Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
First Minute
899 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
25.3.-1.4.2022. (8 dni)
Število oseb:
       
Število sob:

ZDRUŽENI ARABSKI EMIRATI

Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah

Čudovita dežela polna kontrastov. Na eni strani nepregledna puščava, tradicionalno beduinsko življenje pod neverjetnim zvezdnatim nebom in zgodbe iz 1001 noči. Na drugi strani največji dosežki današnjega časa - najvišje in najbolj ekstravagantne zgradbe na svetu. Blišč, sijaj in neomejene možnosti nakupovanja...

1. dan: polet proti Dubaju
Na letališču Ljubljana vas tri ure pred poletom pričaka vaša vodnica, vam razdeli letalske vozovnice in pomaga pri prijavi na let. Nato sledi direktni let s prevoznikom Fly Dubai proti Dubaju. Pristanek v Dubaju v poznih večernih urah. Po opravljenih mejnih formalnostih, sledi transfer do na novo odprtega hotela Hampton by Hilton Marjan Island**** v Ras Al Khaimah, kjer bivate naslednje 4 noči.

2.-4. dan: oddih v Ras Al Khaimah-u, puščavski safari - ni vključen
Sprostite se in uživajte v odličnih hotelskih storitvah ter kopanju v morju in bazenu! Ras Al Khaimah je en od sedmih emiratov in je znan po romantičnih vrhovih gora Hajjar. Prosti čas lahko izkoristite tudi za nakupovanje v bližnjem nakupovalnem centru Al Hamra, oddaljenem približno 8 km ali obiščite katerega izmed vodnih parkov, oddaljenih 9 do 10 km. V glavnem mestu emirata se nahaja tudi narodni muzej Ras Al Khaimah.
Fakultativni izlet 3. dan - puščavski safari (za plačilo oz. vključen v paketu izletov): Pridružite se nam na izletu v puščavo. Po zanimivi vožnji po puščavskih sipinah sledi tradicionalni večer v kampu z lokalnimi specialitetami, trebušnim plesom, jahanjem kamel in drugimi presenečenji.

5. dan: Ras Al Khaimah - Dubaj – izlet tradicionalni Dubaj – vključen v ceno, fakultativni izlet Palm expirience & Atlantis The Lost Chambers Aquarium – ni vključeno in Dhow Cruise – ni vključeno
Po zajtrku zapustimo Ras Al Khaimah in se odpravimo proti Dubaju. Takoj po prihodu sledi ogled tradicionalnega Dubaja. Raziskovali bomo začetke emirata Dubaj v starem, tradicionalnem delu mesta. Sprehodili se bomo po četrti Al Bastakye, kjer boste lahko občudovali značilno arabsko gradnjo in vetrne stolpe, s katerimi so nekoč hladili hiše. Stolpi so lovili veter in tako zračili ter hladili prostore. Nato obiščemo muzej Fort Al Fahidi v katerem je prikazana zgodovina mesta skozi različne faze razvoja. S tradicionalnimi ladjicami (Abra) se zapeljemo do sodobnega dela mesta. Prevoz do hotela Hampton by Hilton ***+ in namestitev.
Popoldan se nam pridružite na fakultativnem izletu (za plačilo) Palm Expirience & Atlantis The Lost Chambers Aquarium. Na poti do umetnega polotoka The Palm, bomo imeli postanek za fotografiranje pri Nakhel Mall, nato sledi vožnja vse do Atlantis The Palm, kjer si ogledamo čudovit akvarij Lost Chambers at Atlantis The Palm in v katerem se nahaja tudi do 65.000 neverjetnih morskih živali in različnih morskih eksponatov. Nepozabno doživetje. Na poti proti središču Dubaja boste imeli eno uro prostega časa za sprehod po City Walk Dubai, eni najbolj priljubljenih mestnih četrti s številnimi ekskluzivnimi trgovinami in restavracijami ter možnostmi zabave. Povratek v hotel.
Zvečer se lahko udeležite fakultativnega izleta (za plačilo) – Dhow Cruise z večerjo: vožnja s tradicionalno arabsko ladjo (Dhow) po večernem Dubaju, kjer boste ob večerji uživali v čarobnem pogledu na osvetljeni Dubaj in njegove žareče nebotičnike, medtem ko bo prijetno pihljal rahel morski vetrič.

