ČUDOVITA TURŠKA PRAVLJICA

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

TURŠKA PRAVLJICA

Istanbul, Ankara, Kapadokija, Antalya...

1. dan: prihod v Istanbul
Let iz Ljubljane preko Antalye proti Istanbulu. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela na območju Istanbula, večerja in namestitev.

2. dan: Istanbul – nepozabna čarobna metropola
Zajtrk. Nato vas odpeljemo na hipodrom, ki je bil nekoč športno in družbeno središče Konstantinopola, ter si ogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje, edine mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so zaceli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Zatem si lahko ogledate najpomembnejšo mojstrovino bizantinske umetnosti, Hagijo Sofijo. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, danes pa je muzej, ki ga imenujejo tudi osmo čudo sveta. Skupaj z nami si oglejte še palačo Topkapi, ki je bila skoraj 400 let glavna rezidenca osmanskih sultanov. Tedaj je bila palača prizorišče številnih zgodovinskih državnih dogodkov in zabav, danes pa je muzej, kjer se nahaja kolekcija mnogih izjemnih umetnin. Palača stoji na vrhu enega izmed sedmih gričev Istanbula, med Zlatim rogom, Bosporjem in Marmarskim morjem. Popoldan se sprehodimo po Grand Bazarju, nakupovalni meki z več tisoč trgovinicami in labirintom uličic ter prehodov. Za zaključek dneva obiščemo še egipčanski ali zeliščni bazar. Dovolite, da vas orientalske dišave in barve očarajo! Večerja in nočitev na območju Istanbula.

3. dan: Istanbul – vožnja z ladjo po Bosporju – Ankara in muzej anatolskih civilizacij
Zajtrk. Pričakuje vas fascinantna vožnja po Bosporju (fakultativno - za doplačilo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače. Nato sledi vožnja proti Ankari, glavnemu mestu Turčije. Po prihodu v Ankaro naredimo postanek na razgledni točki, od koder je čudovit razgled na večji del Ankare. Nato lahko obiščete muzej anatolskih civilizacij. Večerja in nočitev na območju Ankare.

4. dan: Kapadokija
Zajtrk. Sledi vožnja v visokogorje. Kapadokija je dih jemajoča pokrajina, obkrožena z impozantnimi gorami. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Skalovje raznih oblik in velikosti se dviga iz zemlje, kot ogromne gobe, medtem ko vas v stene vklesane hiše in elegantni hoteli opazujejo z vseh strani. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Večerja in nočitev na območju Kapadokije.

5. dan: Göreme – Uchisar
Zajtrk. Danes se nam pridružite pri ogledu Göreme, kjer si boste ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je pod zaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik. Tukaj se je narava predala fantaziji; pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Nato vas popeljemo skozi dolino Simon ali „Dolino menihov“ imenovano tudi „Dolina pravljičnih dimnikov“. Pokrajina je s svojimi izoliranimi ali združenimi oblikami, ki segajo tudi do preko deset metrov v višino, tako unikatna in popolna, da človek obnemi. Vožnja do Uchisarja, kjer je predviden kratek postanek za zunanji ogled te dihjemajoče pokrajine. Nato obiščemo tkalnico preprog in spoznamo postopek izdelave preproge, vse od pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne - do končnega izdelka. Za zaključek dneva se bomo sprehodili še po čudovitem mestu Avanos, znanem predvsem po lončarski umetnosti. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

6. dan: Konya – Mevlana - Antalya
Po zajtrku se zapeljemo po raznoliki pokrajini do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov. Ogledali si bomo znameniti samostan Mevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran

Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo ogledali še znameniti slap Karpuzkaldiran. Večerja in nočitev.

8. dan: povratek domov
Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča Antalya in let do Ljubljane.

Opomba:
V primeru poznega čarterskega poleta, se bo program odvijal v nasprotni smeri, začetek v Antalyi in konec v Istanbulu, pri čemer se bodo izvedli vsi ogledi, kot je po programu predvideno.


Pomembno opozorilo:
Po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanj. 

Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.


ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

___________________________________________________________________________________________________ 

Istanbul: Na obeh straneh Bosporja, ob morski ožini med Sredozemskim in Črnim morjem, se razprostira največje turško mesto – Istanbul. Istanbul je edina metropola na svetu, ki leži na dveh celinah. Mesto svojim obiskovalcem nudi veliko znamenitosti in zanimivosti. Nekatere izmed njih so: hipodrom, Modra mošeja (edina na svetu s šestimi minareti), palača Topkapi, Zlati rog in še veliko več. 

Kapadokija
Kapadokija je verjetno ena najbolj impresivnih in najbolj bizarnih naravnih pokrajin na svetu ter je del UNESCO-ve kulturne dediščine. V skladih mehkih ognjeniških kamnin so vklesana naselja, samostani in jamske cerkve, v katerih je več generacij kristjanov poiskalo zatočišče.

Göreme
Mesto je, vključno s kamnitimi spomeniki, središče narodnega parka Göreme in je prav tako del UNESCO-ve kulturne dediščine. Pokrajino zaznamujejo neobičajne oblike stebrov, obeliskov in stolpov, katere sta oblikovala pepel in lava pred 2000 leti, pri prvem izbruhu vulkana. Te oblike segajo tudi do 40 metrov visoko.

Konya / Samostan Mevlana
Konya, nekoč glavno mesto zgodnjega srednjeveškega Selevkovega kraljestva, je danes sedmo največje mesto, po velikosti, v Turčiji. Simbol mesta je samostan Mevlana, ki je danes muzej muslimanske ter zakladnica turške umetnosti in obrti.

Antalya se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.

 


 

 


 

Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana-Istanbul in Antalya-Ljubljana s pristojbinami, čarterski let (med letom je možen tehnični postanek v Zagrebu)
- 7 x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi
- 7 x polpenzion (zajtrk in večerja)
- ogledi  po programu
- prevozi po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom
- slovensko spremstvo na destinaciji in lokalni vodnik (med letom z letalom spremstvo ni zagotovljeno)
- organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti

Cena ne vključuje:
- pijače pri večerji
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v Turčijo in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Možna doplačila v agenciji:
Celosten paket zavarovanja potovanja: od 32,-EUR na osebo
Celosten paket zavarovanja vključuje: zavarovanje odpovedi (tudi v primeru, če zbolite za COVID-19), zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage
• Parkirišče na zunanjem parkirišču Letališča Ljubljana: 35,-EUR na vozilo, na teden
Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 160,-EUR


Možna doplačila vodniku na poti:
Istanbul By Night cca 20€/osebo, z ladjico po Bosporju cca 30€/osebo, podzemno mesto Cardak in kosilo cca 45€/osebo, sema - ples dervišev cca 20€/osebo, polet z balonom v Kapadokiji - več informacij in cena pri vodniku - starostna omejitev! (izvedba odvisna od vremenskih razmer in prostih kapacitet), turški večer cca 35€/osebo, jeep safari 50€/osebo. Minimalno št. potnikov za izvedbo posamičnega izleta je 10. Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v Turčijo cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/turcija.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše število 140 potnikov na letalu in najmanj 35 potnikov na posameznem avtobusu.

Splošne pogoje najdete tukaj.

 

Informacije o državi: Turčija


Turčija svojim gostom nudi veliko več kot le sonce, plaže in morje. V Turčiji najdemo osupljive naravne lepote, kulturne in zgodovinske znamenitosti, zanimiva mesta in impresivne stavbe. Z agencijo NIKAL doživite vznemirljiva potovanja z mešanico 1001 noči in sedanjosti. Ljubeznivost in gostoljubnost sta v Turčiji zelo pomembni. Prav tako zmerne cene omogočajo ugoden dopust z vsem udobjem in zelo dobro opremljenimi hoteli. Prepričajte se sami v čarobnost te turistične destinacije – Turčije.

Značilnosti Turčije
Površina: 814.578 km²
Prebivalstvo: 74.724.300
Gostota naseljenosti: 91 prebivalcev/km²
Glavno mesto: Ankara
Največja mesta: Istanbul, Ankara, Izmir, Adana in Antalya
Uradni jezik: Turški
Valuta: Turška Lira
Časovni pas: CET +1
Klicna številka: +90
Električna napetost: 220 V/50 Hertzev, izmenični tok

Geografske značilnosti
Turčija se geografsko razprostira na dveh celinah in tako tvori prehod med Evropo in Azijo. Anatolija zavzema približno 97% površine Turčije (790 955 km²), medtem ko vzhodna Trakija, evropski del, zavzema približno 3% površine dežele (23.623 km²). Turška obala je dolga 7.200 km ter leži ob Egejskem morju na zahodu, Mediteranskem morju na jugu in Črnem morju na severu.

