Jordanija

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

JORDANIJA

1. dan | let proti Istanbulu
Zbor potnikov na letališču Ljubljana dve uri pred letom. Sledi prijava na let in v jutranjih urah let s prevoznikom Turkish Airlines do Istanbula in zvečer naprej do Akabe.

Opomba: Med postankom v Istanbulu, možen ogled Istanbula v organizaciji Turkish Airlines (angleško vodenje).

2. dan | Akaba – Wadi Rum
V zgodnjih jutranjih urah pristanek v Akabi, kjer vas pričaka lokalni vodnik. Po vizumskih in carinskih formalnostih sledi transfer do hotela. Namestitev.
Po zajtrku se odpravimo do puščave Wadi Rum – veličastnega in brezčasnega kraja, ki je s strani človeka in njegove uničujoče sile še skoraj nedotaknjen. Tukaj so vreme in vetrovi izklesali impozantne in osupljive skulpture. T.E. Lawrence (bolj znan kot Lawrence Arabski), jo opisuje kot ''ogromna in božanska…''. Imenujejo jo tudi Luna ali površje Marsa, kot popolno kuliso pa so jo uporabili za snemanje filmov, kot so: Rdeči planet, Marsovec, Prometej, Zadnji dnevi na Marsu in Transformes: Revenge of the Fallen. Uživajte v dvourni vožnji z beduinskim džipom in raziskujte najbolj privlačne kraje v tej veličastni naravi. Prispemo do kampa, kjer nas pričaka večerja. Nočitev.

3. dan | Wadi Rum – Mrtvo morje & kopanje – Amman
Po zajtrku sledi vožnja do ene najnižjih točk na svetu – 400 metrov pod morsko gladino. Doživite edinstven občutek lebdenja v vodi, bogati z minerali, in uživajte v blatni kopeli z dna Mrtvega morja. Vstop na zasebno plažo Dead Sea Spa, kjer so vam na voljo brisače, prhe, garderobe, ležalniki in senčniki (odvisno od razpoložljivosti). Pozno zvečer prevoz do hotela v Ammanu. Večerja in nočitev.

4. dan | Amman – Jerash – Ajloun – Amman
Po zajtrku se odpravimo v Jerash. Brez dvoma je to eno najlepših rimskih mest na Bližnjem vzhodu. Videli boste spektakularen forum, ulico z rimskimi kolonadami, amfiteater, templje, Hardijanov slavolok zmage, Artemidin tempelj… Uživajte v teh fantastičnih znamenitostih, imenovanih tudi azijski Pompeji. Sledi vožnja skozi borove gozdove in oljčne nasade do znamenitega gradu Ajloun. Grad je zgradil eden od Saladinovih generalov med leti 1184 in 1188 ter je bil ena glavnih utrdb v boju proti križarjem. Zanimivo je, da se je na vrhu gradu nahajal del verige golobov pismonoš, ki so samo v enem dnevu lahko prenesli sporočilo iz Damaska, pa vse do Kaira. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

5. dan | Amman – puščavski gradovi – ogled mesta Amman
Zajtrk. Sledi ogled puščavskih gradov Qasr Amra, Qasr Al Kharraneh in Qasr Al Azraq. Ti gradovi so bili zgrajeni med 7. in 8. stoletjem pod omajadskimi kalifi, ki so leta 661 razglasili Damask za novo prestolnico. Večina gradov stoji na starodavni trgovski poti proti Medini in Kufi. Jordanski puščavski gradovi so čudoviti primer zgodnje islamske umetnosti in arhitekture. Njihovi fini mozaiki in freske, kamen in štukature so dobili navdih pri najboljši perzijski in grški arhitekturi ter rimski tradiciji. Gradovi so jih imenovali zaradi njihovega impozantnega videza, vendar so ti puščavski kompleksi dejansko služili za različne namene, kot so postajališče za karavane, kmetijsko in trgovsko središče, počivališča in postojanke ter so pomagali oddaljenim vladarjem vzpostaviti vez z lokalnimi beduini.
Povratek v Amman ter ogled starodavne in sodobne prestolnice Amman, ki je bila prvotno zgrajena na sedmih gričih. Z vrha trdnjave se odpira čudovit razgled na staro mestno jedro. Obiskali boste trdnjavo, Arheološki in Folklorni muzej. Ob vznožju trdnjave se nahaja še rimsko gledališče iz 2. stoletja, ki se še danes uporablja za kulturne dogodke. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

