Kanada in ZDA

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
First Minute
2.499 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
16.-30.10.2022. (15 dni)
Število oseb:
       
Število sob:

ZDA & KANADA- 15 dni

New York, Washington, Boston, Niagarski slapovi, Toronto, Quebec, Montreal...

ZDA: New York - mesto, katero morate obvezno obiskati ter si ogledati njegove največje znamenitosti: Kip svobode, Empire State Building, Times Square in Central Park ter druge. Washington D.C., glavno mesto ZDA, uvrščajo ob Parizu, Rimu in Londonu med najlepše metropole na svetu.
KANADA: Toronto je glavno in največje mesto province Ontario. Privlačno in živahno, z odličnim nočnim življenjem in številnimi jazz klubi. Med obiskom Quebeca ne zamudite edinstvene priložnosti za opazovanje veličastnih kitov čisto od blizu.

1. dan: polet proti Torontu
Zbor potnikov na letališču Zagreb 3 ure pred poletom. Polet letala v popoldanskih urah proti Torontu. Po pristanku v Torontu v pozno popoldanskih urah in po opravljenih mejnih formalnostih, sledi prevoz do hotela na širšem območju Toronta in namestitev ter nočitev.

2. dan: Toronto - Niagarski slapovi
Po zajtrku vožnja do znamenitih Niagarskih slapov. Med vožnjo lahko uživate v lepotah kanadske vinske pokrajine. Nato vas čaka zagotovo eden od vrhuncev tega potovanja: veličastni Niagarski slapovi med jezeroma Erie in Ontario z ameriške in kanadske strani. Po želji vožnja z ladjico v neposredno bližino slapov (za plačilo oz. vključena v peketu izletov). V večernih urah lahko uživate v čudovitem pogledu na slapove in v večerji na Skylon Towerju (za plačilo oz. vključeno v peketu izletov). Nočitev v hotelu v mestu Niagara Falls.

3. dan: Amish Country & Lancaster
Po zajtrku prečkamo mejo in vstopimo v ZDA. Sledi idilična vožnja skozi neskončno hribovje zvezne države New York do dežele Lancaster v Philadelphiji, znane kot dežele Amišev. Gre za skupino privržencev skrajne krščanske vere, ki pri svojem življenju ne uporablja nobenih tehničnih pripomočkov (radia, TV, elektrike, avtomobilov), ampak se večinoma ukvarjajo s kmetijstvom. V večernih urah vas vabimo na tradicionalno družinsko večerjo pri Amiših. Poskusite jedi iz njihove tradicionalne kuhinje. Nočitev v Lancasterju.

4. dan: Washington D.C.
Po zajtrku se odpravimo proti Gettysburgu, prizorišču najbolj znanega ameriškega bojišča med državljansko vojno leta 1863, z več kot 43.000 žrtvami. Nato sledi vožnja do Washingtona D.C., glavnega mesta Združenih držav. Po prihodu se zapeljemo na panoramski ogled mesta. Videli boste impresivne zgradbe in spomenike, kot so: Washington Monument in Lincoln Memorial ter veličasten Capitol. Nočitev na širšem območju Washingtona.

5. dan: Washington D.C.
Zajtrk. Dopoldan sledi 4-urni avtobusni ogled mesta s številnimi znamenitostmi, kot sta Bela hiša in Capitol. Nato bo v popoldanskem času nekaj prostega časa, ki ga lahko izkoristite za obisk katerega izmed 9 najbolj znanih Smithsonian muzejev (npr. muzej Air and Space), ki se nahajajo na National Mall. Nočitev na širšem območju Washingtona.

6. dan: New York City
Po zajtrku nadaljujemo potovanje proti Philadelphiji, ki velja za zgodovinsko najpomembnejše mesto ZDA, saj so tu leta 1776 podpisali Deklaracijo neodvisnosti in kasneje napisali ameriško ustavo. Po krajšem panoramskem ogledu mesta nadaljujemo vožnjo proti New York City-u, kjer imate na voljo preostanek večera. Nočitev na širšem območju New Yorka.

7. dan: New York City
Zajtrk. Dopoldan je namenjen 4 urni vožni po mestu, od Downtowna do Uptowna: iz Battery parka je čudovit pogled na Kip svobode ''Lady Liberty'', prečkamo Grand Zero, kjer se nahaja novi Freedom Towers, sledi Wall Street, China Town, od koder se odpravimo proti Midtownu, kjer so Times Square, Rockefeller Center in znamenita Peta avenija (Fifth Avenue), ki New York spremenijo v mesto, ki nikoli ne spi. V popoldanskih urah boste imeli priložnost obiskati znameniti Empire State Building (fakultativno oz. vključeno v paketu izletov). Če želite doživeti New York še iz zraka, je helikopterski polet priložnost za ogled glavnih znamenitosti tudi iz ptičje perspektive (fakultativno - za plačilo). To bo zagotovo posebno doživetje med obiskom New Yorka! Nočitev na širšem območju New Yorka.

