnega objekta s čudovitimi turškimi preprogami, ki stoji v bližini mesta Tavas. Imeli boste priložnost videti preproge tkane s svetovno znanim dvojnim vozlom in z naravno barvanimi materiali. Predstavili vam bodo vse faze izdelave od pridobivanja naravnih materialov - svile, bombaža in volne, do končnega izdelka. Nato obiščemo Laodiceo, ki se nahaja na križišču pomembnih trgovskih poti. Nekoč je bila uspešno mesto, znano po črni volni, bančnih storitvah in medicinskih dosežkih. V pozni antiki je v mestu delovala velika židovska in pomembna krščanska skupnost. Sveti Janez omenja Laodiceo kot eno izmed sedem cerkva v knjigi Razodetja.
Fakultativno: Hierapolis in znamenite apnenčaste terase
Ruševine veličastnega mesta Hierapolis, ki je doseglo svoj vrhunec v času rimskega cesarstva, se raztezajo nad dih jemajočimi apnenčastimi terasami, katere boste lahko občudovali iz neposredne bližine. Videli boste temelje Apolonovega templja, ki datira iz 3. stoletja pred našim štetjem. Impresiven in razkošen je s svojimi petdesetimi vrstami – stopnicami rimski amfiteater, ki se prav tako nahaja v Hierapolisu. Cena: cca 35€ na osebo.

5. DAN: ANTALYA - ALANYA
Nato se odpravimo po čudoviti pokrajini gorovja Taurus nazaj proti Antalyi. Ustavili se bomo v razstavno – prodajnem objektu, kjer boste imeli priložnost nakupa vrhunskih usnjenih izdelkov iz njihove bogate ponudbe. Sledijo 3 nočitve v hotelu Castival  ali podobnem.

6. DAN: FAKULTATIVNI IZLET ALI PROSTO
Razvajajte se z bogato ponudbo odličnega hotela, uživajte v sprehodu po plaži ali se nam pridružite na zanimivem izletu.

7. DAN: FAKULTATIVNI IZLET ALI PROSTO
Razvajajte se z bogato ponudbo odličnega hotela, uživajte v sprehodu po plaži ali se nam pridružite na zanimivem izletu.

8. DAN: POVRATEK
V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder poletite proti domu. 

 

POMEMBNO:
Po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja.


ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

 

POSEBNA PONUDBA:
Za rezervacije do 07.03. ob plačilu polpenziona 1. osebe v sobi, ima druga oseba v sobi 50% popust na polpenzion! Posebna ponudba velja izključno za nove rezervacije.


Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana-Antalya-Ljubljana s čarter prevozom
- 5 x nočitev na območju Alanye v hotelu Meryan 5* ali podobnem, v dvoposteljni standardni sobi
- 2 x nočitev na območju Pamukkal v hotelu s 4*, v dvoposteljni standardni sobi
- prevoze in oglede po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom
- slovenski spremljevalec ter lokalni vodnik vam zaželita dobrodošlico na letališču Antalya
- organizacijo potovanja


Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- poplenziona (zajtrk + večerja) - priporočamo
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v Turčijo in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Možna doplačila v agenciji:
• Polpenzion (zajtrk + večerja): 140,-EUR na osebo
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 45,-EUR na osebo
Celosten paket zavarovanja vključuje: zavarovanje odpovedi (tudi v primeru, če zbolite za COVID-19), zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage
• Zunanje parkirišče na letališču Ljubljana: 36,-EUR na vozilo 

• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 140,-EUR


Možna doplačila vodniku na poti:
Hierapolis cca 35 EUR na osebo, Alanya s kosilom cca 50 EUR na osebo, Side – Manavgat s kosilom cca 55 EUR, ples dervišev cca 25 EUR na osebo, polet z balonom - starostna omenitev! (cena in izvedba odvisni od prostih kapacitet in vremenskih pogojev). Min. število potnikov za izvedbo dodatnih izletov je 10. Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.

 

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka


Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v Turčijo cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/turcija. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.


Minimalno število potnikov na termin: V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše število 140 potnikov na letalu in najmanj 35 potnikov na posameznem avtobusu.

V kolikor bo prijavljeno manj, kot 135 oseb na termin, bo odhod z letališča Zagreb z organiziranim brezplačnim transferjem iz Ljubljane do letališča Zagreb in nazaj.

Splošne pogoje najdete tukaj.

Informacije o državi: Turčija


Turčija svojim gostom nudi veliko več kot le sonce, plaže in morje. V Turčiji najdemo osupljive naravne lepote, kulturne in zgodovinske znamenitosti, zanimiva mesta in impresivne stavbe. Z agencijo NIKAL doživite vznemirljiva potovanja z mešanico 1001 noči in sedanjosti. Ljubeznivost in gostoljubnost sta v Turčiji zelo pomembni. Prav tako zmerne cene omogočajo ugoden dopust z vsem udobjem in zelo dobro opremljenimi hoteli. Prepričajte se sami v čarobnost te turistične destinacije – Turčije.