6. dan | Amman – Madaba – gora Nebo – Kerak - Petra
Zajtrk. Odhod na goro Nebo, najsvetejši kraj v Jordaniji, od koder je Mojzes gledal na obljubljeno deželo in kjer naj bi bilo njegovo zadnje počivališče. Prva cerkev je bila tu zgrajena v poznem četrtem stoletju, da bi označila ta kraj. Vožnjo nadaljujemo do svetopisemske Madabe z znamenitimi bizantinskimi in omajadskimi mozaiki ter grško pravoslavno cerkvijo sv. Jurija, kjer se nahaja najstarejši ohranjen zemljevid Svete dežele (560 n.št.). Nato obiščemo Kerak. Osupljiva silhueta tega utrjenega mesta in gradu vam bo takoj pomagala razumeti, zakaj so prav tu odločali o usodah kraljev in ljudstva. Starodavna križarska utrdba, zgrajena za varen prehod romarjev v Sveto deželo, je bila zgrajena v 12. stoletju in se nahaja na 900 metrov nadmorske višine. Nadaljujemo do Petre, večerja in nočitev.

7. dan | Petra – Mala Petra – Akaba

Po zajtrku sledi celodnevni ogled Petre, fascinantnega mističnega kraja, vklesanega v visoke rdeče skale. Petra je bila nekoč prestolnica Nabatejcev, danes pa je največja znamenitost Jordanije ter je pod zaščito UNECSO in razglašena za eno od sedmin novih čudes sveta. Do mesta lahko pridete le peš skozi Siq – sotesko med skalami. Ogledamo si kamnite grobnice, rdečo fasado Al-Khazneh ter sodno dvorano. V Malo Petro se vstopi skozi ozko sotesko imenovano Siq Al-Barid, ''hladni Siq''. Tako se imenuje, saj visoke stene preprečujejo, da bi sončna svetloba vstopila v kanjon in ga ogrela. Prosti čas. Nato se zapeljemo do Akabe. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan | Akaba
Zajtrk. Danes imate prosti dan v Akabi, čudovitem obmorskem letovišču. Akaba je popoln kraj za sprostitev in počitek. Predlagamo kopanje na bližnji plaži v toplem in prijetnem Rdečem morju. Zvečer zapustimo hotel, sledi transfer do letališča in prijava na let.

9. dan | povratek domov
V nočnih urah poletimo preko Istanbula do Ljubljane, kjer pristanemo v jutranjih urah.


Minimalno število potnikov: 25

ČAS POTOVANJA: 9 DNI / 7 NOČITEV

Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana-Akaba-Ljubljana, s prestopanjem v Istanbulu, prevoznik Turkish Airlines, ekonomski razred
- transfer letališče-hotel-letališča
- 6 x nočitev v hotelu s 4*
- 1 x nočitev v kampu s 4* v puščavi Wadi Rum
- 6 x polpenzion (zajtrk + večerja) + 1 x zajtrk na dan prihoda
- vsi ogledi z vstopninami po programu
- 2 urna vožnja z jeepom po puščavi Wadi Rum
- vstop na zasebno plažo na Dead Sea Spa
- ogled Istanbula v organizaciji Turkish Airlines (angleško vodenje)
- vizum za Jordanijo
- lokalni vodnik, ki govori hrvaško
- organizacijo potovanja


Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v Jordanijo in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- dodatne storitve, obroke in fakultativne izlete
- napitnine
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Možna doplačila v agenciji (pred potovanjem):

- Celosten paket zavarovanja potovanja: od 78,-EUR na osebo
(zavarovanje za primer odpovedi potovanja, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage)

Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 229,-EUR 

Obvezna doplačila na poti:
- Napitnina 30 USD na osebo

 

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v Jordanijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka. 

Pred odhodom v Jordanijo je potrebno izpolniti Declaration Form in pridobiti QR kodo.
Dostop do obrazca najdete na:  https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html

Potrebujete tudi zavarovanje z asistenco v tujini, ki krije tudi strošek Covida. 

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na:- spletni strani MZZ: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ in https://www.gov.si/drzave/
- spletni strani Traveldoc: https://www.traveldoc.aero/
- spletni strani IATA zemljevida: https://www.iatatravelcentre.com/world.php

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

First minute popust velja do 31.07.2022. 


V roku 5 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj.

 

Predviden letalski prevoz:

SPREMEMBA!
14.09.2022 TK1062 LJUBLJANA - ISTANBUL 08:55 - 12:15
14.09.2022 TK812 ISTANBUL – AMMAN 20:55 – 23:10
21.09.2022 TK819 AKABA – ISTANBUL 01:40 - 04:20
21.09.2022 TK1061 ISTANBUL – LJUBLJANA 06:55 – 08:05

in

08.11.2022 TK1062 LJUBLJANA - ISTANBUL 0940 1350
09.11.2022 TK818 ISTANBUL - AKABA 0120 0250
16.11.2022 TK819 AKABA - ISTANBUL 0345 0730
16.11.2022 TK1061 ISTANBUL – LJUBLJANA 0830 0845

Prevoznik: Turkish Airlines


 

booked.net booked.net

Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022 Jordanija II 2022