Kuba 2019/20

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

KUBA - dežela glasbe, plesa in sonca!

Havana,Viñales, Cienfuegos, Trinidad, Santa Clara, Cayo Santa Maria...

 

1. dan: polet proti Havani
Zbirališče potnikov, ki so rezervirali paket let in transfer, na letališču Ljubljana 2 uri pred letom. V večernih urah let preko Istanbula proti Havani.

2. dan: Havana
V jutranjih urah pristanete v Havani. Po opravljenih carinskih formalnostih sledi transfer do vašega hotela Kohly 3* (ali podobnega). Namestitev v hotelu. Prosti čas za osvežitev, nato se odpravimo na panoramsko vožnjo po Havani, s postankom pri znamenitem hotelu Nacional de Cuba. Vrnitev v hotel in nočitev.

3. dan: Havana
Zajtrk. Po zajtrku se odpravimo na ogled glavnih znamenitosti Havane. Med vožnjo bomo videli Trgrevolucije, bulvar Malecon, univerzo in El Capitolio, kjer je sedež vlade. Nato zapustimo avtobus in se peš odpravimo na voden ogled starega dela mesta - najbogatejše zbirke kolonialne arhitekture Latinske Amerike, ki je pod zaščito UNESC-a od leta 1982. Sprehodili se bomo po štirih znamenitih trgih: trg San Francisco, Stari trg (Plaza Vieja), Trg orožja (Plaza de Armas) in Osrednji trg (Parque Central). Videli bomo bar El Floridita, kamor so zahajali Ernest Hemingway, igralec Gary Cooper ter filozof in književnik Jean-Paul Sartre ter bar La Bodeguita del Medio, priljubljen pri E. Hemingway- u in pesniku Pablu Neruda. Nato obiščemo utrdbo El Morro, od koder je čudovit pogled na staro Havano. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: prosto ali fakultativni izlet v dolino Vinales
Zajtrk. Po zajtrku lahko samostojno raziskujete Havano ali se nam pridružite na celodnevnem fakultativnem izletu v dolino Vinales, pokrajino tobaka (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Na poti se ustavimo v Los Barrigones, kjer boste videli kako izgleda življenje na podeželju. Po prihodu v dolino Vinales naredimo postanek za fotografiranje na panoramski točki Las Jazmines. Nato se odpravimo do indijanske jame la Cueva del Indio, katero so odkrili leta 1920 in skozi katero teče reka. S kratko vožnjo s čolnom po reki zaključimo ogled jame. Za konec si ogledamo še ogromno poslikavo skale imenovano Vinales Mural de la Prehistoria. Sledi povratek v Havano in nočitev v hotelu.

5. dan: Cienfuegos - Trinidad
Zajtrk. Danes zapustimo Havano ter se odpravimo proti Cienfuegosu. Po poti obiščemo posest Finca Fiesta Campesina. Po prihodu v Cienfuegos, katerega imenujejo tudi biser juga, sledi ogled največjih znamenitosti mesta. Sprehodili se bomo po mestnem bulvarju, videli Palacio del Valle (zunanji ogled), ki je bila zgrajena leta 1917 in jo smatrajo za kubanski arhitekturni dragulj. Palača združuje romanske, gotske in baročne značilnosti. Nato boste imeli nekoliko prostega časa. Sledi prevoz do hotela na območju Trinidada. Namestitev, večerja in nočitev v Villi Yaguanabo ali Villi Guajimico (ali podobnem).

6. dan: prosto ali fakultativni izlet v Trinidad
Zajtrk. Današnji dan vam je na voljo za počitek ali raziskovanje okolice. Lahko se nam pa pridružite na celodnevnem fakultativnem izletu v Trinidad (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). V jutranjih urah odhod iz hotela in vožnja s klimatiziranim avtobusom do lokalne agencije v Trinidadu, kjer začnemo z ogledom mesta v organizaciji lokalne agencije. Obiskali bomo Manaca Iznaga, znamenito posestvo v predmestju Trinidada, znano po visokem stolpu iz leta 1750, katerega so uporabljali za opazovanje sužnjev med delom na plantažah sladkornega trsa. To je najvišji takšen stolp, zgrajen na karibskih plantažah. Nato sledi postanek na panoramski točki Valle de San Luis, kjer bomo uživali v pogledu na gorovje Escambray in Karibsko morje. Na tem mestu lahko posnamete čudovite fotografije. V nadaljevanju bomo obiskali delavnico keramičnih izdelkov ter spoznali proizvodnjo uporabnih in okrasnih predmetov. Izlet bomo zaključili s sprehodom po starem delu Trinidada (Cobblestones) in njegovih tlakovanih ulicah, vključno s Plaza Mayor in Plaza Real del Jigue. Obiskali bomo slavni bar Canchanchara ter poskusili istoimenski koktajl z medom in rumom. Kosilo v lokalni restavraciji. Sledi povratek v hotel. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan: Santa Clara – Cayo Santa Maria

Zajtrk. Odhod proti Santa Clari, kjer bomo obiskali trg revolucije in spominsko obeležje Che Guevara. Nato si bomo ogledali še Tren Blinidado, spominski park in muzej v spomin na dogodke z dne 29. decembra 1958 in bitko za Santa Claro. Po ogledu zgodaj popoldan sledi transfer do Cayo Santa Maria. Namestitev v hotelu npr. Golden Tulip Aguas Claras Resort 4*, z all inclusive ponudbo. 8.-10. dan: Cayo Santa Maria Prosto za uživanje v tropskem letovišču in samostojno raziskovanje. Uživajte na čudoviti plaži in v all inclusive ponudbi vašega hotela.

