Vzhodna obala ZDA

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

VZHODNA OBALA ZDA

New York, Washington, Boston, Niagarski slapovi...

ZDA: New York - mesto, katero morate obvezno obiskati ter si ogledati njegove največje znamenitosti: Kip svobode, Empire State Building, Times Square in Central Park ter druge. Washington D.C., glavno mesto ZDA, uvrščajo ob Parizu, Rimu in Londonu med najlepše metropole na svetu.

1. dan: LJUBLJANA – WASHINGTON D.C.
Zbor potnikov na letališču Ljubljana 2,5 uri pred poletom. Let preko Istanbula proti Washingtonu D.C., kjer pristanemo v večernih urah. Po opravljenih mejnih formalnostih, sledi prevoz do hotela na širšem območju Washingtona D.C. in namestitev.

2. dan: WASHINGTON D.C.

Zajtrk. Dopoldan sledi 4-urni avtobusni ogled mesta s številnimi znamenitostmi, kot so Bela hiša, Capitol, pokopališče Arlington in znameniti spomeniki. Nato bo v popoldanskem času nekaj prostega časa, ki ga lahko izkoristite za obisk katerega izmed mnogih brezplačnih muzejev na National Mallu (npr. muzej Air and Space). Nočitev na širšem območju Washington

3. dan: WASHINGTON D.C. – PHILADELPHIA – NEW YORK / NEW JERSEY
Zajtrk. Po zajtrku sledi vožnja proti New Yorku. Na poti krajši postanek v Philadelphiji ter ogled največjih znamenitosti mesta. Nato se zapeljemo do trgovskega centra Elisabeth Outlet, kjer boste imeli možnost kupiti izdelke svetovno znanih blagovnih znamk. Nočitev na območju New Jerseya.

4. dan: NEW YORK CITY
Zajtrk. Zjutraj se odpravimo do veličastne metropole New York ali t.i. velikega jabolka. Sprehodili se bomo po High Line, 2.3km dolgem sprehajališču, ki poteka nad ulicami West Side. Nekdanja železniška proga je bila preoblikovana v promenado in odprta za javnost leta 2009. Sprehajališče nudi odlično panoramsko doživetje mesta in njegovih znamenitosti. Popoldan je prost za samostojne oglede. Lahko pa se nam pridružite na izletu na otok Ellis in Kip svobode (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Trajekt nas od Battery Parka zapelje do Liberty Island, kjer stoji Kip svobode in muzeja imigracije na Ellisu. Povratek v hotel in nočitev.

5. dan: NEW YORK CITY
Zajtrk. Dopoldan je namenjen 5 urnemu ogledu mesta, od Downtowna do Uptowna: iz Battery parka je čudovit pogled na Kip svobode ''Lady Liberty'', prečkamo Grand Zero, kjer se nahaja novi Freedom Towers, sledi Wall Street, China Town, Little Italy, od koder se odpravimo proti Midtownu, kjer so Times Square, Rockefeller Center in znamenita Peta avenija (Fifth Avenue), ki New York spremenijo v mesto, ki nikoli ne spi. V popoldanskih urah boste lahko sami raziskovali mesto ali se nam pridružili in z nami obiskali znameniti Empire State Building (fakultativno oz. vključeno v paketu izletov) in s 86 nadstropja uživali ob pogledu na Manhattan. Pozno popoldan povratek v hotel in nočitev.

6. dan: NEW YORK CITY – NEWPORT – PLYMOUTH - BOSTON
Zajtrk. Vožnja po zvezni državi New England do Bostona. Postanek v čudovitem obalnem mestu Newport na Rhode Island. Znano je kot poletna rezidenca ameriških bogatašev z bogato jadralsko tradicijo. Pridružite se nam na izletu (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov) in spoznajte The Breakers, impresivno vilo družine Vanderbilt in cerkev sv. Marije, v kateri je potekala poroka Jacqueline lee Bouvier in tedanjega senatorja John Fitzgerald Kennedya. Sledi nadaljevanje vožnje po Ocean Drive proti Plymouthu. Panoramski ogled zgodovinskega središča Plymouth, vključno z Mayflower II in Pilgrim Rock. To je kraj, kjer se je izkrcal Williama Bradford in evropski priseljenci leta 1620. Lahko se nam pridružite na kosilu v Lobster Shack (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov) ter poskusite jastoga iz Maina v avtentični lokalni ribiški gostilni. Nadaljujemo vožnjo proti Bostonu. Namestitev in nočitev na območju Bostona.