6. dan: sodobni Dubaj – vključen v ceno, Dubai Frame – ni vključeno in La Perle – ni vključeno
Zajtrk v hotelu. Danes bomo občudovali sodobni Dubaj. Videli bomo najpomembnejše atrakcije: Dubai Marino s svojima arhitekturnima čudežema in največjI nakupovalnI center na svetu Dubai Mall-u. V tem centru se nahajata ogromen akvarij in podvodni ZOO. Prosti čas. Lahko pa se vzpnete tudi na najvišjo stolpnico na svetu Burj Khalifo, ki jo lahko obiščete fakultativno (za plačilo oz. vstopnina vključena v paketu izletov). Sledi še postanek za fotografiranje pred Burj Al Arab. Prevoz do hotela.
Popoldan se lahko udeležite fakultativnega izleta (za plačilo) Dubai Frame, najnovejše arhitekturne znamenitosti Dubaja v obliki okvirja, ki stoji v parku Zabeel. Uživajte v čudovitem razgledu tako na stari, kot tudi sodobni del Dubaja. Povratek v hotel.
Zvečer vam priporočamo ogled spektakularne predstave v La Perle (za plačilo). Bodite priča presenetljivi predstavi, ki zabavo popelje v nove višave.

7. dan: Dubaj – prosto ali fakultativni izlet na Expo – ni vključeno, Dubai by Night – ni vključeno
Po zajtrku lahko izkoristite dan za samostojno raziskovanje Dubaja ali se nam pridružite na svetovni razstavi EXPO* (za plačilo), kjer se predstavljajo države iz celega sveta in letos poteka prav v Dubaju.
Ne zamudite te enkratne priložnosti in bodite del tega največjega svetovnega dogodka sodobnega časa. Povratek v hotel.
Proti večeru se lahko udeležite fakultativnega izleta Dubai by Night (za plačilo oz. vključen v paketu izletov): Ko sonce zaide za obzorje, postane Dubaj čarobno mesto. Zahvaljujoč milijonom LED luči na Burj Khalifi, se najvišja stavba na svetu spremeni v neverjeten zaslon, ki vsako uro in pol prikaže novo fascinantno podobo. Uživajte v osupljivem plesu fontan ob impresivni glasbeni spremljavi pri Dubai Mall-u. Nato se bomo sprehodili po letovišču Medinat Jumeira, katerega arhitektura izgleda kot iz pravljice 1001 noč. Od tod je tudi odličen pogled na osvetljen fantastičen hotel Burj Al Arab. Povratek v hotel in nočitev.

8. dan: polet proti Ljubljani
Zajtrk in prevoz do letališča ter let proti Ljubljani.


Opomba: Za to potovanje potrebujete potni list, ki ob izstopu iz ZAE velja še vsaj 6 mesecev! V kolikor imate v potnem listu izraelski žig, si uredite novi potni list.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na:
https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/ in https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZZ/Dokumenti/konzularne-zadeve/oddelek-za-varstvo-interesov-slovencev/Pregled-veljavnih-mejnih-ukrepov-za-drzavljane.pdf ter https://u.ae/en/information-and-services/justice-safety-and-the-law/handling-the-covid-19-outbreak/travelling-amid-covid-19/travelling-to-the-uae


Minimalno število potnikov: 20

ČAS POTOVANJA: 8 DNI / 7 NOČITEV

VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - NE

Več informacij na:
http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/azija_kavkaz_in_bliznji_vzhod/zdruzeni_arabski_emirati/

CEPLJENJE - NI OBVEZNO
Več informacij na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/zdruzeni-arabski-emirati

 

 


**********************************************************************************
Možni fakultativni izleti:

PUŠČAVSKI SAFARI
Skrivnostna puščava vas vabi na čaroben večer. Avantura, katero ne boste nikoli pozabili. Z vozili na štirikolesni pogon se odpeljete izpred hotela proti puščavi. Vožnja po mehkih, zlato peščenih sipinah je vznemirljivo in nepozabno doživetje. Med vožnjo po sipinah boste v daljavi zagledali vaš kamp, kjer boste doživeli pravi tradicionalni arabski večer. Tukaj boste uživali v sproščenem in umirjenem okolju pod zvezdnatim nebom ter bili obdani z veličastnimi peščenimi sipinami, za katere se zdi, da sijejo ob svetlobi sončnega zahoda. Postregli vam bodo z mesnimi dobrotami z žara, pripravljenimi na arabski način, ter solatami. Po večerji pokadite vodno pipo ali preprosto uživajte v čudoviti galaksiji zvezd ob zvokih arabske glasbe, ki spremljajo trebušno plesalko med predstavo. Presenečeni boste, koliko ljudi se ji bo pridružilo na plesišču še pred koncem prestave. Želeli si boste, da se ta čaroben večer nikoli ne konča.