Podnebje
Turčija sega v več podnebnih pasov. Poletja so vroča in zime v glavnem blage. Mediteransko podnebje je poleti najbolj primerno za uživanje na turških plažah ter kopanje, medtem ko sta pomlad in jesen idealni za krožna potovanja po Turčiji.

Potovalni dokumenti

Državljani Republike Slovenije za vstop v Turčijo vize ne potrebujejo. Po turških zakonih, mora Vaš potni list na dan povratka veljati še vsaj 6 mesecev.

Način plačevanja
Domača valuta je Turška Lira (1 turska lira = 100 Kurus).
Drugi načini plačila: kreditne kartice, evropski potovalni čeki

Državni prazniki
1. januar Novo leto
23. april Dan suverenosti in otrok
19. maj Dan spomina na Atatürka, dan mladih in športa
30. avgust Dan zmage
28. / 29. oktober dan republike (29. oktober je državni praznik)

Verski prazniki se ravnajo po islamskem Luninem koledarju in tako nimajo točno določenega datuma. Ti prazniki so: Ramadan / Ramazan ter Praznik žrtvovanja / Kurban Bayram. Za razliko od drugih islamskih dežel, kjer je dela prost dan petek, je v Turčiji dela prost dan nedelja.

Hrana in pijača

Kot tudi v drugih mediteranskih deželah, je turška kuhinja zelo zdrava, sveža in okusna. Glavne sestavine v turški prehrani so meso (jagnjetina, perutnina, teletina) in zelenjava (npr. fižol, paprika, čebula, česen, krompir idr.), za prilogo pa postrežejo riž ali žitarice. Pomemben del turške kuhinje so tudi ribe in morski sadeži.


COVID-19 informacije

Število potovanj se je med pandemijo zmanjšalo, vendar se potovanja niso ustavila. Številne državne so meje v celoti ali delno zaprle, za prehod nekaterih je potrebno predložiti negativni PCR test, medtem ko je vstop v nekatere države možen le z napotitvijo v samoizolacijo. Vsa potovanja izven Slovenije je v teh razmerah potrebno prilagoditi predpisanim ukrepom. V nadaljevanju boste našli pomembne in koristne informacije v zvezi s potovanji.

Informacije o zdravstvenih formalnostih in pogojih vstopa v vsako državo najdete na spletni strani MZZ na naslednji povezavi - https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZZ/Dokumenti/konzularne-zadeve/oddelek-za-varstvo-interesov-slovencev/Pregled-veljavnih-mejnih-ukrepov-za-drzavljane.pdf


TURČIJA

Vstop v Turčijo

Za slovenske državljane velja, da lahko za vstop v Turčijo predložijo naslednja potrdila :
- Potrdilo o drugem cepljenju, ki je starejše od 14 dni.
- Potrdilo o prebolelosti COVID 19, ki ni starejše od 6 mesecev.
- PCR test, ki ni starejši od 72 ur ob vstopu v Turčijo,
- HAG test, ki ni starejši od 48 ur ob vstopu v Turčijo
za potnike, ki so dopolnili 6. leto starosti. Test in potrdilo si proti plačilu lahko uredite pri pristojnih inštitucijah. Potrdilo mora biti v pisni obliki in izdano v angleškem ali turškem jeziku. Ti ukrepi veljajo do spremembe. Vsi potniki, ki potujejo v Turčijo (razen potnikov v tranzitu in otrok mlajših od 6 let) morajo izpolniti obrazec ''Traveler Entry Form'', ki je na voljo na: https://register.health.gov.tr. Obrazec je potrebno izpolniti v roku od 72 ur pred vstopom v Turčijo. Obrazec je potrebno natisniti ali ga shraniti na telefon ter ga pokazati ob prijavi na let. Pri izpolnjevanju obrazca potrebujete potni list. Na podlagi vpisanih podatkov vam bo dodeljena t.i. koda HES (''Hayat Eve Sigar''), katero potrebujete tudi za vstop v vse gostinske, storitvene objekte in nakupovalne centre v Turčiji.

