Osupljivi Dubaj 2022

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

ZDRUŽENI ARABSKI EMIRATI

OSUPLJIVI DUBAJ

 

Čudovita dežela polna kontrastov. Na eni strani nepregledna puščava, tradicionalno beduinsko življenje pod neverjetnim zvezdnatim nebom in zgodbe iz 1001 noči. Na drugi strani največji dosežki današnjega časa - najvišje in najbolj ekstravagantne zgradbe na svetu. Blišč, sijaj in neomejene možnosti nakupovanja...

1. dan: polet proti Dubaju

Na letališču Ljubljana vas pričaka vodnik ter vam pomaga pri prijavi na let. Sledi direktni let s prevoznikom Fly Dubai proti Dubaju. Pristanek v Dubaju v poznih večernih urah. Po opravljenih mejnih formalnostih sledi transfer do hotela Hilton Garden Inn Al Muraqbat**** v Dubaju, kjer bivate naslednje 4 noči. 

2. dan: TRADICIONALNI DUBAJ (vključeno) – PALM EXPIRIENCE & AKVARIJ V ATLANTISU (fakultativno)

Zajtrk v hotelu. Dopoldan bomo spoznali začetke emirata Dubaj v starem, tradicionalnem delu mesta. Sprehodili se bomo po četrti Al Bastakye, kjer boste lahko občudovali značilno arabsko gradnjo in vetrne stolpe, s katerimi so nekoč hladili hiše. Stolpi so lovili veter in tako zračili ter hladili prostore. Nato obiščemo muzej Fort Al Fahidi v katerem je prikazana zgodovina mesta skozi različne faze razvoja. S tradicionalnimi ladjicami (Abra) se zapeljemo do sodobnega dela mesta. Povratek v hotel.

Popoldan se nam pridružite na fakultativnem izletu (za plačilo oz. vključen v paketu izletov B) Palm Expirience & akvarij v Atlantisu.  Na poti do umetnega polotoka The Palm, bomo imeli postanek za fotografiranje pri Nakhel Mall, nato sledi vožnja vse do Atlantis The Palm, kjer si ogledamo čudovit akvarij Lost Chambers at Atlantis The Palm, v katerem se nahaja tudi do 65.000 neverjetnih morskih živali in različnih morskih eksponatov. Nepozabno doživetje. Povratek v hotel in nočitev.

3. dan: prosto ali izlet v ABU DHABI (fakultativno) – DHOW CRUISE (fakultativno)

Po zajtrku lahko izkoristite dan za samostojno raziskovanje Dubaja ali se nam pridružite na fakultativnem izletu v Abu Dhabi (z doplačilom oz. vključen v paketu izletov A). Med panoramsko vožnjo bomo občudovali čudesa tega mesta. Zapeljemo se do veličastne mošeje šejka Zayeda - ena največjih mošej na svetu, ki vas bo očarala s svojim razkošjem. V bližini se nahaja tudi znamenito sprehajališče Corniche. Nato sledi vožnja do Heritage Village, muzeja, ki so ga uredili kot tradicionalna vas in kjer boste spoznali, kako so na tem področju nekoč živeli. Zapeljemo se še mimo očarljivega hotela Emirates Palace, kjer so združeni luksuz, najsodobnejša tehnologija in arabska arhitektura. Hotel, v katerem bivajo bogati in slavni. Nato sledi povratek v hotel.

Zvečer se lahko udeležite fakultativnega izleta (za plačilo oz. vključen v paketu z večerjo) – Dhow Cruise z večerjo: vožnja s tradicionalno arabsko ladjo (Dhow) po večernem Dubaju, kjer boste ob večerji uživali v čarobnem pogledu na osvetljeni Dubaj in njegove žareče nebotičnike, medtem ko bo prijetno pihljal rahel morski vetrič.

4. dan: prosto – SODOBNI DUBAJ (fakultativno) – PUŠČAVSKI SAFARI (fakultativno)

Po zajtrku si lahko dan organizirate za samostojne aktivnosti, katerih v Dubaju ne manjka ali z nami raziščete sodobni Dubaj (z doplačilom oz. vključen v paketu izletov A). Videli bomo najpomembnejše atrakcije: Dubai Marino s svojima arhitekturnima čudežema, se ustavili v največjem nakupovalnem centru na svetu Dubai Mall-u, kjer se nahajata ogromen akvarij in podvodni ZOO ter se povzpeli na najvišjo stolpnico na svetu Burj Khalifo in opazovali osupljiv razgled z 124 nadstropja. Sledi še postanek za fotografiranje pred Burj Al Arab ter kratek postanek v Souk Madinat Jumeira – nakupovalnem centru, urejenem v tradicionalnem stilu, s številnimi kanali, ki spominjajo na Benetke. Povratek v hotel.