8. dan: Newport (Rhode Island) - Boston

Po zajtrku se naša pot nadaljuje proti Bostonu. Kratek postanek v mestu Newport (Rhode Island). V 19. stoletju je bilo mesto zelo priljubljeno, kot poletna rezidenca ameriških bogatašev. Pot nadaljujemo, skozi tako imenovano Novo Anglijo (New England), do Bostona, enega najstarejših in najbogatejših ameriških mest. Znamenitosti, katere morate obiskati so Boston Commons, botanični vrt, Newbury Street in Copley Square. Nočitev na širšem območju Bostona.

9. dan: White Mountain National Forest
Okrepčani z zajtrkom se bomo danes vrnili v Kanado. Vožnja skozi čudovite države Nove Anglije (New England): Massachusetts, New Hampshire in Vermont. Na poti naredimo še postanek v White Mountain National Forest, ki je priljubljen med planinci, ljubitelji taborjenja in smučarji. Nadaljevanje poti proti Kanadi, mimo navidezno neskončnih gozdov in skozi nenaseljene doline. Nočitev na območju Montreala.

10. dan: Montreal-Quebec
Zajtrk. Danes vas čaka krožna vožnja po mestu Montreal. Je drugo največje mesto v Kanadi in največje mesto kanadske province Québec. Montreal se nahaja na otoku, ob sotočju rek Sankt Lorenz ter Ottawe in Riviere des Prairies. Vožnjo nadaljujemo do mesta Quebec, francosko govorečega dela Kanade. Sledi krožna vožnja po mestu. Nočitev v Quebecu.

11. dan: Quebec
Zajtrk. Danes imate v mestu Quebec prost dan za pohajkovanje in raziskovanje v lastni režiji. Če želite, se lahko udeležite izleta z ladjo na organizirano opazovanje kitov (fakultativno oz. vključeno v paketu izletov). Z ladje lahko opazujete kite in druge morske živali čisto od blizu. Nočitev v Quebecu.

12. dan: Quebec - Gannanoque
Po zajtrku vožnja iz Quebeca do Ottawe, glavnega mesta Kanade - s kratkim ogledom mesta. Nato vožnja do Gananoque, območja z več kot 1000 zelenimi otoki, kjer bomo tudi prenočili.

13. dan: Gananoque
Zajtrk. V jutranjih urah imate prosti čas za odkrivanje lepot mesta Gananoque, ki se nahaja ob reki Sankt Lorenz. Če želite, se lahko udeležite izleta z ladjico na enega najlepših delov Kanade, imenovanega Tisoč otokov. (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). Nato nadaljujemo vožnjo v Toronto, kjer sledi krožna vožnja. Poleg številnih znamenitosti imate možnost obiska 550 m visokega CN Tower-ja s steklenim dnom za opazovanje na 342 m (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). Nočitev na širšem območju Toronta.

14. dan: Toronto
Zajtrk. V dopoldanskih urah še prosti čas za lastno raziskovanje. V popoldanskih urah vožnja na letališče ter večerni let iz Toronta proti Zagrebu.

15. dan: povratek

Z nepozabnimi vtisi opoldan pristanete na letališču Zagreb.


ČAS POTOVANJA:
15 dni / 13 nočiPomembno:
Za potovanje je potreben veljavni potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od datuma povratka ter vstopni dovoljenji za ZDA (ESTA) in Kanado (ETA).

VIZUM

ZDA: ZDA Visa Waiver Program (VWP) omogoča državljanom RS (imetnikom navadnih biometričnih potnih listov), da za turistična in poslovna potovanja do 90 dni vizuma ne potrebujejo (enostranska odločitev ZDA, ki velja od 20.10.1997). Od 2010 je za vstop v ZDA brez vizuma v turistične in poslovne namene za potnike vseh držav, vključenih v Visa Waiver Program (VWP) obvezen elektronski sistem za avtorizacijo potovanja (Electronic System for travel Authorization - ESTA). Registracijo lahko opravite na uradni spletni strani https://esta. cbp.dhs.gov.
Osebe, ki so po 1.3.2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo, Sudan, Libijo, Somalijo, Jemen ali Demokratično ljudsko republiko Korejo, ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum. Spremembe so se začele izvajati 21.1.2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverijo, ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo.
Več informacij na: https://www.gov.si/drzave/zdruzene-drzave-amerike/