7. dan: BOSTON
Zajtrk. Danes boste spoznali Boston, glavno mesto države Massachusetts, ki ima velik zgodovinski pomen in je znan tudi, kot zibelka sodobne Amerike. Med ogledom mesta boste videli Cambridge, kjer se nahaja kampus MIT (Massachusetts Institute of Technology) in Harvard. Pot čez reko nas pripelje do Poti svobode, kjer se nahajajo ključne znamenitosti povezane z ameriško neodvisnostjo, ki segajo v začetek ameriške revolucije. Tukaj so se leta 1770 odvijali razni dogodki, ki so bili povod za Ameriško vojno za neodvisnost, Bostonski pokol in Bostonsko čajanko. Presenetil vas bo Boston Common, najstarejši mestni park v ZDA, iz leta 1634. Videli boste tudi Beacon Hill, sosesko znano po očarljivih tlakovanih ulicah, plinskih svetilkah in rezidencialno arhitekturo. Spoznali boste še Quincy Market, zgodovinski trgovski kompleks, kjer se nahajajo številne trgovine in restavracije. Popoldan je prost za lastno raziskovanje tega prelepega mesta. Nato sledi prevoz do hotela in nočitev.

8. dan: BOSTON – NIAGARSKI SLAPOVI
Zajtrk. Sledi vožnja po slikoviti pokrajini New England do Niagarskih slapov. Področje so v 17. stoletju naselili angleški romarji, puritanci, kateri so se naselili v Severni Ameriki zaradi pregona iz Evrope. V 19. stoletju je regija imela pomembno vlogo v gibanju za ukinitev suženjstva v ZDA, postala je vir prvih primerov ameriške književnosti in filozofije ter je pokazala prve znake vpliva industrijske revolucije v Severni Ameriki. Nočitev na območju Niagare.

9. dan: NIAGARSKI SLAPOVI – AMISH COUNTRY
Zajtrk. Danes obiščemo eno največjih znamenitosti tega potovanja, impozantne Niagarske slapove. Lahko se odločite za vožnjo z ladjico čisto do slapov (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). Popoldan nadaljujemo vožnjo skozi državo New York, s krajšimi postanki za fotografiranje v tipičnih ameriških mestecih, vse do Lancasterja v Pennsylvaniji. Sledi večerja pri Amiših, ki je pravo potovanje v preteklost, v čas, ko so farme obdelovali še brez uporabe strojev. Uživajte v tradicionalni večerji. Namestitev in nočitev na območju Lancasterja.

10. dan: AMIS COUNTRY – WASHINGTON D.C.
Po zajtrku si boste ogledali značilno hišo Amišev in muzej. Izvedeli boste več o načinu življenja teh ljudi, ki so predani svoji veri in živijo v sožitju z naravo. Nato se odpravimo proti Washingtonu, s postankom v Georgetownu, kjer je predviden prosti čas za krajši predah. Namestitev in nočitev na območju Washingtona D.C.

11./12 dan: WASHINGTON D.C. - LJUBLJANA
Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče v pozno popoldanskih urah. Sledi transfer do letališča in let v večernih urah proti Istanbulu. Naslednji dan pristanete v Istanbulu ter nadaljujete let proti Ljubljani.

POMEMBNO: Za vstop v ZDA potrebujete potni list, ki ob izstopu iz ZDA velja še vsaj 6 mesecev! Slovenci vize ne potrebujejo, vendar je potrebno vsaj teden dni pred odhodom izpolniti elektronski obrazec za vstop v ZDA, imenovan ESTA, katerega najdete na: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Za pridobitev ESTE so določene omejitve. V kolikor ste po 1.3.2011 potovali v Iran, Irak, Sudan, Libijo, Jemen, Somalijo ali Sirijo si morate osebno urediti vizo na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani. Prav tako je potrebno zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani, če niste prejeli pozitivne potrditve ESTA. priporočamo, da si dokumentacijo uredite pravočasno.
Vstop v ZDA je dovoljen le polno cepljenim osebam (2 x s Pfizer, Moderna, AstraZeneca ali 1 x z Janssen) (info. z dne 10.11.2021). Prav tako je potrebno predložiti dokazilo o negativnem testu na Covid-19 ali potrdilo o prebolelosti (rezultat pozitivnega testa narejen največ 90 dni in najmanj 10 pred potovanjem skupaj s potrdilom zdravnika, da je oseba prebolela Covid-19 in lahko potuje). Več informacij najdete na https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/proof-ofvaccination.html#noncitizen.