Pri potrditvi potovanja (plačila) se šteje, da se potnik strinja s pogoji potovanja in da si bo po potrebi
na svoje stroške priskrbel PCR ali genski test. V kolikor je potrebno je potnik dolžan pred letom ali vstopom na katerokoli destinacijo, ki je predvidena po programu, pokazati potrdilo o negativnem testu. Agencija ne odgovarja za primer pozitivnega testa na COVID-19, bo pa po svojih močeh pomagala potniku in po navedbah letalskega prevoznika izdala dobropis za uporabo v prihodnje.

Povratek v Slovenijo

V izogib karanteni, je po povratku v Slovenijo potrebno predložiti:
1. Dokazilo o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa;
2. digitalno covid potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (EU DCP);
3. digitalno covid potrdilo tretje države v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku (DCP tretje države);
4. dokazilo o cepljenju zoper covid-19, s katerim oseba izkazuje, da je prejela:
‒ drugi odmerek cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm, cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca in cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca ali kombinacijo dveh predhodno naštetih cepiv. Dokazilo se pridobi takoj po prejetem drugem odmerku;
‒ odmerek cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag. Dokazilo se pridobi z dnem cepljenja;
5. dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od 180 dni;
6. dokazilo o prebolevnosti iz prejšnje točke in dokazilo o cepljenju, s katerim oseba dokazuje, da je bila v obdobju, ki ni daljše od 180 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepljena z enim odmerkom cepiva iz prve alineje 4. točke. Zaščita se vzpostavi z dnem cepljenja.

S 16. avgustom 2021 Slovenija uvaja Evropski elektronski obrazec za potrebe sledenja potnikov v letalskem in ladijskem prometu – European Digital Passenger Locator Form (dPLF), ki omogoča lažje in hitrejše sledenje v primeru, da so potniki med potovanjem izpostavljeni osebi, okuženi s covidom-19.
Obrazec najdete na: https://app.euplf.eu/#/.

Aktualne informacije in izjeme najdete na: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/

Ukrepi na letališčih

Ob vstopu na letališče je potrebno imeti pri sebi potni list in potno dokumentacijo ter upoštevati vse predpisane ukrepe. Obvezno je nositi masko ves čas gibanja po letališčih, držati razdaljo, uporabljati razkužilo za roke ter je priporočljivo, da koristite self check in, kjer je le to mogoče. Na letališče je priporočljivo priti vsaj 3 ure pred letom, saj je prijava na let lahko upočasnjena. Temperatura se meri med prijavo (prijava na let in predaja prtljage). Prosimo, da upoštevate oznake za vzdrževanje razdalje povsod, kjer so le ti postavljeni. Na letališču in letalu je potrebno nositi zaščitno masko - medicinska maska ali zaščitna maska FFP brez ventila. Druge vrste mask (iz blaga, ščitniki za obraz, šali) med letom niso dovoljene. Priporočen čas nošenja medicinske maske je 4 ure, zato s seboj vzemite dovolj mask, da jih boste po potrebi med letom zamenjali. Letalski prevozniki so prilagodili svoje poslovanje in storitve za večjo zaščito potnikov, kot so: letala se redno in temeljito čistijo in razkužujejo ter so opremljena s HEPA zračnimi filtri, ki se običajno uporabljajo v bolnišnicah za filtriranje onesnaženosti zraka, kot so virusi in bakterije. Vse osebje nosi zaščitno opremo, suhe obroke pa strežejo na letih daljših od 2 ur. Obroki so postreženi v embalaži za enkratno uporabo. Vkrcanje in izkrcanje potnikov poteka počasneje, kot običajno. Da bi se izognili gneči vas prosimo za potrpežljivost.


