Istanbul/KAPADOKIJA

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

ISTANBUL IN SLIKOVITA KAPADOKIJA 

 

1. dan: prihod v Istanbul
Zbor potnikov na letališču Ljubljana v zgodnjih jutranjih urah. Let iz Ljubljane proti Istanbulu. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela na območju Istanbula, večerja in namestitev.

2. dan: Istanbul – nepozabna čarobna metropola
Zajtrk. Nato vas odpeljemo na hipodrom, ki je bil nekoč športno in družbeno središče Konstantinopola, ter si ogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje, edine mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so zaceli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Zatem si ogledamo najpomembnejšo mojstrovino bizantinske umetnosti, Hagijo. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, danes pa je muzej, ki ga imenujejo tudi osmo čudo sveta. Sledi ogled palače Topkapi, ki je bila skoraj 400 let glavna rezidenca osmanskih sultanov. Tedaj je bila palača prizorišče številnih zgodovinskih državnih dogodkov in zabav, danes pa je muzej, kjer se nahaja kolekcija mnogih izjemnih umetnin. Palača stoji na vrhu enega izmed sedmih gričev Istanbula, med Zlatim rogom, Bosporjem in Marmarskim morjem. Popoldan se sprehodimo po Grand Bazarju, nakupovalni meki z več tisoč trgovinicami in labirintom uličic ter prehodov. Za zaključek dneva obiščemo še egipčanski ali zeliščni bazar. Dovolite, da vas orientalske dišave in barve očarajo! Večerja in nočitev na območju Istanbula.

3. dan: Istanbul – vožnja z ladjo po Bosporju – Ankara in muzej anatolskih civilizacij
Zajtrk. Pričakuje vas fascinantna vožnja po Bosporju (fakultativno - za doplačilo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače. Nato sledi vožnja proti Ankari, glavnemu mestu Turčije. Po prihodu v Ankaro naredimo postanek na razgledni točki, od koder je čudovit razgled na večji del Ankare. Nato obiščemo muzej anatolskih civilizacij. Večerja in nočitev na območju Ankare.

4. dan: Kapadokija
Zajtrk. Sledi vožnja v visokogorje. Kapadokija je dih jemajoča pokrajina, obkrožena z impozantnimi gorami. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Skalovje raznih oblik in velikosti se dviga iz zemlje, kot ogromne gobe, medtem ko vas v stene vklesane hiše in elegantni hoteli opazujejo z vseh strani. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. Večerja in nočitev na območju Kapadokije.

5. dan: Göreme – Uchisar
Zajtrk. Po zajtrku obiščemo Göreme, kjer si boste ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je pod zaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik. Tukaj se je narava predala fantaziji; pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Nato vas popeljemo skozi dolino Simon ali „Dolino menihov“ imenovano tudi „Dolina pravljičnih dimnikov“. Pokrajina je s svojimi izoliranimi ali združenimi oblikami, ki segajo tudi do preko deset metrov v višino, tako unikatna in popolna, da človek obnemi. Vožnja do Uchisarja, kjer je predviden kratek postanek. Nato obiščemo tkalnico preprog in spoznamo postopek izdelave preproge, vse od pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne - do končnega izdelka. Za zaključek dneva se bomo sprehodili še po čudovitem mestu Avanos, znanem predvsem po lončarski umetnosti. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

6. dan: Konya – Mevlana – Antalya

Po zajtrku se zapeljemo po raznoliki pokrajini do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov. Ogledali si bomo znameniti samostan Mevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo ogledali še znameniti slap Karpuzkaldiran. Večerja in nočitev.

8. dan: povratek domov

Zajtrk. V dopoldanskih urah sledi odjava iz hotela ter transfer do letališča Antalya. V zgodnjih popoldanskih urah let iz Antalye preko Istanbula do Ljubljane, kamor prispete v večernih urah.