DHOW CRUISE Z VEČERJO
Kaj je lahko še bolj čarobno od večerje na krovu ladje (Dhow), ki v mesečini tiho pljuje po Dubai Creeku? Pričakuje vas romantičen večer, kjer vas bodo razvajali z arabsko gostoljubnostjo in različnimi okusnimi jedmi, na osvetljeni in čudovito okrašeni ladji, ki mirno pljuje vzdolž spektakularne obale Dubajskega polotoka. Dhow je nostalgičen spomin na arabski pustolovski duh, ki sega v čas nabiranja in trgovanja z biseri. Uživali boste v panoramskem pogledu na osvetljene nebotičnike ob svežini morske sapice.


 

 


 


 


 

Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana-Dubaj-Ljubljana, direktna linija s Fly Dubai
- transfer letališče-hotel-letališče
- 4 x nočitev v hotelu s 4* v Ras Al Khaimah
- 3 x nočitev v hotelu s 3* v Dubaju
- 7 x zajtrk v hotelih
- 2 ogleda: sodobni Dubaj in tradicionalni Dubaj
- slovenski vodnik in lokalni vodnik na destinaciji
- organizacijo potovanja


Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v ZAE in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- dodatne storitve, obroke in fakultativne izlete
- napitnine
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)Doplačila v agenciji (pred potovanjem):
Paket izletov: 149,-EUR na osebo
- Burj Khalifa
- puščavski safari
- Dubai by Night
Burj Khalifa 49,-EUR na osebo
Puščavski safari 69,-EUR na osebo
Dubai by Night 35,-EUR na osebo
Dhow Cruise z večerjo 69,-EUR na osebo
Paket 5 x večerja (v hotelu - 3x v Ras Al Khaimah in 2 x v Dubaju) 114,-EUR na osebo

2 x večerja v Dubaju 50,-EUR na osebo
Paket 3 x all inclusive v Ras Al Khaimahu + 2 x večerja v Dubaju 139,-EUR na osebo
Paket 5* x večerja + Dhow Cruise z večerjo 164,-EUR na osebo
Paket 3 x all inclusive v Ras Al Khaimahu + 2 x večerja v Dubaju + Dhow Cruise z večerjo 199,-EUR na osebo
Celosten paket zavarovanja potovanja: od 68,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 289,-EUR
*Tisti, ki se odločijo za 5 x večerjo in vplačajo tudi puščavski safari, bodo na da puščavskega safarija imeli namesto večerje kosilo.

Doplačila na poti:
- Turistična pristojbina, ki se plača neposredno v hotelu v Dubaju 15AED na sobo/na noč (cca 3,6€)
- Napitnina 25 EUR na osebo

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v ZAE potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka. V kolikor imate v potnem listu izraelski žig, si uredite novi potni list. 

Pred odhodom v ZAE je potrebno izpolniti in natisniti obrazec, ki ga najdete na:  https://c.ekstatic.net/ecl/documents/dubai-health-declaration-form.pdf

Ob vstopu v ZAE si je potrebno na telefon naložiti aplikacijo COVID19 – DXB Smart Ap

Za vstop v ZAE je potreben negativen PCR test, ki ne sme biti starejši od 72 ur ob vstopu in mora biti opravljen v Sloveniji. Potrdilo mora vsebovati ime potnika (ime kot v potnem listu), ime in naslov laboratorija, vrsto testa (PCR test), datum in rezultat testa ter mora biti zapisano v angleškem ali arabskem jeziku. Potrdilo mora biti natisnjeno. Ob prihodu na letališče lahko od vas zahtevajo ponovno testiranje. Na rezultat testa počakate v hotelu. Potrebujete tudi zavarovanje z asistenco v tujini, ki krije tudi strošek Covida. 

