Kuba in oddih v Cayo Santa Maria

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
First Minute
1.699 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
3.-16.4.2022. (14 dni)
Število oseb:
       
Število sob:

KUBA - dežela glasbe, plesa in sonca!

Havana,Viñales, Cienfuegos, Trinidad, Santa Clara, Cayo Santa Maria...

 

Država z naravnimi in socialnimi kontrasti, z vznemirljivo zgodovino, dežela, kjer sta ples in pesem del vsakdana - vse to je Kuba. Kuba je tudi simbol svobode duha in volje, boja in revolucije. Zaradi vseh teh razlogov privablja Kuba številne popotnike in obiskovalce, ki imajo s prihodom na otok priložnost doživeti edinstveno deželo z vzdušjem, ki ga ni mogoče čutiti nikjer drugje.

1. dan: polet proti Havani
Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana 2,5 uri pred letom. V večernih urah let preko Istanbula proti Havani.

2. dan: Havana
V jutranjih urah pristanek v Havani. Po opravljenih carinskih formalnostih in srečanju s predstavnikom lokalne agencije, sledi transfer do hotela. Namestitev v hotelu in nekaj časa za osvežitev. Nato se odpravimo na panoramsko vožnjo po Havani s postankom pri znamenitem hotelu Nacional de Cuba. Med ogledom je vključeno tudi kosilo v lokalni restavraciji. Vrnitev v hotel in nočitev.

3. dan: Havana
Zajtrk. Po zajtrku se odpravimo na ogled glavnih znamenitosti Havane. Med vožnjo bomo videli Trg Revolucije, bulvar Malecon, univerzo in El Capitolio, kjer je sedež vlade. Nato zapustimo avtobus in se peš odpravimo na voden ogled starega dela mesta - najbogatejše zbirke kolonialne arhitekture Latinske Amerike, ki je od leta 1982 pod zaščito UNESC-a. Sprehodili se bomo po štirih znamenitih trgih: trg San Francisco, Stari trg (Plaza Vieja), Trg orožja (Plaza de Armas) in Osrednji trg (Parque Central). Videli bomo bar El Floridita, kamor so zahajali Ernest Hemingway, igralec Gary Cooper ter filozof in književnik Jean-Paul Sartre ter bar La Bodeguita del Medio, priljubljen pri E. Hemingway- u in pesniku Pablu Neruda. Nato obiščemo utrdbo El Morro, od koder je čudovit pogled na staro Havano. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: prosto ali fakultativni izlet v dolino Viñales
Zajtrk. Po zajtrku lahko samostojno raziskujete Havano ali se nam pridružite na celodnevnem fakultativnem izletu v dolino Viñales, pokrajino tobaka (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Na poti se ustavimo v Los Barrigones, kjer boste videli kako zgleda življenje na podeželju. Po prihodu v dolino Viñales naredimo postanek za fotografiranje na panoramski točki Las Jazmines. Obisk lokalnega pridelovalca tobaka. Nato se odpravimo do indijanske jame la Cueva del Indio, katero so odkrili leta 1920 in skozi katero teče reka. S kratko vožnjo s čolnom po reki zaključimo ogled jame. Za konec si ogledamo še ogromno poslikavo skale imenovano Viñales Mural de la Prehistoria. Sledi povratek v Havano in nočitev v hotelu.

5. dan: Cienfuegos - Trinidad
Zajtrk. Danes zapustimo Havano ter se odpravimo proti Cienfuegosu. Po poti obiščemo posest Finca Fiesta Campesina. Po prihodu v Cienfuegos, katerega imenujejo tudi biser juga, sledi ogled največjih znamenitosti mesta. Sprehodili se bomo po mestnem bulvarju, videli Palacio del Valle (zunanji ogled), ki je bila zgrajena leta 1917 in jo smatrajo za kubanski arhitekturni dragulj. Palača združuje romanske, gotske in baročne značilnosti. Nato boste imeli nekoliko prostega časa. Sledi prevoz do hotela na območju Trinidada. Namestitev, večerja in nočitev v Villi Yaguanabo ali Villi Guajimico (ali podobnem).

6. dan: prosto ali fakultativni izlet v Trinidad
Zajtrk. Današnji dan vam je na voljo za počitek ali raziskovanje okolice. Lahko pa se nam pridružite na celodnevnem fakultativnem izletu v Trinidad (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). V jutranjih urah odhod iz hotela in vožnja s klimatiziranim avtobusom do lokalne agencije v Trinidadu, kjer začnemo z ogledom mesta v organizaciji lokalne agencije. Obiskali bomo Manaca Iznaga, znamenito posestvo v predmestju Trinidada, znano po visokem stolpu iz leta 1750, katerega so uporabljali za opazovanje sužnjev med delom na plantažah sladkornega trsa. To je najvišji takšen stolp, zgrajen na karibskih plantažah. Nato sledi postanek na panoramski točki Valle de San Luis, kjer bomo uživali v pogledu na gorovje Escambray in Karibsko morje. Na tem mestu lahko posnamete čudovite fotografije. V nadaljevanju bomo obiskali delavnico keramičnih izdelkov ter spoznali proizvodnjo uporabnih in okrasnih predmetov. Izlet bomo zaključili s sprehodom po starem delu Trinidada (Cobblestones) in njegovih tlakovanih ulicah, vključno s Plaza Mayor in Plaza Real del Jigüe. Obiskali bomo znameniti bar Canchanchara ter poskusili istoimenski koktajl z medom in rumom. Kosilo v lokalni restavraciji. Sledi povratek v hotel. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan: Santa Clara – Cayo Santa Maria
Zajtrk. Odhod proti Santa Clari, kjer bomo obiskali trg revolucije in spominsko obeležje Che Guevara. Nato si bomo ogledali še Tren Blinidado, spominski park in muzej v spomin na dogodke z dne 29. decembra 1958 in bitko za Santa Claro. Po ogledu sledi zgodaj popoldan transfer do Cayo Santa Maria. Namestitev v hotelu npr. ROC Cayo Santa Maria Hotel, z all inclusive ponudbo, naslednjih 5 nočitev.