Popoldan se lahko udeležite izleta puščavski safari (za plačilo oz. vključen v paketu izletov A) ter se nam pridružite na izletu v puščavo. Po zanimivi vožnji po puščavskih sipinah sledi tradicionalni večer v kampu z lokalnimi specialitetami, trebušnim plesom, jahanjem kamel in drugimi presenečenji. Povratek v hotel in nočitev. 

5. dan: SHARJAH in AJMAN (vključeno) - DUBAI BY NIGHT (fakultativno)

Zajtrk. Nato se odpravimo v Sharjah, pisano in živahno mestu, s številnimi tržnicami in živahnimi hišami. Zaradi številnih galerij in muzejev, je znano tudi kot kulturna prestolnica ZAE. Na poti v Dubaj se ustavimo še v najmanjšem emiratu ZAE, Ajmanu. Povratek v hotel.

V večernih urah se odpravimo na izlet Dubai by Night (z doplačilom oz. vključen v paketu izletov B). Ko sonce zaide za obzorje, postane Dubaj čarobno mesto. Zahvaljujoč milijonom LED luči na Burj Khalifi, se najvišja stavba na svetu spremeni v neverjeten zaslon, ki vsako uro in pol prikaže novo fascinantno podobo. Uživajte v osupljivem plesu fontan ob impresivni glasbeni spremljavi pri Dubai Mall-u. Nato se bomo sprehodili po letovišču Medinat Jumeira, katerega arhitektura izgleda kot iz pravljice 1001 noč. Od tod je tudi odličen pogled na osvetljen fantastičen hotel Burj Al Arab. Sledi povratek v hotel in nočitev.

6. dan: polet proti Ljubljani

Zajtrk in v zgodnjih jutranjih urah prevoz do letališča ter let proti Ljubljani.


Opomba: Za to potovanje potrebujete potni list, ki ob izstopu iz ZAE velja še vsaj 6 mesecev! V kolikor imate v potnem listu izraelski žig, si uredite novi potni list.


Aktualne informacije o prestopu mej najdete na:
https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/ in https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZZ/Dokumenti/konzularne-zadeve/oddelek-za-varstvo-interesov-slovencev/Pregled-veljavnih-mejnih-ukrepov-za-drzavljane.pdf ter https://u.ae/en/information-and-services/justice-safety-and-the-law/handling-the-covid-19-outbreak/travelling-amid-covid-19/travelling-to-the-uae


Minimalno število potnikov: 20

ČAS POTOVANJA: 6 DNI / 5 NOČITEV

VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - NE

Več informacij na:
http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/azija_kavkaz_in_bliznji_vzhod/zdruzeni_arabski_emirati/

CEPLJENJE - NI OBVEZNO
Več informacij na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/zdruzeni-arabski-emirati

 


 

 


 


 


 

Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana-Dubaj-Ljubljana, direktna linija s Fly Dubai, ekonomski razred
- transfer letališče-hotel-letališča
- 5 x nočitev z zajtrkom v hotelu Hilton Garden Inn al Muraqbat**** ali podobnem, v dvoposteljni standardni sobi
- 2 izleta: Tradicionalni Dubaj in EXPO (do 31.3.2022) oz. Sharjah & Ajman (od 1.4.2022) 
- slovensko vodenje in lokalni vodnik
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v ZAE in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- dodatne storitve, obroke in fakultativne izlete
- napitnine
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Možna doplačila v agenciji (pred potovanjem):
- Paket izletov A: 199,-EUR na osebo
(sodobni Dubaj z Burj Khalifo, Abu Dhabi, puščavski safari)
 - Sodobni Dubaj z Burj Khalifo: 80,-EUR na osebo
- Puščavski safari: 70,-EUR na osebo
- Dhow Cruise z večerjo: 60,-EUR na osebo
- Dubai by Night: 35,-EUR na osebo
- Abu Dhabi: 65,- EUR na osebo
- Palm Expirience & akvarij v Atlantisu: 65,-EUR na osebo
- Paket 2 x večerja: 40,-EUR na osebo
- Paket 2 x večerja + Dhow Cruise z večerjo: 90,-EUR na osebo
- Paket 3 x večerja 60,-EUR: na osebo
- Paket 4 x večerja 80,-EUR: na osebo
- Celosten paket zavarovanja potovanja: od 60,-EUR na osebo
(zavarovanje za primer odpovedi potovanja, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage)

*Opomba: posamezni izleti bodo izvedeni, če bo nanje prijavljenih vsaj 10 oseb.

Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 159,-EUR

Obvezna doplačila na poti:
- Turistična pristojbina, ki se plača neposredno v hotelu v Dubaju 15AED na sobo/na noč (cca 3,6€)
- Napitnina 25 EUR na osebo

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v ZAE potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka. V kolikor imate v potnem listu izraelski žig, si uredite novi potni list. 

