EGIPT IN KRIŽARJENJE PO NILU

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

EGIPT IN KRIŽARJENJE PO NILU

 

1. dan | let proti Istanbulu
Zbor potnikov na letališču Ljubljana dve uri in pol pred letom. Sledi prijava na let in v večernih urah let s prevoznikom Turkish Airlines preko Istanbula do Hurgade.

2. dan | Hurgada – Luxor
V zgodnjih jutranjih urah pristanek v Hurgad. Po opravljenih mejnih formalnostih sledi po nočnem letu transfer do hotela in namestitev. Po zajtrku se odpeljemo do Luxorja, kjer se vkrcamo na ladjo s 5*, namestitev v kabinah in kosilo. Zvečer imate priložnost, da uživate v spektaklu luči in zvoka v enem od največjih muzejev na prostem, templju Karnak (fakultativno – za plačilo) ter med sprehodom poslušate zgodbe o slavni preteklosti Egipta. Večerja na ladji in nočitev.

3. dan | Luxor – Edfu

V zgodnjih jutranjih urah lahko poletite z balonom (fakultativno – za plačilo) in uživate v spektakularnem pogledu na veličasten Luxor še iz pričje perspektiva.
Po zajtrku se odpravimo na zahodno obalo Luxorja. Ogledali si bomo Memnova kolosa in Dolino kraljev, kjer so pokopani skoraj vsi faraoni 18., 19. in 20. dinastije (1.539-1.075 pr.n.št.). 63 grobnic, ki se nahajajo med griči Dair-al-Bahri, predstavlja edinstven primer popolnega načrtovanja in okrasja. Ena izmed teh grobnic je tudi od Tutankamona. Na koncu obiščemo še tempelj Hačepsut, ki je bila ena redkih žensk, ki so zasedle prestol Faraona. Nato se vrnemo na ladjo ter uživamo v plovbi do Edfu in zanimivem prehodu čez rečni breg v Esni. Kosilo in večerja na ladji.

4. dan | Edfu – tempelj Kom Ombo – Asuan

Po zajtrku se odpravimo do templja Kom Ombo, kjer obiščemo impresiven kompleks dveh povezanih templjev: en je posvečen bogu Sabeku, ki ima glavo krokodila, drugi pa bogu Horusu, z glavo sokola. Spoznali bomo zanimivosti o medicini in čebelarstvu v času Starega Egipta. Nadaljevanje plovbe do Asuana. Kosilo in večerja na ladji.

5. dan | Asuan – Izidin tempelj – nubijska vas (doplačilo)
Po zajtrku se odpravimo do znamenitega Izidinega templja, ki se je nahajal na otoku File, vendar so ga kasneje s pomočjo Unesca, zaradi izgradnje jezu, prestavili na otok Agilkia. Nato obiščemo še največjo zgradbo v Egiptu: Asuanski jez ter si ogledamo največje umetno jezero (Naserjevo jezero). Popoldan se nam lahko pridružite na fakultativnem izletu (za plačilo) v privlačno nubijsko vas. Kosilo in večerja na ladji.

6. dan | Asuan – tempelj Abu Simbel (doplačilo)
V zgodnjih jutranjih urah, z zajtrkom za s seboj, boste lahko obiskali tempelj Abu Simbel (fakultativno, plačilo na kraju samem) ter uživali v monumentalnem templju Ramzesa II, največjega vladarja Egipta.
Tisti, ki se izleta ne udeležijo, imajo zajtrk na ladji in prosti čas.
Kosilo in večerja na ladji.

7. dan | Asuan – Edfu – Esna - Luxor
Zajtrk. Prosti čas za počitek med plovbo proti Luxorju. Kosilo in večerja na ladji.

