GRŠKI CIPER

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

 

GRŠKI CIPER

Vključeni 3 izleti: Kultura in tradicija Cipra l Akamas in Afroditina kopel l Izlet Čudovita gora Troodos


1 dan: Zagreb – Pafos – izlet Kultura in tradicija Cipra (vključeno)
Zbor potnikov na zagrebškem letališču dve uri pred letom. Prijava na let s prevoznikom Ryanair (FR5866) ter let ob 05:55 uri proti Pafosu. Predviden pristanek na Pafosu je ob 09:40 uri po lokalnem času. Sledi prevoz do hotela in namestitev. V preostalem delu dneva se odpeljemo na izlet Kultura in tradicija Cipra. Med ogledom Pafosa, se bomo osredotočili na kulturo in tradicijo ter vam predstavili tradicionalno keramiko, pa kateri je regija znana, in sladko poslastico – lokum. Imeli boste priložnost videti zgodovinske znamenitosti regije, kot je Agia Paraskevi, izredno zanimiva bizantinska cerkev iz 9. stoletja, steber sv. Pavla in cerkev Panagia Chrysopolitissa. Za konec se sprehodimo še do pristanišča Pafos in starega mestnega jedra. Povratek v hotel in namestitev.

2. dan: izlet Akamas in Afroditina kopel (vključeno)
Zajtrk. Danes se odpravimo na celodnevni izlet Akamas in Afroditina kopel. Spoznali boste čudovito območje, ki obdaja Pafos. Najprej obiščemo enega najbolj znanih samostanov na otoku, Agios Neophytos. Samostan je v 12. stoletju ustanovil puščavnik in pesnik Neofit, v vklesani jami pa lahko občudujete nekaj od najboljših primerov bizantinskih fresk. Vas Steni, z Muzejem ljudske umetnosti, je naš naslednji postanek, ki vas bo miselno popeljal nazaj v srednji vek in prikazal življenje starodavnih prebivalcev teh krajev. Nato gremo v Polis, kjer boste uživali v sprehodu skozi čudovito vasico. Sledi vasica Latchi, s kratkim postankom za fotografiranje in sprehod. Čas za kosilo (kosilo ni vključeno) bomo preživeli v botaničnem parku s čudovitim jezerom in manjšim slapom, pod katerim se je po legendi kopala Afrodita. Pred odhodom v hotel se ob obali zapeljemo še do idiličnega zaliva Agios Georgios Pegeias. Povratek v hotel in nočitev.

3 dan: prosto ali fakultativni izlet Nikozija – razdeljeno mesto (za plačilo)
Zajtrk. Današnji dan lahko preživite po svoje ali se nam pridružite na izletu Nikozija – razdeljeno mesto. Nikozija je edino, še obstoječe razdeljeno mesto na svetu. Glavno mesto je tako rekoč prežeto z zgodovino in kulturo. Očarljivo staro mestno jedro je obdano z masivnim beneškim obzidjem, v njem pa se nahaja veliko muzejev, pa tudi verskih in zgodovinskih spomenikov, ki pričajo o burni zgodovini tega otoka. Ogledali si bomo Narodni muzej in staro mestno jedro (Laiki Geitonia) s srednjeveškim mestnim obzidjem, ki so ga v 16. stoletju zgradili Benečani. Po znameniti ulici Ledra se sprehodimo vse do meje s turškim delom. Prestopimo mejo (obvezen je potni list) in obiščemo katedralo Agia Sophia in karavanserai Büjük Han. Med obiskom Nikozije boste imeli tudi prosti čas za samostojno raziskovanje mesta, kosilo, kavico ali nakup spominkov. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: prosto ali fakultativni izlet Starodavne korenine Cipra (za plačilo)

Zajtrk. Današnji dan lahko preživite po svoje ali se nam pridružite na izletu Starodavne korenine Cipra. Izlet začnemo z ogledom Dionizove hiše z mozaiki. Nato se ob čudoviti obali zapeljemo do Afroditine skale, kraja, kjer se je po legendi iz morske pene rodila boginja Afrodita. Popoln kraj za odlične fotografije! Sledi starodavno mesto Kourion iz 2 stoletja pr.n.št., z mozaiki, termami v Eustolijevi hiši in nepogrešljivim amfiteatrom. Na poti v Limassol bomo imeli priložnost občudovati grad Kolossi, skozi nasade agrumov pa se zapeljemo do samostana sv. Nikolaja. V Limassolu boste imeli priložnost obiskati staro mestno jedro in Agoro (tržnico), si privoščiti kavo ali se sprehoditi po starem pristanišču in marini. Povratek v hotel in nočitev.

