Južna Hrvaška, Bosna in Črna gora

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

JUŽNA HRVAŠKA, BOSNA IN ČRNA GORA

Dubrovnik, Split, Trogir, Medžugorje,Budva, Kotor...


1 dan: let proti Dubrovniku
Zbor potnikov na letališču Zagreb 2 uri pred letom in prijava na let. Po prihodu sledi transfer do hotela in namestitev. Večerja in nočitev.

2. dan: Dubrovnik – Ston – Makarska
Zajtrk. Sledi obisk Dubrovnika, svetovno znanega mesta, ki se nahaja tudi na seznamu svetovne dediščine UNESCO. Med sprehodom po ozkih uličicah odkrijte zgodovino in vrednote tega slovitega mesta. Videli boste bogate palače, cerkve in kamnite hiše, obdane z mogočnim obzidjem. Lepota in moč, ki vejeta iz vsakega kamna te fantastične arhitekture sta med drugim razlog, da je Dubrovnik tako zaželena kulisa tudi za snemanje nadaljevank in filmov. Nato se zapeljemo ob eni najlepših plaž na svetu čez novi Pelješki most proti Makarski. Na poti se ustavimo v Stonu, kjer boste lahko občudovali njegovo znamenito obzidje. Namestitev v hotelu na območju Makarske, večerja in nočitev.

3. dan: Split - Trogir
Zajtrk. Sledi vožnja po jadranski magistrali do Splita. Ogledali si bomo zgodovinsko središče s palačami, stebri in trgi in se tako delno vrnili v čas Dioklecijana – rimsko obdobje. Po ogledu se odpravimo v Trogir. Sprehodimo se po mestnem središču, ki je uvrščeno na seznam kulturne dediščine UNESCO, kot izjemen primer srednjeveškega mesta, usklajenega s tlorisom helenističnih in rimskih mest. Ob povratku se ustavimo še v Omišu, nekdanji gusarski koloniji ob izlivu reke Cetine, ki je danes privlačna dalmatinska destinacija. Večerja in nočitev.

4. dan: Počitelj – Medžugorje – Mostar 

Zajtrk. Odhod v mestece na strmih pečinah levega brega Neretve – Počitelj. Mesto, ki je pogosto uvrščeno na sezname najlepših majhnih mest v Evropi, je dom zgodovinskih stavb, ki so nastale z mešanjem sredozemskih in orientalskih vplivov. Zgodovinsko središče je bilo razglašeno za nacionalni spomenik BiH. Pot nadaljujemo proti Medžugorju, eni najbolj znanih romarskih destinacij na svetu, ki jo letno obišče preko 2,5 milijonov romarjev. Tam obiščemo hrib, kjer se je Devica Marija prvič prikazala. Popoldan vam predlagamo fakultativni izlet v Mostar (za plačilo). Ogled središča mesta in znamenitega mosta. Namestitev v hotelu na območju Medžugorja, večerja in nočitev.

5. dan: Trebinje – Budva
Po zajtrku vožnja proti Trebinju. Ogled starega mestnega jedra in mošeje Osmana Paše. Nadaljevanje vožnje do Budve, novega jet set središča Balkana. Namestitev v hotelu, večerje in nočitev.

6. dan: Budva – Sveti Štefan – Porto Montenegro
Po zajtrku sledi ogled mesta Budva. Staro mestno jedro je s svojo 2.500 letno zgodovino eno najstarejših mest na jadranski obali. Sprehodite se po ozkih uličicah in doživite čar Sredozemlja. Obisk znamenitega kipa plešoče balerine – čarobnega kraja, s čudovitim razgledom na Budvo. Popoldan bomo uživali v razgledu na najbolj znan kraj v Črni gori – Sveti Štefan. Panoramski postanek na razgledišču nam bo omogočil fantastičen pogled na ta čarobni otoček. Njegova cerkev in hiše iz 15. stoletja s čudovito pokrajino v ozadju ustvarjajo pravljični prizor. Sledi ogled centra nakita in modne hiše z usnjenimi izdelki, kjer boste uživali v modni reviji in imeli možnost nakupa izdelkov po zadnji modi. Nato se odpravimo v Tivat, v marino Porto Montenegro, ki slovi po luksuznih mega jahtah slavnih in bogatih. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: Kotor – Herceg Novi – Dubrovnik
Zajtrk. Odhod proti Boki Kotorski in Kotorju. Staro mestno jedro Kotorja vas bo navdušilo s svojo lepoto: obzidje, palače, ozke vijugaste ulice in katedrala sv. Tripuna. Možnost fakultativnega izleta z ladjo (za plačilo) Boka Kotorska in otoček Gospa od Škrpjela. Po ogledu nadaljujemo pot do Dubrovnika preko Herceg Novi, priljubljenega letovišča v Črni gori. Imenujejo ga tudi mesto pomladi in je znano po čudoviti arhitekturi, bujni vegetaciji in zelo blagem podnebju. Nadaljevanje poti do okolice Dubrovnika, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: let do Zagreba

Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča in let proti Zagrebu.