Pred odhodom v ZAE je potrebno izpolniti in natisniti obrazec, ki ga najdete na:  https://c.ekstatic.net/ecl/documents/dubai-health-declaration-form.pdf

Ob vstopu v ZAE si je potrebno na telefon naložiti aplikacijo COVID19 – DXB Smart Ap

Za vstop v ZAE je potreben negativen PCR test, ki ne sme biti starejši od 72 ur ob vstopu in mora biti opravljen v Sloveniji. Potrdilo mora vsebovati ime potnika (ime kot v potnem listu), ime in naslov laboratorija, vrsto testa (PCR test), datum in rezultat testa ter mora biti zapisano v angleškem ali arabskem jeziku. Potrdilo mora biti natisnjeno. Ob prihodu na letališče lahko od vas zahtevajo ponovno testiranje. Na rezultat testa počakate v hotelu. Potrebujete tudi zavarovanje z asistenco v tujini, ki krije tudi strošek Covida. 

Tudi ob povratku iz Dubaja v Evropo morajo državljani Republike Slovenije pred vkrcanjem na letalo ponovno opraviti PCR test na COVID-19. Test je samoplačniški in ga morate opraviti dva dneva pred nameravanim povratkom. V kolikor bi bil PCR test na COVID-19 pozitiven, se potniku ne dovoli vkrcanja na letalo in mora v emiratih ostati, nadaljnih 10 karantenskih dni oz. dokler rezultat PCR testa na Covid-19 ponovno ne bo negativen.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na:
https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/ in https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZZ/Dokumenti/konzularne-zadeve/oddelek-za-varstvo-interesov-slovencev/Pregled-veljavnih-mejnih-ukrepov-za-drzavljane.pdf

Za povratek v Slovenijo je potrebno izpolniti European Digital Passenger Locator Form (dPLF), ki omogoča lažje in hitrejše sledenje v primeru, da so potniki med potovanjem izpostavljeni osebi, okuženi s covidom-19 in ga najdete na: https://app.euplf.eu/#/.

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v ZAE cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/zdruzeni-arabski-emirati. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

First minute popust do mesec dni pred odhodom. 


V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:

02.03.-07.03.2022
LJUBLJANA – DUBAJ 1400 2250 – 5ur 50min (FZ1790)
DUBAJ –LJUBLJANA 0930 1300 – 6ur 30min (FZ1789)

08.04.-13.04.2022 in 08.05.-13.05.2022
LJUBLJANA – DUBAJ 1515 2305 – 5ur 50min (FZ1790)
DUBAJ –LJUBLJANA 1000 1415 – 6ur 15min (FZ1789)

Prevoznik: Fly Dubai


 

Informacije o državi: DUBAJ & ZAE

Združeni arabski emirati, ali na kratko ZAE, so z nafto bogata obmorska puščavska država na jugovzhodu Arabskega polotoka, ki na severu meji na Perzijski zaliv, na severovzhodu in vzhodu na Omanski zaliv in Oman, na jugu in zahodu pa na Saudsko Arabijo. Združeni arabski emirati so muslimanska država, v kateri zelo cenijo islamsko tradicijo, zato morajo turisti spoštovati njihovo tradicijo in pravila obnašanja. To je ena država, vendar ima vsak emirat svoja pravila in značilnosti. Glavno mesto ZAE je Abu Dhabi, ki je zelo konzervativno mesto, medtem ko je Dubaj bolj sproščen in svetovljanski. Ženske morajo biti na javnih mestih oblečene spodobno. To pomeni, da morajo imeti pokrita ramena in noge, spodnje perilo ne sme biti vidno. Kopalke se lahko nosi le na plažah ali na kopališčih. Za njih je velik greh poljubljanje in izkazovanje naklonjenosti v javnosti, enako velja za homoseksualnost. Preklinjanje je kaznivo. Fotografiranje lokalnega prebivalstva, zlasti žensk, lahko povzroči velike težave, zato se mu je boljše izogniti. V Združenih arabskih emiratih se alkohol lahko kupi samo v brezcarinskih prodajalnah. Nekateri hoteli in klubi strežejo alkoholne pijače. Na javnih mestih je uživanje alkoholnih pijač prepovedano. V emiratu Sharjah je alkohol popolnoma prepovedan, tako da v hotelih in restavracijah ne strežejo alkohola. Lahko pa alkohol pijete v hotelskih sobah. Pred vstopom v ZAE lahko v brezcarinskih prodajalnah kupite alkohol, vendar ne več kot 4 litre. Kajenje je dovoljeno v vseh restavracijah, barih in nočnih klubih, kjer strežejo alkohol. V času ramadana so čez dan zaprte vse restavracije. Odprejo se po sončnem zahodu. Tudi turisti, čez dan, v času ramadana ne bi smeli jesti, piti ali kaditi v javnih prostorih, razen v hotelih. Kot v ostalih muslimanskih državah je uporaba drog in drugih opiatov strogo prepovedana. Kazni za prekrške v zvezi z drogami (tudi minimalnih količin) so izredno visoke. Kazen za trgovanje z drogami je lahko tudi smrtna kazen.