8. dan: Luxor – kompleks templjev Karnak in Luxor - Hurgada

Po zajtrku si ogledamo kompleks templjev Karnak in Luxor. Karnak je največji verski kompleks na svetu. Njegova gradnja se je začela pred letom 2.000 p.n.št. v čast triadi božanstev Amunu, Muti in Honsu. Kompleks templjev Luxor je velik kompleks staroegipčanskih templjev, ki se nahaja na vzhodnem bregu Nila, v mestu, ki je danes znano kot Luxor, v starih časih pa kot Tebe in je posvečen egipčanskim božanstvom Amonu, Muti in Honsu. Kosilo na ladji. Pozno popoldan prevoz do letališča v Hurgadi. Večerja za s seboj. Prijava na let.

9. dan | Hurgada - Ljubljana
V zgodnjih jutranjih urah let iz Hurgade proti Istanbulu in nadaljevanje leta proti Ljubljani.

 

ČAS POTOVANJA: 9 dni / 6 nočitev


Pomembno: Za potovanje je potreben veljavni potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od datuma povratka ter vizum. 
Pred odhodom se registrirate na spletni strani Visit Egypt: https://visitegypt.gov.eg/.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na: https://www.gov.si/drzave/egipt/



Cena vključuje:
• povratni let Ljubljana–Hurgada-Ljubljana preko Istanbula, z vključenimi pristojbinami, prevoznik Turkish Airlines
• 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni standardni sobi v Hurgadi
• 6 x nočitev v dvoposteljni kabini na ladji s 5* s polnim penzionom (zajtrk, kosilo, večerja)
• Izleti po programu:
- Zahodna obala Luxorja, Memnova kolosa in Dolina kraljev
- tempelj Kom Ombo
- Asuanski jez in Izidin tempelj
- kompleks templjev Karnak in Luxor
- slovenski ali hrvaški spremljevalec skupine ter lokalni vodnik, ki govori hrvaško – vodenje poteka v hrvaškem jeziku
- organizacija potovanja

Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- vizo
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v Egipt in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike, šoferje, na ladji
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji:

• celosten paket zavarovanja potovanja: od 86 EUR na osebo
Paket vključuje: zavarovanje odpovedi, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini in zavarovanje prtljage
• doplačilo za enoposteljno sobo/kabino – obvezno doplačilo, če oseba potuje sama: 160 EUR 

Doplačilo na poti (obvezno):
• napitnina za lokalne ponudnike storitev: 56 EUR na osebo
• vizum za Egipt: 25 EUR na osebo

Možna doplačila na poti:
• Abu Simbel: 124 EUR na osebo
• Nubijska vas: 36 EUR na osebo
• spektakel luči in zvoka v Karnaku: 44 EUR na osebo
• let z balonom: 129 EUR na osebo

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje je potreben veljavni potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od datuma povratka ter vizum. Pred odhodom se registrirate na spletni strani Visit Egypt: https://visitegypt.gov.eg/

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na:  

- spletni strani MZZ: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ in https://www.gov.si/drzave/
- spletni strani Traveldoc: https://www.traveldoc.aero/
- spletni strani IATA zemljevida: https://www.iatatravelcentre.com/world.php


Opomba
Kategorizacija ladje ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.  Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj
.

 

Predviden letalski prevoz:

05.03.2023 TK1064 LJUBLJANA – ISTANBUL 1950 0005* (naslednji dan)
06.03.2023 TK702 ISTANBUL – HURGADA 0115 0255
13.03.2023 TK1430 HURGADA – ISTANBUL 0135 0535
13.03.2023 TK1061 ISTANBUL – LJUBLJANA 0825 0845

02.04.2023 TK1064 LJUBLJANA – ISTANBUL 1950 2315
03.04.2023 TK702 ISTANBUL – HURGADA 0210 0355
10.04.2023 TK1430 HURGADA – ISTANBUL 0025 0420
10.04.2023 TK1061 ISTANBUL – LJUBLJANA 0655 0805

Prevoznik: Turkish Airlines



booked.net

Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023 Egipt in Križarjenje po Nilu I 2023