Značilnosti Turčije
Površina: 814.578 km²
Prebivalstvo: 74.724.300
Gostota naseljenosti: 91 prebivalcev/km²
Glavno mesto: Ankara
Največja mesta: Istanbul, Ankara, Izmir, Adana in Antalya
Uradni jezik: Turški
Valuta: Turška Lira
Časovni pas: CET +1
Klicna številka: +90
Električna napetost: 220 V/50 Hertzev, izmenični tok

Geografske značilnosti
Turčija se geografsko razprostira na dveh celinah in tako tvori prehod med Evropo in Azijo. Anatolija zavzema približno 97% površine Turčije (790 955 km²), medtem ko vzhodna Trakija, evropski del, zavzema približno 3% površine dežele (23.623 km²). Turška obala je dolga 7.200 km ter leži ob Egejskem morju na zahodu, Mediteranskem morju na jugu in Črnem morju na severu.

Podnebje
Turčija sega v več podnebnih pasov. Poletja so vroča in zime v glavnem blage. Mediteransko podnebje je poleti najbolj primerno za uživanje na turških plažah ter kopanje, medtem ko sta pomlad in jesen idealni za krožna potovanja po Turčiji.

Potovalni dokumenti

Državljani Republike Slovenije za vstop v Turčijo vize ne potrebujejo. Po turških zakonih, mora Vaš potni list na dan povratka veljati še vsaj 6 mesecev.

Način plačevanja
Domača valuta je Turška Lira (1 turska lira = 100 Kurus).
Drugi načini plačila: kreditne kartice, evropski potovalni čeki

Državni prazniki
1. januar Novo leto
23. april Dan suverenosti in otrok
19. maj Dan spomina na Atatürka, dan mladih in športa
30. avgust Dan zmage
28. / 29. oktober dan republike (29. oktober je državni praznik)

Verski prazniki se ravnajo po islamskem Luninem koledarju in tako nimajo točno določenega datuma. Ti prazniki so: Ramadan / Ramazan ter Praznik žrtvovanja / Kurban Bayram. Za razliko od drugih islamskih dežel, kjer je dela prost dan petek, je v Turčiji dela prost dan nedelja.

Hrana in pijača

Kot tudi v drugih mediteranskih deželah, je turška kuhinja zelo zdrava, sveža in okusna. Glavne sestavine v turški prehrani so meso (jagnjetina, perutnina, teletina) in zelenjava (npr. fižol, paprika, čebula, česen, krompir idr.), za prilogo pa postrežejo riž ali žitarice. Pomemben del turške kuhinje so tudi ribe in morski sadeži.


COVID-19 informacije

Številne države so začele sproščati Covid pogoje, kar pa ne pomeni, da ne bo prišlo do sprememb. Prijazno vam svetujemo, da se pred potovanjem pozanimate o pogojih vstopa v državo, v katero potujete.

Aktualne informacije, v kolikor ni prišlo do spremembe v zadnjem trenutku, lahko najdete na:
- spletni strani MZZ: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ in https://www.gov.si/drzave/
- spletni strani Traveldoc: https://www.traveldoc.aero/
- spletni strani IATA zemljevida: https://www.iatatravelcentre.com/world.php


TURČIJA

Vstop v Turčijo
Za vstop v Turčijo od 02.06.2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:
• ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in
• na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.
Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.
Pri potrditvi potovanja (plačila) se šteje, da se potnik strinja s pogoji potovanja in da si bo po potrebi na svoje stroške priskrbel PCR ali hitri antigenski test. V kolikor je potrebno je potnik dolžan pred letom ali vstopom na katerokoli destinacijo, ki je predvidena po programu, pokazati potrdilo o negativnem testu. Agencija ne odgovarja za primer pozitivnega testa na COVID-19, bo pa po svojih močeh pomagala potniku in po navedbah letalskega prevoznika izdala dobropis za uporabo v prihodnje.

Povratek v Slovenijo
Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:
• ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in
• na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.
Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.


Dodatna navodila in pojasnila

Potniki morajo upoštevati veljavne ukrepe in navodila v namembni državi, kot tudi v tranzitnih državah ter navodila navedena v tem tekstu in na spletni strani MZZ. Pozivamo vse potnike, da se med potovanjem držijo predpisanih ukrepov, vseh osnovnih epidemioloških in higienskih ukrepov, nosijo zaščitno masko na krajih, kjer se nahaja večje število ljudi oziroma kjer je navedeno, si pogosto umivajo roke s toplo vodo in milom ter imajo vedno pri sebi razkužilo in zaščitno masko. Agencija ne odgovarja za posledice, ki nastanejo zaradi neupoštevanja ukrepov s strani potnikov.

Priporočamo, da pred potovanjem sklenete zavarovanje odpovedi in zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini za nepredvidene situacije. Ob sklenitvi se pozanimajte kaj zavarovanje vključuje.

Potnik se mora obnašati odgovorno do sebe in ostalih potnikov ter ne sme potovati, če ima simptome bolezni.

Pridržujemo si pravico do merjenja temperature pred in med potovanjem ter obvezo nošenja zaščitne maske, ko je to nujno potrebno.

Informacije na dan 09.08.2022

Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023 Turška riviera I 2023