Uradno ime: Združeni arabski emirati
Površina: 83600 km2
Prebivalstvo: cca. 8,3 milijonov
Glavno mesto: Abu Dhabi
Uradni jezik: arabski, vendar vsi govorijo tudi angleško
Religija: 96% muslimanov, 4% ostali
Čas v ZAE: srednjeevropski + 2ur (Slovenija 12:00 = ZAE 14:00)
Uradna valuta: UAE dirham (AED); 1€ = cca 4 AED (na dan 1.4.2015).V ZAE sprejemajo povsod samo dirhame (AED).

Javna prevozna sredstva: Vožnja s taxijem je draga. Vsi taxiji so moderni in klimatizirani. Dubaj in Abu Dabi sta dobro povezana s podzemno železnico. Cena vozovnice ni predraga. V ostalih Emiratih prevladujejo avtobusi. Pomembno: na javnih prevoznih sredstvih je prepovedano uživanje hrane in pijače.

Vreme: Dežela ima puščavsko podnebje z letno količino padavin od 100 do 200 mm. V Dubaju je povprečna temperatura januarja 23° C, julija pa 42° C. Poletja so vroča in vlažna. Sončno sevanje je veliko močnejše kot pri nas, zato je priporočljivo, da uporabljate kremo za sončenje z visokim faktorjem. Vedno imejte pri sebi vodo, sončna očala in klobuke.
Električna napetost: 220V, vendar je potreben adapter. Adapter si lahko sposodite tudi v hotelu (na voljo omejene količine).

Mobilna telefonija:
vsa omrežja v glavnem delujejo. Pred potovanjem pri svojem operaterju preverite cene storitev v državi v katero potujete in operaterje, pri katerih so klici najcenejši.

Oblačila in obutev: v arabskem svetu veljajo posebna pravila oblačenja, še posebej ob obisku mošej. Priporočamo, da s seboj vzamete naglavno ruto, katera je obvezna za ženske ob vstopu v mošejo. Nekateri hoteli v ZAE zahtevajo, da imajo moški pri večerji oblečene dolge hlače.

Hrana in pijača: Izbirate lahko med jedmi iz večine najpomembnejših nacionalnih kuhinj. Prevladuje arabska kuhinja. Najbolj priljubljena jed je piščanec na žaru, ki ga ponujajo v večini obcestnih bistrojev na prostem, zraven pa ponudijo khubz (arabsko različico kruha) ali humus. Od riževih jedi boste največkrat naleteli na biriyani, to je riž s piščancem, ribo ali jagnjetino. Tipične jedi: shawarme (kot kebab) in falafle (mesne kroglice) v sendvičih, ki so okusni in poceni. Voda ni pitna. Priporočamo, da pijete samo ustekleničeno vodo. Alkohol je na voljo samo v hotelskih restavracijah in barih s posebnim dovoljenjem. Restavracije izven hotela ne smejo streči alkoholnih pijač.

Trgovine so običajno odprte od 10 do 13 ure in od 16. do 22. ure. Nakupovalni centri so odprti od 10 do 22 ure (Dubai Mall do polnoči) brez prekinitve v tednu, razen ob petkih od 14 do 22 ure.

Hilton Garden Inn Dubai Al Muraqabat****


Lokacija: ZAE / Dubaj

Opis: Hotel se nahaja v Dubaju, na področju Deira, v bližini nakupovalnega središča in središča Deire in le 15 min vožnje od plaže Al Mamzar. Dubai Mall z Burj Khalifo je oddaljen 20 min vožnje, letališče Dubaj pa le slab kilometer.
V hotelu je 179 klimatiziranih, sodobno opremljenih sob z TV z ravnim zaslonom, sušilcem za lase, hladilnikom, grelcem vode za pripravo caja ali kave, WiFi. Hotel svojim gostom nudi restavracijo, kjer strežejo okusne mednarodne in lokalne jedi, koktajl bar, ogrevani zunanji bazen, fitnes, WiFi v javnih prostorih.

Spletna stran:
https://www.hilton.com/en/hotels/dxbgigi-hilton-garden-inn-dubai-al-muraqabat/


Tedenska vremenska prognoza:

 

booked.net  

Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022 Osupljivi Dubaj I 2022