Malta

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
First Minute
699 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
10.-17.10.2020. (8 dni)
First Minute
689 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
17.-24.10.2020. (8 dni)
First Minute
679 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
24.-31.10.2020. (8 dni)
First Minute
659 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
31.10.-7.11.2020. (8 dni)
Število oseb:
       
Število sob:

MALTA - Valletta, Mdina, Vittorios...


Dobrodošli na Malto, na otok, ki se kopa v soncu celo leto. To otočje se nahaja skoraj v središču Sredozemlja, 93 km južno od Sicilije in 288km severno od Afrike. S 7000-letno zgodovino so Malteški otoki in Valletta odličen primer urbanističnega načrtovanja, ki je zaradi svoje edinstvenosti uvrščen na seznam Unescove svetovne dediščine.
Kamorkoli se odpravite, pričakujete edinstvene zgodovinske znamenitosti. Templji, palače, katedrale in utrdbe omogočajo vpogled v živahno zgodovino, ki jo lahko skoraj občutite. Zgodovina Malte je dolga in bogata in sega do začetka civilizacije. Na poti boste našli skrivnostne prazgodovinske znamenitosti, srednjeveške kapelice ter osamljene palače vitezov. Navdušili vas bodo edinstveni prazgodovinski templji, nekatere od najstarejših kamnitih stavb na svetu, rimske katakombe, srednjeveška mesta in izjemna arhitekturna in umetniška dediščina vitezov sv. Janeza (Malteški vitezi).
Malteški otoki ponujajo čudovite kombinacije različnih prizorov: sredozemsko modrino, apnenčasto arhitekturo barve medu ter jasno nebo. V čarobne ozke uličice Vallette se boste preprosto zaljubili. Malta je neizogibna destinacija za vse, ki radi združujejo fascinantno antično zgodovino z arhitekturo in čudovito naravo.

1. dan: let proti Malti
Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana oz. Zagreb dve in pol uri pred letom. Let v dopoldanskih urah preko Istanbula proti Malti, kjer prispemo v pozno popoldanskih urah. Po prihodu sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev.

2. dan: Valletta (celodnevni izlet) – vključeno
Zajtrk. Z avtobusom se odpravimo na celodnevni izlet v Valletto. Med vodenim ogledom po živahnih ulicah Vallette, boste odkrivali lepoto in čare tega mesta-utrdbe, katerega so vitezi ustanovili leta 1566. Viteški red svetega Janeza je upravljal otoke 268 let in Valletta je najboljši primer njihove edinstvene kulturne dediščine. Najprej bomo uživali v očarljivem pogledu na naravno pristanišče Grand Harbour, ki se razteza od vrtov Barracce. Nato bomo obiskali katedralo svetega Janeza (vstopnina vključena), si ogledali Caravaggiove mojstrske freske v oratoriju, flamske tapiserije in cerkveni muzej. V katedrali so ena najlepših marmornih tal na svetu. Ogled nadaljujemo vzdolž ulice Republike, mimo Palače velikih mojstrov. Prosti čas za kosilo (ni vključeno) in nakupovanje. Popoldan nadaljujemo z avtobusom panoramski ogled obzidja starega dela mesta Vallette in se na povratku do hotela, peljemo še mimo sprehajališč Ta Xbiex in Sliema. Nočitev.

3. dan: Mdina – Rabat – Mosta – Ta'Qala (celodnevni izlet) – vključeno
Zajtrk. Današnji izlet nas pripelje do osrednjega dela Malte, kjer prevladuje srednjeveško utrjeno mesto Mdina, starodavna prestolnica Malte. Ozke, vijugaste ulice, ki segajo v srednji vek, vodijo do impozantnih utrdb, od koder je veličasten panoramski razgled na otoke. Med sprehodom po mestu, ki je videti, kot da se je tam čas ustavil, boste videli različne arhitekturne sloge, vključno s palačami Siculo-Norman ter drugimi baročnimi stavbami velikega zgodovinskega pomena. Prav zaradi tega je to »Tiho mesto« priljubljena kulisa filmske industrije. Mdino zapustimo skozi grška vrata in se ustavimo pri zgodnjekrščanskih katakombah v Rabatu, preden nadaljujemo pot do čudovitih pečin imenovanih Dingli. Po kosilu (ni vključen v ceno) bomo obiskali botanični vrt v San Antonu, ki se nahaja v bližini predsedniške palače, katero bomo lahko občudovali od zunaj. Nadaljujemo s postankom v vasici obrtnikov Ta'Qali in obiskom delavnic malteških obrtnikov. Prisostvovali bomo pihanju ter oblikovanju stekla ter izdelavi tradicionalnih filigranskih srebrnih in zlatih predmetov. Za konec, si bomo od zunaj ogledali čudovito cerkev v mestecu Mosta, ki je znana po eni od največjih kupol v Evropi. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: Aristokracija in vinarstvo Malte (poldnevni izlet) – fakultativno

Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na poldnevnem fakultativnem izletu Aristokracija in vinarstvo Malte (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). To je zelo poseben izlet, saj vključuje enega najpomembnejših plemiških krajev na Malti s 400 let starimi vinogradi, kjer zorijo premium vrhunska vina. Palazzo Parisio opisujejo kot »miniaturni Versailles«. Njena bogata notranjost vsebuje lepe freske, veličastna marmorna dela, zrcalne stene, tromp l’oeil in redke slike. Lepo urejeni vrtovi, znani kot eni najlepših v Evropi, odražajo veličastnost tega gracioznega mesta. Po spoznavanju bogastva palače, vas ena od vodilnih vinskih kleti na Malti vabi v svojo klet, kjer vam bodo podrobno predstavili lokalno pridelavo vin in vas povabili k degustaciji izbranih vin in lokalnih specialitet. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan: Tempelj Hagar Qim in dediščina kamnoseštva (poldnevni izlet) - fakultativno
Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na poldnevnem fakultativnem izletu Tempelj Hagar Qim in dediščina kamnoseštva (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Izlet začnemo z obiskom enega najstarejših kamnolomov na Malti. Kamnolom je danes vrhunska turistična znamenitost, ki nudi vpogled v eno od vodilnih veščin Malte - uporabo apnenca v gradbene namene, čigar tradicija sega tisoče let nazaj. O čarobnosti antične Malte se boste naučili v Hagar Qimu, najpomembnejšem prazgodovinskem kraju na Malti, s čudovitim pogledom na široko modrino Sredozemlja in otok Filfla. Od Hagar Qim bomo nadaljevali pot do Wied iz-Zurrieq, kjer se lahko, odvisno od vremenskih pogojev, vkrcate na ladjo (ni vključeno v ceno izletov) in obiščite Modro laguno, znano po kristalno čistem morju. Povratek v hotel. Nočitev.

6. dan: ogled treh mest (poldnevni izlet) - vključeno
Zajtrk. Današnji izlet nas vodi do območja Grand Harbour, ki leži nasproti Vallette, znanega tudi kot Tri mesta - Vittorios, Cospicua in Senglea, kjer so se vitezi svetega Janeza leta 1530 najprej naselili. Vožnja vzdolž Cospicua. Prispemo do Vittoriosa, kjer se sprehodimo po ozkih ulicah v senci zgodovinskih stavb ter vidimo prve utrdbe različnih viteških redov. Z vrta Senglea, ki se nahaja na vrhu polotoka, uživajte v osupljivem 360-stopinjskem razgledu na Grand Harbour, vključno z impresivno utrdbo Saint Angelo, od koder je Grand Master La Vallette vodil obrambo otoka v veliki bitki za Malto leta 1565. Povratek v hotel. Nočitev.

7. dan: otok Gozo (celodnevni izlet) – fakultativno

Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na celodnevnem fakultativnem izlet na otok Gozo (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). S kratko plovbo s trajektom, ki traja približno 20 minut, pridemo do pristanišča Mgarr, kjer boste takoj začutili edinstveno vzdušje tega otoka. Najprej se odpravimo do megalitskega templja Ggantija, ene najstarejših zgradb na svetu, ki je vključena tudi na Unescov seznam svetovne dediščine ter je starejša celo od egiptovskih piramid in znamenitega Stonehenga. Nato obiščemo srednjeveški grad v Viktoriji ter zalive, ki spominjajo na fjorde in se nahajajo v Xlendi in Dwejri. Gozo je znan tudi po svoji obrti, zlasti ročno izdelanih čipkah in pletenih oblačilih. Obiskovalce otoka bo navdušilo bujno zelenje, mirno vzdušje in razlike v primerjavi z večjo Malto.

8. dan: povratek v Ljubljano oz. Zagreb
Zajtrk. V jutranjih urah prevoz do letališča. Prijava na let in let preko Istanbula do Ljubljane oz. Zagreba, kjer pristanemo v poznih popoldanskih urah.

Pomembno opozorilo: Za to potovanje potrebujete potni list ali osebno izkaznico, ki mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja. 