KANADA: Vizum ni potreben za turistična, poslovna in službena potovanja ter obiske do 6 mesecev (enostranska odločitev z dne 28.7.1995, velja od 1.8.1995). Obvezna predhodna elektronska avtorizacija potovanja (»eTA«) Kanada je uvedla sistem obvezne predhodne elektronske avtorizacije potovanja (electronic Travel Authorisation oziroma eTA) za državljane držav, ki sicer za Kanado ne potrebujejo vizumov in v Kanado prihajajo z letali. Elektronsko avtorizacijo potovanja v Kanado je potrebno pridobiti z izpolnitvijo obrazca po elektronski poti pred potovanjem – aplikacija je dosegljiva na spletni strani kanadske vlade (ministrstva za imigracijo), kjer je na voljo tudi več informacij o sistemu eTA:http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp
Več informacij na: https://www.gov.si/drzave/kanada/

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/ in https://www.gov.si/drzave/zdruzene-drzave-amerike/ in http://www.washington.veleposlanistvo.si/index.php?id=2252 in https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/noncitizens-US-air-travel.html#anchor_1634928201933 ter https://www.gov.si/drzave/kanada/ in https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/coronavirus-disease-covid-19.html


Cena vključuje:
- letalski prevoz na relaciji Zagreb-Toronto-Zagreb s pristojbinami, prevoznik Air Transat
- 13 x nočitev v izbranih hotelih srednje kategorije (2* in 3*) v dvoposteljni sobi
- 13 x kontinentalen zajtrk
- 1 x tradicionalno večerjo pri Amiših
- oglede in prevoze po programu z udobnimi, klimatiziranimi avtobusi
- Nikalovega vodnika, ki govori slovenski ali hrvaški jezik
- organizacijo potovanja

 

Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- ETA, ESTA, vizo
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v ZDA / Kanado in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji:

Paket izletov: 290,-EUR na osebo
- z ladjo pod Niagarske slapove (2 dan)
- večerja na Skylon Towerju (2 dan)
- vstopnina za Empire State Building (7 dan)
- opazovanje kitov z ladje (11 dan)
- vožnja z ladjo med tisoč otokov (13 dan)
- vstopnina za CN Tower v Torontu (13 dan)
ESTA – vstopno dovoljenje za ZDA: 27,-EUR na osebo
• ETA - vstopno dovoljenje za Kanado: 20,-EUR na osebo
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 128,-EUR na osebo

- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 650,-EUR

Doplačilo na poti (obvezno):
- napitnine 50,-USD na osebo

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje je potreben veljavni potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od datuma povratka ter vstopni dovoljenji za ZDA in Kanado.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na: 

- spletni strani MZZ: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ in https://www.gov.si/drzave/
- spletni strani Traveldoc: https://www.traveldoc.aero/
- spletni strani IATA zemljevida: https://www.iatatravelcentre.com/world.php
- CDC USA: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/noncitizens-US-air-travel.html#anchor_1634928201933
- Government of Canada: https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/coronavirus-disease-covid-19.htmlInformacije o vizah
ZDA: ZDA Visa Waiver Program (VWP) omogoča državljanom RS (imetnikom navadnih biometričnih potnih listov), da za turistična in poslovna potovanja do 90 dni vizuma ne potrebujejo (enostranska odločitev ZDA, ki velja od 20.10.1997). Od 2010 je za vstop v ZDA brez vizuma v turistične in poslovne namene za potnike vseh držav, vključenih v Visa Waiver Program (VWP) obvezen elektronski sistem za avtorizacijo potovanja (Electronic System for travel Authorization - ESTA). Registracijo lahko opravite na uradni spletni strani https://esta. cbp.dhs.gov. Osebe, ki so po 1.3.2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo ali Sudan ter Libijo, Somalijo, Jemen, Demokratično ljudsko republiko Korejo ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum. Spremembe so se začele izvajati 21.1.2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverijo, ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo.

KANADA: Vizum ni potreben za turistična, poslovna in službena potovanja ter obiske do 6 mesecev (enostranska odločitev z dne 28.7.1995, velja od 1.8.1995). Obvezna predhodna elektronska avtorizacija potovanja (»eTA«) Kanada je uvedla sistem obvezne predhodne elektronske avtorizacije potovanja (electronic Travel Authorisation oziroma eTA) za državljane držav, ki sicer za Kanado ne potrebujejo vizumov in v Kanado prihajajo z letali. Elektronsko avtorizacijo potovanja v Kanado je potrebno pridobiti z izpolnitvijo obrazca po elektronski poti pred potovanjem – aplikacija je dosegljiva na spletni strani kanadske vlade (ministrstva za imigracijo), kjer je na voljo tudi več informacij o sistemu eTA:http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp

Vstopni dovoljenji vam lahko uredi tudi agencija. Cena vstopnega dovoljenja za ZDA in agencijske storitve je 27,-EUR in dovoljenje ter za Kanado 20,-EUR. O potrebni dokumentaciji vas obvestimo z dopisom. Rok za prijave in predajo dokumentacije za urejanje vizuma je 30 dni pred odhodomZa več informacij nas kontaktirajte na 080 72 57 ali info@nikal.si.

