IRSKA

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

IRSKA 

Dublin, Clonmacnoise, Galway, Moherski klifi, grad Bunratty, Dingle, Ring of Kerry, narodni park Killarney, Cashel Rock, Kilkenny...

 

1. DAN: ZAGREB - DUBLIN
Zbor potnikov na letališču Zagreb dve uri pred letom. Sledi prijava na let in direktni let do Dublina. Po pristanku transfer do hotela na območju Dublina in namestitev.

2. DAN: DUBLIN
Zajtrk. Danes bomo raziskovali slikovito glavno mesto Irske, Dublin, ki so ga ustanovili Vikingi. Med panoramskim ogledom mesta, se v središču razkrijejo zgodovinska ulica O’Connell, gregorijanske zgradbe in trgi ter reka Liffey, ki deli prestolnico. Med ogledom bomo videli tudi svetovno znani Trinity College, ustanovljen v 16. stoletju, in Dublinski grad, katerega korenine segajo v 13. stoletje in kateri je vedno imel pomembno upravno vlogo. Popoldan imate prosti čas za lastno raziskovanje mesta. Predlagamo, da obiščete Temple Bar ob reki, ki je priljubljena zabaviščna in umetniška četrt Dublina. Lahko pa skupaj z nami obiščete pivovarno Guinness (za plačilo oz. vključena v paketu izletov). Sedem nadstropni muzej, ki je v celoti posvečen najbolj znanemu irskemu izvoznemu artiklu, Guinness Stout. Z vrha pivovarne lahko ob kozarcu lokalnega piva uživate v 360’ pogledu na Dublin. Povratek v hotel.

3. DAN: GALWAY
Zajtrk. Odpravimo se proti živahnemu in priljubljenemu pristaniškemu mestu Galway ter se na poti ustavimo še v Clonmacnoise (vključena vstopnina). Kraj ostankov samostana iz 6. stoletja je znan po romantičnem razgledu na bregove reke Shannon, v kamen vklesanih visokih križih in okroglih stolpih. Pot nadaljujemo proti atlantskemu pristaniškemu mestu Galway, ki ga je obiskal tudi Krištof Kolumb. Med sprehodom po zavitih srednjeveških ulicah starega mestnega jedra vas čaka polno presenečenj. Prosti čas. Priporočamo obisk latinske četrti, trga Eyre ali katedrale v Galwayu. Naslednji 2 noči bomo preživeli v Galwayu.

4. DAN: PROSTI DAN ALI FAKULTATIVNI IZLET MOHERSKI KLIFI IN GRAD BUNRATTY
Zajtrk. Današnji dan lahko preživite po svoje ali se nam pridružite na fakultativnem izletu (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) in doživite lepoto grofije Clare, ki se nahaja na vzhodnem delu Irske. Nato nas čaka neverjeten naravni zaklad, klifi Moher. Sijaj atlantske obale se razteza na osmih kilometrih. Veličastna kamnita stena se spušča do valov z višine 200 metrov. In od tod se odpre dih jemajoč razgled. Izlet nas v nadaljevanju vodi skozi pokrajino Burren Karst. Izvor tukajšnjih kamnin, ki spominjajo na lunino pokrajino, sega milijone let nazaj. Naš naslednji postanek je pri znamenitem gradu Bunratty iz 15. stoletja, ki se nahaja v istoimenskem narodnem parku in kjer se med sprehodom po parku vrnemo v preteklost. Priljubljen muzej na prostem ponuja nazoren vpogled v življenje podeželskega prebivalstva v 19. stoletju. V večernih urah povratek v hotel.

5. DAN: DINGLE
Zajtrk. Danes obiščemo polotok Dingle, ki ga je National Geographic nekoč imenoval ‘’najlepše mesto na svetu’’. Potujemo do Slea Heada, od koder se odpre slikovit razgled na gore in obalo. Preden se odpravimo v Kerry, se ustavimo v očarljivem pristaniškem mestecu Dingle, ki slovi po pisanih hišah in restavracijah z okusno morsko hrano. Namestitev za naslednji 2 noči na območju grofije Kerry.