Pomembno opozorilo:
Po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanj
Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči
_________________________________________________________________________________

Istanbul: Na obeh straneh Bosporja, ob morski ožini med Sredozemskim in Črnim morjem, se razprostira največje turško mesto – Istanbul. Istanbul je edina metropola na svetu, ki leži na dveh celinah. Mesto svojim obiskovalcem nudi veliko znamenitosti in zanimivosti. Nekatere izmed njih so: hipodrom, Modra mošeja (edina na svetu s šestimi minareti), palača Topkapi, Zlati rog in še veliko več.
Kapadokija
Kapadokija je verjetno ena najbolj impresivnih in najbolj bizarnih naravnih pokrajin na svetu ter je del UNESCO-ve kulturne dediščine. V skladih mehkih ognjeniških kamnin so vklesana naselja, samostani in jamske cerkve, v katerih je več generacij kristjanov poiskalo zatočišče.

Göreme
Mesto je, vključno s kamnitimi spomeniki, središče narodnega parka Göreme in je prav tako del UNESCO-ve kulturne dediščine. Pokrajino zaznamujejo neobičajne oblike stebrov, obeliskov in stolpov, katere sta oblikovala pepel in lava pred 2000 leti, pri prvem izbruhu vulkana. Te oblike segajo tudi do 40 metrov visoko.

Konya / Samostan Mevlana
Konya, nekoč glavno mesto zgodnjega srednjeveškega Selevkovega kraljestva, je danes sedmo največje mesto, po velikosti, v Turčiji. Simbol mesta je samostan Mevlana, ki je danes muzej muslimanske ter zakladnica turške umetnosti in obrti.

Antalya
se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.

 

Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana-Istanbul in Antalya-Istanbul-Ljubljana s pristojbinami, prevoznik Turkish Airlines
- 7 x nočitev v hotelih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi
- 7 x polpenzion (zajtrk + večerja)
- ogledi  z vstopninami po programu
- prevozi po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom
- slovensko spremstvo na destinaciji in lokalni vodnik
- organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti

Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji:
Celosten paket zavarovanja potovanja od 48,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
Parkirišče na zunanjem parkirišču Letališča Ljubljana: 50,-EUR na vozilo, na teden
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 180,-EUR

Možna doplačila vodniku na poti:
Istanbul By Night cca 20€/osebo, z ladjico po Bosporju cca 30€/osebo, Cavusin - podzemno mesto Cardak s kosilom cca 45€/osebo, sema - ples dervišev cca 20€/osebo, polet z balonom v Kapadokiji več informacij in cena pri vodniku - starostna omejitev! (izvedba odvisna od vremenskih razmer in prostih kapacitet), turški večer cca 35€/osebo, jeep safari v Kapadokiji cca 50€/osebo. Minimalno št. potnikov za izvedbo posamičnega izleta je 10.


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v Turčijo cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/turcija.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin je 30.

Splošne pogoje najdete tukaj.

 

Predviden letalski prevoz:

27.06.-04.07.2020
27.06.2020 TK1062 LJUBLJANA-ISTANBUL 0910 1230
04.07.2020 TK2441 ANTALYA-ISTANBUL 1435 1605
04.07.2020 TK1063 ISTANBUL-LJUBLJANA 1750 1905

04.07.-11.07.2020
04.07.2020 TK1062 LJUBLJANA-ISTANBUL 0910 1230
11.07.2020 TK2441 ANTALYA-ISTANBUL 1435 1605
11.07.2020 TK1063 ISTANBUL-LJUBLJANA 1750 1905

11.07.-18.07.2020

11.07.2020 TK1062 LJUBLJANA-ISTANBUL 0910 1230
18.07.2020 TK2441 ANTALYA-ISTANBUL 1435 1605
18.07.2020 TK1063 ISTANBUL-LJUBLJANA 1750 1905

18.07.-25.07.2020
18.07.2020 TK1062 LJUBLJANA-ISTANBUL 0910 1230
25.07.2020 TK2441 ANTALYA-ISTANBUL 1435 1605
25.07.2020 TK1063 ISTANBUL-LJUBLJANA 1750 1905