Minimalno število potnikov: 25

ČAS POTOVANJA: 12 DNI / 10 NOČITEV

VIZUM ZA DRŽAVLJANE R. SLOVENIJE – NE

Več informacij na:
https://www.gov.si/drzave/zdruzene-drzave-amerike/

Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana-Washington-Ljubljana preko Istanbula, s prevoznikom Turkish Airlines, ekonomski razred
- 10 x nočitev v izbranih hotelih srednje kategorije (naša ocena 3*) v dvoposteljni sobi
- 10 x kontinentalni zajtrk
- zanimivo krožno potovanje z obiskom farme amišev
- 1 x tradicionalna večerja pri Amiših
- oglede in prevoze po programu z udobnimi, klimatiziranim avtobusom
- Nikalov vodnik, ki govori slovenski ali hrvaški jezik
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- vstopno dovoljenje za ZDA (ESTA) oz. vize
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v ZDA in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- dodatne storitve, obroke in fakultativne izlete
- napitnine, ki znaša 50 USD na osebo
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Možna doplačila v agenciji (pred potovanjem):
- paket izletov: 250,-EUR na osebo
(paket vključuje: vožnjo z ladjico do Niagarskih slapov, kosilo – jastog – v Lobster Shack, The Breakers, Kip svobode, Empire State Building)
- registracija ESTA za vstop v ZDA: 20 €
- celosten paket zavarovanja potovanja: od 177,-EUR na osebo
(zavarovanje za primer odpovedi potovanja, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage)
- parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana – 15 dni – 77,-EUR na vozilo
Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 650,-EUR

Obvezna doplačila na poti:

- Napitnina pribl. 50,-USD na osebo

Dokumenti potrebni za potovanje (na dan 26.11.2021):
Za vstop v ZDA potrebujete potni list, ki ob izstopu iz ZDA velja še vsaj 6 mesecev! Slovenci vize ne potrebujejo, vendar je potrebno vsaj teden dni pred odhodom izpolniti elektronski obrazec za vstop v ZDA, imenovan ESTA, katerega najdete na: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Za pridobitev ESTE so določene omejitve. V kolikor ste po 1.3.2011 potovali v Iran, Irak, Sudan, Libijo, Jemen, Somalijo ali Sirijo si morate osebno urediti vizo na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani. Prav tako je potrebno zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani, če niste prejeli pozitivne potrditve ESTA. priporočamo, da si dokumentacijo uredite pravočasno.
Vstop v ZDA je dovoljen le polno cepljenim osebam (2 x s Pfizer, Moderna, AstraZeneca ali 1 x z Janssen) (info. z dne 10.11.2021). Prav tako je potrebno predložiti dokazilo o negativnem testu na Covid-19 ali potrdilo o prebolelosti (rezultat pozitivnega testa narejen največ 90 dni in najmanj 10 pred potovanjem skupaj s potrdilom zdravnika, da je oseba prebolela Covid-19 in lahko potuje). Več informacij najdete na https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/proof-of-vaccination.html#noncitizen.
Potrebujete tudi zavarovanje z asistenco v tujini, ki krije tudi strošek Covida.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na:
https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/ in
https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZZ/Dokumenti/konzularne-zadeve/oddelek-za-varstvo-interesov-slovencev/Pregled-veljavnih-mejnih-ukrepov-za-drzavljane.pdf in
https://www.gov.si/drzave/zdruzene-drzave-amerike/

Za povratek v Slovenijo morate izpolnjevati PCT pogoj (cepljen, prebolel ali testiran) in izpolniti European Digital Passenger Locator Form (dPLF), ki omogoča lažje in hitrejše sledenje v primeru, da so potniki med potovanjem izpostavljeni osebi, okuženi s Covidom-19 in ga najdete na: https://app.euplf.eu/#/.

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Več informacij najdete na: https://www.gov.si/drzave/zdruzene-drzave-amerike/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

First minute popust do 28.2.2022

V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:

10.05.2022 TK1062 LJUBLJANA ISTANBUL 0910 1230 – let traja cca 2 uri in 20 min
10.05.2022 TK7 ISTANBUL WASHINGTON 1500 1905 – let traja cca 11 ur in 05 min
20.05.2022 TK8 WASHINGTON ISTANBUL 2315 1605* - let traja cca 9 ur in 50 min
21.05.2022 TK1063 ISTANBUL LJUBLJANA 1850 1900 – let traja cca 2 uri in 10 min
* naslednji dan

Prevoznik: Turkish Airlines

ZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE

Uradno ime: Združene države Amerike

Glavno mesto: Washington

Uradni jezik: angleščina

Časovna razlika: -5 h do -8 ur v primerjavi s Slovenijo

Denarne enote: USD, 1 USD = približno 0,89 EUR

Električna napetost: 110V (potreben adapter)

Vizum: ni potreben. Za vstop v ZDA je potrebno izpolniti obrazec ESTA, cena 14 USD
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html;jsessionid=QT1p_kCniZbyi0feWXm0fNRMzNPERwUbokRh3iPxUXuLZ4wdEBz9!-2008750441?execution=e1s1

Voda: pijte samo ustekleničeno vodo

Tedenska vremenska prognoza:


booked.netbooked.net



 

Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022 Vzhodna obala ZDA I 2022