11. dan: Cayo Santa Maria - Havana
Po zajtrku prosti čas za uživanje na plaži. Odjava iz hotela ob 12 uri. Storitev all inclusive lahko koristite do 15 ure, ko je predviden transfer do Havane. Po prihodu namestitev v hotelu Kohly 3* (ali podobnem). Večer lahko izkoristite za odkrivanje nočnega življenja v Havani.

12. dan: Havana – povratni let
V zgodnjih jutranjih urah transfer do letališča Havana za vse potnike, ki so rezervirali paket let in transfer, ter let proti Istanbulu.

13.dan: Ljubljana
Dopoldan pristanek v Istanbulu. V popoldanskih urah nadaljujete let proti Ljubljani. Polni čudovitih vtisov pristanete pozno popoldan na letališču v Ljubljani.



POMEMBNO: Za potovanje na Kubo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka ter vizo, katero Vam uredi agencija. Prav tako si za vstop na Kubo morate urediti zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini s kritjem minimalno 30.000,-EUR. Vsaj 45 dni pred odhodom je potrebno agenciji dostaviti kopijo potnega lista ter potrdilo o zavarovanju, v kolikor ga ne sklepa agencija. Za več informacij ter pogojih pridobitve vize nas pokličite na 080 72 57 ali pišite na info@nikal.si.


ČAS POTOVANJA: 10 dni / 9 noči
ČAS POTOVANJA s paketom let in Transfer: 12 dni / 9 noči


VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - DA
Več informacij na: http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/latinska_amerika_in_karibi/kuba/

CEPLJENJE - NI OBVEZNO
Več informacij na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/srednja-amerika/kuba

Cena vključuje:
- 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu s 3* v Havani, dvoposteljna soba
- 2 x nočitev s polpenzionom v hotelu s 3* na območju Cienfuegosa, dvoposteljna soba
- 3 x nočitev z all inclusive na Cayo Santa Maria, dvoposteljna soba
- vizo za Kubo
- prevoze po programu z udobnim, klimatiziranim avtobusom
- Nikalovega vodnika, ki govori slovenski ali hrvaški jezik in lokalnega vodnika
- organizacijo potovanja in zavarovanje insolventnosti po zakonu

Cena ne vključuje:
- paket let in transfer
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje (cca 40,-EUR na osebo)
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji:
Paket let in transfer: 650,-EUR na osebo
- asistenca na letališču ob odhodu,
- povratni letalski prevoz iz Ljubljane do Havane in nazaj preko Istanbula v ekonomskem razredu
- prtljaga do 2 kosa prtljage do največ 23 kg na kos prtljage na osebo in do 8 kg ročne prtljage na osebo
- letališke in varnostne pristojbine
- transfer letališče-hotel-letališče
Paket izletov: 129,-EUR na osebo
- dolina Viñales in indijanska jama z vključenim kosilom
- Trinidad z vključenim kosilom
• Tropicana show: 110,-EUR na osebo
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 107,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama

- Doplačilo za enoposteljno sobo: 249,-EUR

Doplačilo na poti (obvezno):
- napitnine 30,-EUR na osebo

 

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Kubo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka ter vizo.
Viza je vključena v ceno potovanja in vam jo uredi agencija. Prav tako si za vstop na Kubo morate urediti zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini s kritjem minimalno 30.000,-EUR. Vsaj 45 dni pred odhodom je potrebno agenciji dostaviti kopijo potnega lista ter potrdilo o zavarovanju, v kolikor ga ne sklepa agencija. V Za več informacij nas kontaktirajte na 080 72 57 ali info@nikal.si.


Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje na Kubo cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/srednja-amerika/kuba. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz

22.11.-04.12.2019 iz Ljubljane
TK1064 22.11.2019 LJUBLJANA ISTANBUL 1955 0015 - let traja 2 uri in 20 min
TK183 23.11.2019 ISTANBUL HAVANA 0225 0810 - let traja 13 ur in 50 min
TK183 03.12.2019 HAVANA ISTANBUL 0930 1000* (naslednji dan) - let traja 16 ur in 30 min
TK1063 04.12.1019 ISTANBUL LJUBLJANA 1830 1855 - let traja 2 uri in 25 min

07.02.-19.02.2020 iz Ljubljane
TK1064 07.02.2020 LJUBLJANA ISTANBUL 1955 0015* (naslednji dan) - let traja 2 uri in 20 min
TK183 08.02.2020 ISTANBUL HAVANA 0225 0810 - let traja 13 ur in 50 min
TK183 18.02.2020 HAVANA ISTANBUL 0930 1000* (naslednji dan) - let traja 16 ur in 30 min
TK1063 19.02.2020 ISTANBUL LJUBLJANA 1845 1900 - let traja 2 uri in 15 min

01.05.-13.05.2020 iz Ljubljane
TK1064 01.05.2020 LJUBLJANA ISTANBUL 2000 2315 - let traja 2 uri in 15 min
TK183 02.05.2020 ISTANBUL HAVANA 0145 0805 - let traja 13 ur in 20 min
TK183 12.05.2020 HAVANA ISTANBUL 0935 0905* (naslednji dan) - let traja 16 ur in 30 min
TK1063 13.05.2020 ISTANBUL LJUBLJANA 1750 1905 - let traja 2 uri in 15 min

Prevoznik: Turkish Airlines  

 





Tedenska vremenska prognoza:

 

booked.net booked.net

Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020 Kuba I 2020