Potovanje po Turčiji


V Turčiji je trenutno obvezno nošenje zaščitne maske na vseh javnih mestih (odprtih in zaprtih) in vzdrževanje fizične razdalje. Na ulicah in postajah javnega prevoza velja prepoved kajenja, da se omeji širjenje virusa COVID-19. Svetujemo vam, da se držite osnovnih higienskih ukrepov, na potovanje vzemite zaščitne maske in razkužilo za roke ter si roke pogosto operite z milom pod toplo vodo.

Restavracije, slaščičarne, kavarne in podobne storitvene dejavnosti so odprte med 7 in 19 uro ter so lahko le 50% zasedene. Med 19 in 24 uro deluje le dostava. V krajih, kjer je še vedno zelo visoka stopnja tveganja, so gostinski objekti zaprti in je možen le osebno prevzem med 10 in 20 uro ter dostava med 20 in 24 uro. Trgovski centri, trgovine, tržnice in frizerji so odprti med tednom med 10 in 20 uro. V provincah z zelo visokim tveganjem velja za lokalno prebivalstvo policijska ura, ki pa ne velja za turiste. Možne so le pogostejše policijske patrulje in identifikacija oseb, zato je potrebno imeti potni list ves čas pri sebi.

Na naših avtobusnih turah po Turčiji smo organizirali naslednje ukrepe:
število oseb na avtobusu se je zmanjšalo (največ 34 oseb na avtobusu), osebe, ki skupaj bivajo v sobi, sedijo skupaj, medtem ko tisti, ki potujejo sami, imajo na avtobusu zraven svojega sedeža prazen sedež. Vsi avtobusi se pred začetkom potovanja razkužijo, ob vhodu v avtobus je na razpolago razkužilo za roke. Med potovanjem z avtobusom morajo vsi potniki nositi maske. Na avtobusu je prepovedano jesti ali piti.

Na javnih površinah hotela je obvezno nositi masko. Postrežba hrane v hotelu (zajtrk in večerja), odvisno od števila gostov, bo strežena ali samopostrežna. V primeru samopostrežnih obrokov, vam osebje postreže izbrano hrano in pijačo. Takšen sistem se bo izvajal tudi med kosili, za katere se boste med potjo lahko dodatno odločili.


Uporaba bazenov in hamama v hotelih je dovoljena po predhodni rezervaciji.

V Kapadokiji se bo izvajal let z balonom (odvisno od vremenskih razmer). Zasedenost košar je odvisna od razpoložljivosti. Košare boste delili z drugimi ljudmi (nemogoče je držati razdaljo 2m). Pred vstopom v košaro se udeležencem izmeri temperatura.


Dodatna navodila in pojasnila


Potniki morajo upoštevati veljavne ukrepe in navodila v namembni državi, kot tudi v tranzitnih državah ter navodila navedena v tem tekstu in na spletni strani MZZ. Pozivamo vse potnike, da se med potovanjem držijo predpisanih ukrepov, vseh osnovnih epidemioloških in higienskih ukrepov, nosijo zaščitno masko na krajih, kjer se nahaja večje število ljudi oziroma kjer je navedeno, si pogosto umivajo roke s toplo vodo in milom ter imajo vedno pri sebi razkužilo in zaščitno masko. Agencija ne odgovarja za posledice, ki nastanejo zaradi neupoštevanja ukrepov s strani potnikov.

Pogoji odpovedi ali spremembe termina
Za vse nove rezervacije, za potovanja v organizaciji agencije Nikal, je v primeru nezmožnosti potovanja (na podlagi odloka države Slovenije ali države, v katero se potuje), katere vzrok je pandemija COVID-19, možna brezplačna sprememba termina potovanja ali destinacije potovanja do predvidenega odhoda.
Za vse ostale okoliščine veljajo splošni pogoji potovanja agencije Nikal d.o.o.

Priporočamo, da sklenete zavarovanje odpovedi in zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini za nepredvidene situacije. Ob sklenitvi se pozanimajte kaj zavarovanje vključuje.

Potnik se mora obnašati odgovorno do sebe in ostalih potnikov ter ne sme potovati, če ima simptome bolezni.

Pridržujemo si pravico do merjenja temperature pred in med potovanjem ter obvezo nošenja zaščitne maske, ko je to nujno potrebno.

Informacije na dan 17.9.2021

booked.net  booked.net

Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021 Turška pravljica II 2021