Tudi ob povratku iz Dubaja v Evropo morajo državljani Republike Slovenije pred vkrcanjem na letalo ponovno opraviti PCR test na COVID-19. Test je samoplačniški in ga morate opraviti dva dneva pred nameravanim povratkom. V kolikor bi bil PCR test na COVID-19 pozitiven, se potniku ne dovoli vkrcanja na letalo in mora v emiratih ostati, nadaljnih 10 karantenskih dni oz. dokler rezultat PCR testa na Covid-19 ponovno ne bo negativen.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na:
https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/ in https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZZ/Dokumenti/konzularne-zadeve/oddelek-za-varstvo-interesov-slovencev/Pregled-veljavnih-mejnih-ukrepov-za-drzavljane.pdf

Za povratek v Slovenijo je potrebno izpolniti European Digital Passenger Locator Form (dPLF), ki omogoča lažje in hitrejše sledenje v primeru, da so potniki med potovanjem izpostavljeni osebi, okuženi s covidom-19 in ga najdete na: https://app.euplf.eu/#/.

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v ZAE cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/zdruzeni-arabski-emirati. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 16

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:

25.03.-01.04.2022
LJUBLJANA – DUBAJ 1400 2250 – 5ur 50min
DUBAJ –LJUBLJANA 1000 1415 – 6ur 15min


Prevoznik: Fly Dubai


Informacije o državi: DUBAJ & ZAE

Združeni arabski emirati, ali na kratko ZAE, so z nafto bogata obmorska puščavska država na jugovzhodu Arabskega polotoka, ki na severu meji na Perzijski zaliv, na severovzhodu in vzhodu na Omanski zaliv in Oman, na jugu in zahodu pa na Saudsko Arabijo. Združeni arabski emirati so muslimanska država, v kateri zelo cenijo islamsko tradicijo, zato morajo turisti spoštovati njihovo tradicijo in pravila obnašanja. To je ena država, vendar ima vsak emirat svoja pravila in značilnosti. Glavno mesto ZAE je Abu Dhabi, ki je zelo konzervativno mesto, medtem ko je Dubaj bolj sproščen in svetovljanski. Ženske morajo biti na javnih mestih oblečene spodobno. To pomeni, da morajo imeti pokrita ramena in noge, spodnje perilo ne sme biti vidno. Kopalke se lahko nosi le na plažah ali na kopališčih. Za njih je velik greh poljubljanje in izkazovanje naklonjenosti v javnosti, enako velja za homoseksualnost. Preklinjanje je kaznivo. Fotografiranje lokalnega prebivalstva, zlasti žensk, lahko povzroči velike težave, zato se mu je boljše izogniti. V Združenih arabskih emiratih se alkohol lahko kupi samo v brezcarinskih prodajalnah. Nekateri hoteli in klubi strežejo alkoholne pijače. Na javnih mestih je uživanje alkoholnih pijač prepovedano. V emiratu Sharjah je alkohol popolnoma prepovedan, tako da v hotelih in restavracijah ne strežejo alkohola. Lahko pa alkohol pijete v hotelskih sobah. Pred vstopom v ZAE lahko v brezcarinskih prodajalnah kupite alkohol, vendar ne več kot 4 litre. Kajenje je dovoljeno v vseh restavracijah, barih in nočnih klubih, kjer strežejo alkohol. V času ramadana so čez dan zaprte vse restavracije. Odprejo se po sončnem zahodu. Tudi turisti, čez dan, v času ramadana ne bi smeli jesti, piti ali kaditi v javnih prostorih, razen v hotelih. Kot v ostalih muslimanskih državah je uporaba drog in drugih opiatov strogo prepovedana. Kazni za prekrške v zvezi z drogami (tudi minimalnih količin) so izredno visoke. Kazen za trgovanje z drogami je lahko tudi smrtna kazen.

Uradno ime: Združeni arabski emirati
Površina: 83600 km2
Prebivalstvo: cca. 8,3 milijonov
Glavno mesto: Abu Dhabi
Uradni jezik: arabski, vendar vsi govorijo tudi angleško
Religija: 96% muslimanov, 4% ostali
Čas v ZAE: srednjeevropski + 2ur (Slovenija 12:00 = ZAE 14:00)
Uradna valuta: UAE dirham (AED); 1€ = cca 4 AED (na dan 1.4.2015).V ZAE sprejemajo povsod samo dirhame (AED).

