Veselo martinovanje v Beli Krajini

Destinacija: 

Cena od:

Število nočitev: 

Prevoz:

Slovenija

145 EUR

1

avtobus

VESELO MARTINOVANJE V BELI KRAJINI

14.11.-15.11.2020

 

Program:

1.dan: Odhod v jutranjih urah iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja, Domžal in Ljubljane. Vožnja v smeri Dolenjske. Najprej obisk gradu Otočec, sprehod do gradu in pavza za kavo in osvežitev. Sledi vožnja v NOVO MESTO. Krajši ogled mesta. Peš se boste podali skozi mestno jedro na Glavni trg z Rotovžem in Kettejevim vodnjakom, do frančiškanske cerkve in samostana, Jakčevega doma… Povzpeli se bomo do kapiteljske cerkve sv. Miklavža. Nekaj prostega za samostojno odkrivanje mesta. Nadaljevanje vožnje čez Gorjance proti BELI KRAJINI. V gostilni pri Badovincu na Jugorju na turistični carini podelitev »pasoša« za svobodno belokranjsko ozemlje in skupinske »vinojete«. Strogi carinik Peter vam bo postregel s tekočim vizumom, imenovanim karampampuli in belokranjsko pogačo. Sledila bo topla malica na žlico. Nadaljevanje proti Semiču in vasi Krupa. Ogled kraškega izvira istoimenske reke. Obisk znanega vinogradnika, ogled kleti in pokušnja vin. Pozno popoldne nastanitev v hotelu Bela krajina*** v Metliki. Sprejem s kozarcem metliške črnine in belokranjsko pogačo. Po krajšem počitku bo sledila martinova večerja s kozarcem domačega vina. Za dobro vzdušje bo poskrbel harmonikaš. Nočitev.

2. dan: Po zajtrku v hotelu si boste ogledali prvovrsten kulturni spomenik TRI FARE - cerkvice, ki so ga zgradili že templarji v 12. stoletju. Sledi obisk izdelovalca lanenih izdelkov v  ADLEŠIČIH. Pogostitev z aperitivom, spoznali boste kako nastane prava belokranjska pisanica. Sledil bo še postanek na otoškem polju za ogled vojaškega letala DC-3 na nekdanjem partizanskem letališču. Povratek v METLIKO. Sprehod skozi mestno jedro do župnijske cerkve sv. Nikolaja, kjer je služboval tudi Friderik Baraga, ter do metliškega gradu v katerem se nahaja Belokranjski muzej (zunanji ogledi). Prosto za kosilo. Nazadnje pa še v vasico DRAŠIČI, kjer še danes hranijo vino v skupni soseki zidanici. Ob kozarcu vina bomo  spoznali kako deluje edinstvena »vinska banka«,  ki je vpisana tudi v registru žive kulturne dediščine na Slovenskem. Še ogled stalne razstave slik s slikarskih kolonij in sosednje cerkve sv. Petra. Večerni povratek domov.

 

TERMIN: 14.11.-15.11.2020

 

CENA: 145 EUR /osebo pri najmanj 30 potnikih,

           168 EUR /osebo pri najmanj 20 potnikih,  

 

CENA VKLJUČUJE:  prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in davke, 1 x  polpenzion v hotelu Bela krajina*** (martinovo večerjo, vključeno ¼ l vina in harmonikaš ter bogat samopostrežni zajtrk), »pasoš za Belo krajino« (aperitiv, pogača in »vinojeta«), toplo malico, obisk vinogradnika z degustacijo lokalnih vin, obisk izdelovalca lanenih izdelkov z aperitivom, ogled soseske zidanice s kozarcem vina, vse oglede po programu, vodenje in celotno organizacijo.

 

POMEMBNO: Celoten program bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo pred odhodom prejeli podrobnejša navodila oz. priporočila v tej zvezi.