25.07.-01.08.2020

25.07.2020 TK1062 LJUBLJANA-ISTANBUL 0910 1230
01.08.2020 TK2441 ANTALYA-ISTANBUL 1435 1605
01.08.2020 TK1063 ISTANBUL-LJUBLJANA 1750 1905

01.08.-08.08.2020
01.08.2020 TK1062 LJUBLJANA-ISTANBUL 0910 1230
08.08.2020 TK2441 ANTALYA-ISTANBUL 1435 1605
08.08.2020 TK1063 ISTANBUL-LJUBLJANA 1750 1905

08.08.-15.08.2020
08.08.2020 TK1062 LJUBLJANA-ISTANBUL 0910 1230
15.08.2020 TK2441 ANTALYA-ISTANBUL 1435 1605
15.08.2020 TK1063 ISTANBUL-LJUBLJANA 1750 1905

15.08.-22.08.2020
15.08.2020 TK1062 LJUBLJANA-ISTANBUL 0910 1230
22.08.2020 TK2441 ANTALYA-ISTANBUL 1435 1605
22.08.2020 TK1063 ISTANBUL-LJUBLJANA 1750 1905

Letalski prevoznik: Turkish Airlines

Povprečni čas trajanja leta:

LJUBLJANA – ISTANBUL 2 uri in 20 min
ANTALYA – ISTANBUL 1 ura in 30 min
ISTANBUL – LJUBLJANA 2 uri in 15 min

Primeri hotelov med potovanjem

Zaradi prezasedenosti, lahko pride do spremembe hotelov. Vsi hoteli bodo enake kakovosti od navedenih. Točni nazivi hotelov bodo zapisani na obvestilu o odhodu.

GoldenWay

ISTANBUL: Hotel Golden Way 4*

Nahaja se v četrti Esenler ter svojim gostom nudi fitnes, turško kopel in brezplačni WiFi. Sodobno opremljene sobe so klimatizirane in imajo minibar, TV, sušilec za lase ter brezplačne toaletne potrebščine.

Spletna stran:

http://www.goldenway.com.tr/en/

Alba

ANKARA: Hotel Alba 4*

Sodobni hotel s 4*, privablja poglede zaradi svoje arhitekture in se nahaja v bližini mestnih znamenitosti. Klimatizirane sobe so opremljene s TV in brezplačnim WiFi dostopom. Hotel nudi tudi spa center s hamamom ter fitnes.

Spletna stran:

https://www.albahotels.com.tr/ankara/home

Altintoz

NEVSEHIR - KAPADOKIJA: Hotel Altinoz 4*

Nahaja se v mestu Nevsehir. Klimatizirane sobe so opremljene s TV in sušilcem za lase. Hotel nudi spa center s savno in fitnes.

Spletna stran:

https://www.altinozhotel.com/index.php

Port

SIDE - ANTALYA: Hotel Port River & SPA 5*

Nahaja se samo 7km od mesta Side in je od plaže oddaljen približno 250m. Sobe so klimatizirane in opremljene s TV, sušilcem za lase ter brezplačnim WiFi dostopom. Hotel nudi nekaj restavracij, spa center s savno in fitnes, zunanji in notranji bazen.

Spletna stran:

https://www.portriverhotel.com/en/

booked.net  booked.net booked.net

Istanbul in slikovita Kapadokija 2020 Istanbul in slikovita Kapadokija 2020 Istanbul in slikovita Kapadokija 2020 Istanbul in slikovita Kapadokija 2020 Istanbul in slikovita Kapadokija 2020 Istanbul in slikovita Kapadokija 2020 Istanbul in slikovita Kapadokija 2020 Istanbul in slikovita Kapadokija 2020 Istanbul in slikovita Kapadokija 2020 Istanbul in slikovita Kapadokija 2020 Istanbul in slikovita Kapadokija 2020 Istanbul in slikovita Kapadokija 2020 Istanbul in slikovita Kapadokija 2020 Istanbul in slikovita Kapadokija 2020 Istanbul in slikovita Kapadokija 2020