Javna prevozna sredstva: Vožnja s taxijem je draga. Vsi taxiji so moderni in klimatizirani. Dubaj in Abu Dabi sta dobro povezana s podzemno železnico. Cena vozovnice ni predraga. V ostalih Emiratih prevladujejo avtobusi. Pomembno: na javnih prevoznih sredstvih je prepovedano uživanje hrane in pijače.

Vreme: Dežela ima puščavsko podnebje z letno količino padavin od 100 do 200 mm. V Dubaju je povprečna temperatura januarja 23° C, julija pa 42° C. Poletja so vroča in vlažna. Sončno sevanje je veliko močnejše kot pri nas, zato je priporočljivo, da uporabljate kremo za sončenje z visokim faktorjem. Vedno imejte pri sebi vodo, sončna očala in klobuke.
Električna napetost: 220V, vendar je potreben adapter. Adapter si lahko sposodite tudi v hotelu (na voljo omejene količine).

Mobilna telefonija:
vsa omrežja v glavnem delujejo. Pred potovanjem pri svojem operaterju preverite cene storitev v državi v katero potujete in operaterje, pri katerih so klici najcenejši.

Oblačila in obutev: v arabskem svetu veljajo posebna pravila oblačenja, še posebej ob obisku mošej. Priporočamo, da s seboj vzamete naglavno ruto, katera je obvezna za ženske ob vstopu v mošejo. Nekateri hoteli v ZAE zahtevajo, da imajo moški pri večerji oblečene dolge hlače.

Hrana in pijača: Izbirate lahko med jedmi iz večine najpomembnejših nacionalnih kuhinj. Prevladuje arabska kuhinja. Najbolj priljubljena jed je piščanec na žaru, ki ga ponujajo v večini obcestnih bistrojev na prostem, zraven pa ponudijo khubz (arabsko različico kruha) ali humus. Od riževih jedi boste največkrat naleteli na biriyani, to je riž s piščancem, ribo ali jagnjetino. Tipične jedi: shawarme (kot kebab) in falafle (mesne kroglice) v sendvičih, ki so okusni in poceni. Voda ni pitna. Priporočamo, da pijete samo ustekleničeno vodo. Alkohol je na voljo samo v hotelskih restavracijah in barih s posebnim dovoljenjem. Restavracije izven hotela ne smejo streči alkoholnih pijač.

Trgovine so običajno odprte od 10 do 13 ure in od 16. do 22. ure. Nakupovalni centri so odprti od 10 do 22 ure (Dubai Mall do polnoči) brez prekinitve v tednu, razen ob petkih od 14 do 22 ure.

Primer hotelov

Hampton by Hilton Marjan Island**** ali podoben

 

Popolnoma nov hotel, odprt od junija 2021, se nahaja na prestižnem otoku Marjan v Ras Al Khaimah. Ob hotelu je 750m dolga plaža, kjer se lahko gostje hotela kopajo v čudovitih vodah Perzijskega zaliva. V hotelu je na voljo 515 sob, opremljenih s klimatsko napravo, TV z ravnim zaslonom, sušilcem za lase, hladilnikom, grelcem vode za pripravo čaja ali kave, WiFi. Tu boste našli vse, kar potrebujete za zaslužen počitek in sprostitev: čudovit neskončen bazen, spa in fitnes ter restavracijo in bare z bogato ponudbo hrane in pijače.

Web: www.hilton.com/en/hotels/rktmahx-hampton-marjan-island

 

Hampton By Hilton Dubai Airport*** ali podoben

Hampton By Hilton Dubai Airport je povsem nov sodoben hotel, ki se nahaja v bližini mednarodnega letališča Dubaj. Hotel zagotavlja enostaven dostop do mestnih znamenitosti.

Toplo in sodobno opremljen hotel svojim gostom nudi bazen, fitnes, zajtrkovalnico, restavracijo, bar, prijetno hotelsko avlo.

Sodobne sobe nudijo kopalnico, LCD TV, manjši hladilnik, grelnik vode za pripravo čaja ali kave, Wi-Fi.

Web: https://hamptoninn3.hilton.com/en/hotels/uae/hampton-by-hilton-dubai-airport-DXBHXHX/index.html
 

Tedenska vremenska prognoza:

 

booked.net  booked.net

Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022 Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah I 2022