 

Pomembno opozorilo:
Za potovanje na Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Črno goro potrebujete potni list ali osebno izkaznico, ki vama na dan vstopa v državo velja še vsaj 6 mesecev.

Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri spremljevalcu na destinaciji.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

Cena vključuje:
• povratni letalski prevoz Zagreb-Dubrovnik-Zagreb s pristojbinami, ekonomski razred, prevoznik Croatia Airlines
• 7 x nočitev s polpenzionom v hotelih s 4*, dvoposteljna standardna soba
• ogledi po programu
• prevozi po programu s klimatiziranim in udobnim turističnim avtobusom
• spremljevalec, ki govori hrvaško in vas pričaka na letališču v Dubrovniku
• organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:
• vstopnin za objekte, ki jih med potovanjem obiščemo in za katere ni izrecno navedeno, da so vključene v ceno
• fakultativnih izletov in storitev
• turistične takse – plača se direktno v hotelih
• dodatnih stroškov in storitev, ki niso predvideni v programu (pijača, dodatni obroki, vozovnice za javni prevoz…)
• stroškov osebne porabe
• zdravstvenega zavarovanja
• transferja do letališča Zagreb
• napitnin

Možna doplačila v agenciji:

• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 56,-EUR na osebo
Celosten paket zavarovanja vključuje: zavarovanje odpovedi (tudi v primeru, če zbolite za COVID-19),
zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 110,-EUR

Obvezno doplačilo na poti – turistična taksa:
- hotel v Dubrovniku: cca 2,7€ na osebo, na noč
- hotel v Makarski: cca 1,10€ do 1,35€ na osebo, na noč
- hotel v Medžugorju: cca 1,02€ na osebo, na noč
- hotel v Budvi: cca 1,50€ na osebo, na noč

Možna doplačila na poti – prijava in plačilo direktno spremljevalcu na poti:
• paket izletov: 100,-EUR na osebo
(paket vključuje: Mostar, Boka Kotorska in Gospa od Škrpjela z ladjo, Dubrovnik by Night)
• Mostar: 45,-EUR na osebo
• Boka Kotorska in Gospa od Škrpjela z ladjo: 45,-EUR na osebo
Minimalno št. potnikov za izvedbo posamičnega izleta je 10. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije.

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Hrvaško, v Bosno in Hercegovino ter v Črno goro potrebujete osebno izkaznico ali potni list, ki veljata še vsa 6 mesecev od vstopa.

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 30

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:

28.02.2023 OU668 ZAGREB-DUBROVNIK 11:30 12:30
07.03.2023 OU665 DUBROVNIK-ZAGREB 15:30 16:35

07.03.2023 OU668 ZAGREB-DUBROVNIK 11:30 12:30
14.03.2023 OU665 DUBROVNIK-ZAGREB 15:30 16:35

14.03.2023 OU668 ZAGREB-DUBROVNIK 11:30 12:30
21.03.2023 OU665 DUBROVNIK-ZAGREB 15:30 16:35

21.03.2023 OU668 ZAGREB-DUBROVNIK 11:30 12:30
28.03.2023 OU665 DUBROVNIK-ZAGREB 16:20 17:15

28.03.2023 OU668 ZAGREB-DUBROVNIK 14:45 15:40
04.04.2023 OU665 DUBROVNIK-ZAGREB 16:20 17:15

04.04.2023 OU668 ZAGREB-DUBROVNIK 12:15 13:15
11.04.2023 OU665 DUBROVNIK-ZAGREB 16:20 17:15

Prevoznik: Croatia Airlines

Južna Hrvaška, Bosna in Črna gora I 2023 Južna Hrvaška, Bosna in Črna gora I 2023 Južna Hrvaška, Bosna in Črna gora I 2023 Južna Hrvaška, Bosna in Črna gora I 2023 Južna Hrvaška, Bosna in Črna gora I 2023 Južna Hrvaška, Bosna in Črna gora I 2023 Južna Hrvaška, Bosna in Črna gora I 2023 Južna Hrvaška, Bosna in Črna gora I 2023 Južna Hrvaška, Bosna in Črna gora I 2023 Južna Hrvaška, Bosna in Črna gora I 2023 Južna Hrvaška, Bosna in Črna gora I 2023 Južna Hrvaška, Bosna in Črna gora I 2023 Južna Hrvaška, Bosna in Črna gora I 2023 Južna Hrvaška, Bosna in Črna gora I 2023