6. DAN: PROSTI DAN ALI FAKULTATIVNI IZLET RING OF KERRY IN NARODNI PARK KILLARNEY
Zajtrk. Današnji dan lahko izkoristite za samostojno raziskovanje ali se nam pridružite na fakultativnem izletu Ring of Kerry in narodni park Killarney (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Ta dan je posvečen eni najbolj znanih panoramskih poti. Približno 170 km dolga slikovita obalna cesta, znana tudi kot Kerryjev obroč, nas vodi čez polotok Iveragh. S številnih razglednih točk, kot je Ladies View, se ponujajo spektakularni razgledi na narodni park Killarney in njegova jezera. Videli boste tudi obnovljene kamnite utrdbe v regiji. To panoramsko cesto zaznamujejo strme pečine, veličastne gore v zaledju ter čudovite plaže in delno nedotaknjena narava. Popoldan obiščemo še narodni park Killarney, kjer se lahko sprehodite po vrtovih hiše Muckross ali preživite čas v Killarneyu.

7. DAN: CASHEL ROCK – KILKENNY - DUBLIN
Zajtrk. Odpravimo se proti impresivni utrdbi Cashel of Rock, ki je znana po srednjeveški katedrali in samostanu na apnenčastem vrhu (vstopnina vključena). Popoln kraj za fotografiranje. Nadaljevanje vožnje do Kilkennya – enega najbolje ohranjenih srednjeveških mest. Prosti čas za samostojno raziskovanje mesta. Biseri mesta, ki jih ne smete izpustiti so: katedrala, Muzej srednjeveške milje in The Shee Alms House – zgradba iz časa Tudorjev. Po sprehodu po mestu lahko uživate v vzdušju pravega irskega puba. Popoldan se vrnemo v Dublin.

8. DAN: POVRATEK DOMOV
V zgodnjih jutranjih urah in z zajtrkom za s seboj prevoz do letališča in let proti Zagrebu.

Pomembno opozorilo: Za to potovanje potrebujete veljaven potni list ali osebno izkaznico.


ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

 

Cena vključuje:
- letalski prevoz Zagreb-Dublin-Zagreb s pristojbinami, prevoznik Ryanair
- 1 kos prtljage do 20kg
- 7 x nočitev v hotelih s 3* in 4*, v standardni dvoposteljni sobi
- 7 x zajtrk
- ogledi in prevozi po programu s klimatiziranim in udobnim turističnim avtobusom
- vodnik, ki govori slovenski ali hrvaški jezik
- organizacijo potovanja

  

Cena ne vključuje:
- transferja do letališča Zagreb
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop na Irsko in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)



Možna doplačila v agenciji:
• Celosten paket zavarovanja potovanja od 86,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• 7 x večerja: 129,-EUR na osebo.
• Paket izletov (Guinness Storehouse, Moherski klifi in grad Bunratty, Ring of Kerry in narodni park Killarney): 159,-EUR na osebo
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 299,-EUR


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Irsko potrebujete veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na spletni strani MZZ: https://www.gov.si/drzave/irska/

Opomba

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje na Irsko cepljenje ni obvezno. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Ultra first minute popust -70€ velja do 01.01.2023. 


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:

Zagreb-Dublin  FR2191   11:10 13:15  
Dublin-Zagreb  FR2192   06:50 10:40
Letalski prevoznik: Ryanair

Tedenska vremenska prognoza:


booked.net
booked.net

Irska I 2023 Irska I 2023 Irska I 2023 Irska I 2023 Irska I 2023 Irska I 2023 Irska I 2023 Irska I 2023 Irska I 2023 Irska I 2023 Irska I 2023 Irska I 2023 Irska I 2023 Irska I 2023 Irska I 2023 Irska I 2023 Irska I 2023 Irska I 2023