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.  Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/.  Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

First minute popust velja do 31.07.2022. 


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 5 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj
.

 

Predviden letalski prevoz:

16.10.2022 TS215 ZAGREB TORONTO 1400 1720 - let traja 9 ur in 20 minut
29.10.2022 TS214 TORONTO ZAGREB 2110 1100* (naslednji dan) - let traja 8 ur in 50 minut

Prevoznik: Air TransatKANADA

Uradno ime: Kanada

Geografski položaj:
Severna Amerika, meji na ZDA na jugu in severu (Aljaska), razteza se na zahodu do Tihega oceana in na vzhodu do Atlantskega oceana.

Površina: 9.984.670 km2

Število prebivalcev:
približno 34.786.000

Glavno mesto: Ottawa

Jezik: angleški, francoski

Religija: katoličani 42.7%, protestanti 23.3%, ostali 34%

Časovna razlika: -4,5 do -9 sati

Valuta: kanadski dolar (CAD), 1 CAD = približno 0,67 EUR

Nakupovanje: V Kanadi lahko najdete neverjeten izbor izdelkov v velikih nakupovalnih centrih, veleblagovnicah, butikih in trgovinah. Tehnične blagovne znamke so zanimive, saj ponujajo kakovostno blago po relativno nizkih cenah. Oblačila evropskih proizvajalcev so nekoliko dražja kot v Evropi.

Oblačila in obutev: večplastna oblačila, odvisno od letnega časa in dela Kanade, katero obiščete. Priporočamo, da se toplo oblečete.

Hrana in pijača: Izjemno mednarodna kanadska kuhinja ponuja skoraj vse vrste kulinaričnih svetovnih specialitet, z bogatimi izborom morskih sadežev (ostrige, raki, jastogi, lososi), jedi iz govedine (burgerje, steakes), sušeno meso in ribe, sveže sadje in zelenjavo, sladice z javorjevim sirupom. Značilne pijače so: Light Beer Molson Canadian in Labatt Blue, Rye Whisky in Canadian Club, vino Chardonnays, rizling in modri pinot iz pokrajin Ontario in British Columbia.

Električna napetost: 110V (potreben adapter)

Cepljenje: ni potrebno

Vizum: ni potreben. Za vstop v Kanado je potrebno izpolniti obrazec eTA www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp, cena 7 CAD

Mobilna omrežja
: klicanje v Evropo je precej drago in je odvisno od operaterja in vašega paketa. Za več informacij se obrnite na vašega operaterja.

Koda države
: +1

Uporabna spletna stran
: www.keepexploring.ca

Podnebje: celinsko. Pozimi temperature v večini delov Kanade padejo pod ledišče. Na jugozahodni obali je razmeroma blago podnebje. Ob severnem tečajniku so povprečne temperature pod lediščem sedem mesecev na leto. V južnih provincah je v poletnih mesecih značilna visoka vlažnost in temperatura zraka, ki lahko doseže 30 ° C. Močne padavine so značilne za Zahodno in Jugovzhodno Kanado.

ZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE

Uradno ime: Združene države Amerike

Glavno mesto: Washington

Uradni jezik: angleščina

Časovna razlika: -5 h do -8 ur v primerjavi s Slovenijo

Denarne enote: USD, 1 USD = približno 0,89 EUR

Električna napetost: 110V (potreben adapter)

Vizum: ni potreben. Za vstop v ZDA je potrebno izpolniti obrazec ESTA, cena 14 USD
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html;jsessionid=QT1p_kCniZbyi0feWXm0fNRMzNPERwUbokRh3iPxUXuLZ4wdEBz9!-2008750441?execution=e1s1

Voda: pijte samo ustekleničeno vodo

 Primeri hotelov med potovanjem po ZDA & Kanadi:
 
 TORONTO - HOLIDAY INN TORONTO AIRPORT 3*
 
 
 NIAGARA FALLS - TRAVELODGE FALLS VIEW 3*
 
 
 LANCASTER - LANCASTER HOST RESORT AND CONVENTION CENTER 3*
 
 
 WASHINGTON D.C. - METRO POINT HOTEL NEW CARROLTON 3*
 
 
 NEW YORK/NEW JERSEY - LA QUINTA INN FAIRFIELD, NJ 3*