7.-12. dan: Cayo Santa Maria
Prosto za uživanje v tropskem letovišču in samostojno raziskovanje. Uživajte na čudoviti plaži in v all inclusive ponudbi vašega hotela.

12. dan: Cayo Santa Maria - Havana
Po zajtrku prosti čas za uživanje na plaži. Odjava iz hotela ob 12 uri. Storitev all inclusive lahko koristite do 14 ure, ko je predviden transfer do Havane. Po prihodu namestitev v hotelu. Večer lahko izkoristite za odkrivanje nočnega življenja v Havani.

13. dan: Havana – povratni let
V zgodnjih jutranjih urah transfer do letališča Havana in let proti Istanbulu.

14.dan: Istanbul-Ljubljana
Dopoldan pristanek v Istanbulu. V popoldanskih urah nadaljujete let proti Ljubljani. Polni čudovitih vtisov pristanete pozno popoldan na letališču v Ljubljani.POMEMBNO: Za potovanje na Kubo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka ter vizo, katero vam uredi agencija. Prav tako si za vstop na Kubo morate urediti zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini s kritjem minimalno 30.000,-EUR. Vsaj 45 dni pred odhodom je potrebno agenciji dostaviti kopijo potnega lista ter potrdilo o zavarovanju, v kolikor ga ne sklepa agencija. Za več informacij ter pogojih pridobitve vize nas pokličite na 080 72 57 ali pišite na info@nikal.si.


ČAS POTOVANJA: 14 dni / 11 noči


VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - DA
Več informacij na: https://www.gov.si/drzave/kuba/

Cena vključuje:
- let Ljubljana-Havana-Ljubljana preko Istanbula, s Turkish Airlines, ekonomski razred
- 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu s 3* v Havani, dvoposteljna soba
- 2 x nočitev s polpenzionom v hotelu s 3* na območju Cienfuegosa, dvoposteljna soba
- 5 x nočitev z all inclusive na Cayo Santa Maria, dvoposteljna soba
- vizo za Kubo
- prevoze po programu z udobnim, klimatiziranim avtobusom
- Nikalovega vodnika, ki govori slovenski ali hrvaški jezik in lokalnega vodnika
- organizacijo potovanja in zavarovanje insolventnosti po zakonu


Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje (cca 30,-EUR na osebo)
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji:
Paket izletov: 120,-EUR na osebo
- dolina Viñales in indijanska jama z vključenim kosilom
- Trinidad z vključenim kosilom
• Tropicana show: 110,-EUR na osebo
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 107,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama

- Doplačilo za enoposteljno sobo: 249,-EUR

Doplačilo na poti (obvezno):
- napitnine 30,-EUR na osebo

 

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Kubo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka ter vizo.
Viza je vključena v ceno potovanja in vam jo uredi agencija. Prav tako si za vstop na Kubo morate urediti zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini s kritjem minimalno 30.000,-EUR. Vsaj 45 dni pred odhodom je potrebno agenciji dostaviti kopijo potnega lista ter potrdilo o zavarovanju, v kolikor ga ne sklepa agencija. V Za več informacij nas kontaktirajte na 080 72 57 ali info@nikal.si.

Aktualne informacije o prestopu mej in pogojih najdete na:
https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/ in https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZZ/Dokumenti/konzularne-zadeve/oddelek-za-varstvo-interesov-slovencev/Pregled-veljavnih-mejnih-ukrepov-za-drzavljane.pdf

Opomba

Potovanje se bo izvedlo, če bodo pogoji le to omogočali. V primeru zaostrovanja pogojev vstopa na Kubo ali nezmožnostjo izvedbe programa, se potovanje ne bo izvajalo. Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz

03.04.-16.04.2022
TK1064 03.04.2022 LJUBLJANA ISTANBUL 1955 2315 - let traja 2 uri in 20 min
TK183  04.04.2022 ISTANBUL HAVANA 0210 0745 - let traja 13 ur in 25 min
TK183 15.04.2022 HAVANA ISTANBUL 0910 0830* (naslednji dan) - let traja 16 ur 20 min
TK1063 16.04.2022 ISTANBUL LJUBLJANA 17:50 1900 - let traja 2 uri in 10 min

Prevoznik: Turkish Airlines  

 

Tedenska vremenska prognoza:

 

booked.net booked.net

Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022 Kuba in oddih v Cayo Santa Maria I 2022