5. dan: Izlet Čudovita gora Troodos (vključeno) – povratek v Zagreb

Zajtrk. Odjava iz hotela in celodnevni izlet Čudovita gora Troodos. Na tem izletu bomo raziskali zeleno srce otoka Ciper. Višje, kot nas pelje pot, bolj nas bo poživljal gorski zrak z vonjem po borovcih. Na poti proti gori Troodos, naredimo kratek postanek v Moni, za kavo in obisk cerkve. Samostan Kykkos je naš naslednji postanek. Nahaja se v goratem območju doline Marathassa, na nadmorski višini 1318 metrov, in velja za najuspešnejši samostan na otoku. Stene tega samostana krasijo ikona apostola Luke in čudovite freske. V eni od vasi v dolini Marathassa bomo imeli čas za kosilo (ni vključeno). Popoldan vožnja v Omodos, eno najlepših vinskih vasic na Cipru. Uživajte v slikoviti pokrajini in se sprehodite po ozkih ulicah. Ne spreglejte cerkve Timiosa Stavrosa, ki je bila zgrajena temeljih zgodnjekrščanske bazilike. Pred povratkom bomo poskusili vina iz regije, katerih pokušina je nepogrešljiva ob obisku te gore. Okoli 19:00 ure sledi prevoz do letališča in prijava na let proti Zagrebu s prevoznikom Ryanair (FR5867) ter predvidenim odhodom ob 21:50 uri. Prihod v Zagreb ob 23:55 uri.

 

POMEMBNO:
Državljani R Slovenije potrebujejo za potovanje na grški del Cipra veljavno osebno izkaznico ali potni list, za prestop meje (turški del) pa je obvezen še vsaj 6 mesecev veljaven potni list.


ČAS POTOVANJA: 5 dni / 4 noči

 Cena vključuje:
- letalski prevoz Zagreb-Pafos-Zagreb s prevoznikom Ryanair
- 1 kos ročne prtljage dimenzij 40 x 20 x25 cm in 1 kos oddane prtljage dimenzije119 x 119 x 81 cm in teže do 20 kg
- 4 x nočitev z zajtrkom na območju Pafosa v hotelu s 4*, npr. hotel Theo Sunset Bay, v dvoposteljni standardni sobi 
- 3 izlete: Kultura in tradicija Cipra, Akamas in Afroditina kopel, Čudovita gora Troodos 
- prevoze  s klimatiziranim turističnim avtobusom
- slovenski ali hrvaški spremljevalec ter lokalni vodnik
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- večerje - priporočamo
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop na Ciper in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Možna doplačila v agenciji:
• 4 x večerja: 50,-EUR na osebo
• paket izletov (Starodavne korenine Cipra& Nikozija – razdeljeno mesto): 120,-EUR na osebo
• izlet Starodavne korenine Cipra: 65,-EUR na osebo
• izlet Nikozija – razdeljeno mesto: 65,-EUR
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 48,-EUR na osebo
Celosten paket zavarovanja vključuje: zavarovanje odpovedi (tudi v primeru, če zbolite za COVID-19), zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage

• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 100,-EUR


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Ciper potrebujete veljavno osebno izkaznico ali potni list. Za vstop v turški del Nikozije potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od vstopa na turški del.


Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje na Ciper cepljenje ni obvezno. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.



Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 5 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.


Minimalno število potnikov na termin: 35

Splošne pogoje najdete tukaj.

 

Predviden letalski prevoz:

14.11.2022 FR5866 ZAGREB-PAFOS 05:55-09:40 - let traja cca 2 uri in 45 min
18.11.2022 FR5867 PAFOS-ZAGREB 21:50-23:55 - let traja cca 3 ure in 5 minut
Prevoznik: Ryanair

Tedenska vremenska prognoza:

 

booked.net booked.net booked.net

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0