Najmanjše število potnikov za izvedbo potovanja v posameznem terminu je 25.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči  


 

Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana oz. Zagreb-Istanbul-Malta-Istanbul-Ljubljana oz. Zagreb s pristojbinami
- 7 x nočitev npr. v hotelu Sunflower s 3* v dvoposteljni sobi
- 7 x samopostrežni zajtrk
- prevozi po programu s klimatiziranimi in udobnimi turističnimi avtobusi
- 3 vključeni izleti: Valletta, Mdina– Mosta – Ta'Qala in ogled treh mest
- slovensko oz. hrvaško spremstvo in lokalni vodnik
- organizacijo potovanja


Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Možna doplačila v agenciji:
• Celosten paket zavarovanja potovanja od 48,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• 7 x večerja: 59,-EUR na osebo.
• Paket izletov (Aristokracija in vinarstvo Malte, tempelj Hagar Qim in dediščina kamnoseštva, otok Gozo): 129,-EUR na osebo
• Parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana 35,-EUR na vozilo, na teden
• Transfer Ljubljana-letališče Zagreb-Ljubljana 40,-EUR na osebo
Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 109,-EUR

 

Obvezno doplačilo na Malti:
• Turistična pristojbina (Eco tax) - 0,5,-EUR na osebo, na noč (plačilo direktno v hotelu)


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Malto potrebujete potni list ali osebno izkaznico, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: https://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje na Malto cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: https://www.zdravinapot.si/destinacije/evropa/malta.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:


10.10.-17.10.2020 – let iz LJUBLJANE
TK1062 10.10.2020 LJUBLJANA ISTANBUL 0910 1230 - let traja 2 uri in 20 minut
TK1371 10.10.2020 ISTANBUL MALTA 1710 1840 - let traja 2 uri in 30 minut
TK1370 17.10.2020 MALTA ISTANBUL 1035 1355 - let traja 2 uri in 20 minut
TK1063 17.10.2020 ISTANBUL LJUBLJANA 1750 1905 - let traja 2 uri in 15 minut

17.10.-24.10.2020 – let iz LJUBLJANE

TK1062 17.10.2020 LJUBLJANA ISTANBUL 0910 1230 - let traja 2 uri in 20 minut
TK1371 17.10.2020 ISTANBUL MALTA 1710 1840 - let traja 2 uri in 30 minut
TK1370 24.10.2020 MALTA ISTANBUL 1035 1355 - let traja 2 uri in 20 minut
TK1063 24.10.2020 ISTANBUL LJUBLJANA 1750 1905 - let traja 2 uri in 15 minut

24.10.-31.10.2020 – let iz ZAGREBA

TK1054 24.10.2020 ZAGREB ISTANBUL 0910 1225 - let traja 2 uri in 15 minut
TK1371 24.10.2020 ISTANBUL MALTA 1710 1840 - let traja 2 uri in 30 minut
TK1370 31.10.2020 MALTA ISTANBUL 0930 1345 - let traja 2 uri in 15 minut
TK1055 31.10.2020 ISTANBUL ZAGREB 1850 1900 - let traja 2 uri in 10 minut

31.10.-07.11.2020 – let iz LJUBLJANE

TK1062 31.10.2020 LJUBLJANA ISTANBUL 0940 1350 - let traja 2 uri in 10 minut
TK1371 31.10.2020 ISTANBUL MALTA 1825 1910 - let traja 2 uri in 45 minut
TK1370 07.11.2020 MALTA ISTANBUL 0930 1345 - let traja 2 uri in 15 minut
TK1063 07.11.2020 ISTANBUL LJUBLJANA 1830 1855 - let traja 2 uri in 25 minut


Prevoznik: Turkish AirlinesSUNFLOWER Hotel 3* ali podoben

Hotel Sunflower se nahaja samo 10 min hoje od morja, v Qawri, v zalivu Saint Paul. Letališče je od hotela oddaljeno 20 km. Javni prevoz in taksiji so v bližini hotela.

 

 

Sunflower_Hotel1
Sunflower_126
Sunflower_131

Hotelska ponudba 

Hotel svojim gostom nudi ogrevan notranji bazen in zunanji strešni bazen, od koder je s terase lep pogled na Sredozemsko morje. V hotelski restavraciji je gostom na voljo samopostrežen zajtrk in večerja (za plačilo) z lokalno in mednarodno kulinariko. Hotel nudi še dva bara in brezplačen WiFi.

Storitev: nočitev z zajtrkom

 

Namestitev 

Sobe so prijetno opremljene, klimatizirane,  z lastno kopalnico in sušilcem za lase, TV in balkonom.

 

Spletna stran 

https://sunflowerhotel.com.mt/lieru.com/

 

booked.net

Malta II 2020 Malta II 2020 Malta II 2020 Malta II 2020 Malta II 2020 Malta II 2020 Malta II 2020 Malta II 2020 Malta II 2020 Malta II 2020 Malta II 2020 Malta II 2020 Malta II 2020