ZDA - Zahodna obala 2020

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

ZDA - ZAHODNA OBALA
Los Angeles, Grand Canyon, Monument Valley, Las Vegas, San Francisco....

Skupaj z nami raziščite zahodno obalo ZDA! V primerjavi z vzhodno obalo je veliko bolj prostrana, svobodna in manj konvencionalna. Obiskali bomo Los Angeles - mesto angelov, ki leži ob obali Tihega oceana, s svojimi znamenitimi četrtmi in lmsko industrijo; San Francisco - znan po mostu Golden Gate in Alcatrazu. Na poti boste uživali tudi v neverjetnih naravnih lepotah: Grand Canyon, puščavski prizori in park Sequoia z orjaškimi drevesi, Vas bodo pustili brez besed. In vožnja po Route 66? Nepozabno.....

1. dan: Ljubljana - Istanbul

Zbor potnikov je za vse, ki so rezervirali paket let in transfer, na letališču Ljubljana dve uri pred večernim letom v Istanbul. Pristanek v Istanbulu, transfer do hotela in nočitev.

2. dan: let proti Los Angelesu
Po zajtrku sledi transfer do letališča. Let proti Los Angelesu ob 13:05 uri, kamor prispemo popoldan. Po opravljenih mejnih formalnostih sledi transfer do hotela na območju Los Angelesa.

3. dan: Los Angeles
Zajtrk. Današnji dan je namenjen spoznavanju Los Angelesa - Beverly Hills, Sunset Boulevard, Hollywood Boulevard, China Theatre, Rodeo Drive. Videli boste središče mesta z znamenito ulico Olvera, ki je dejansko tržnica spominkov na prostem in je polna uličnih glasbenikov, restavracij in mehiške glasbe. Ustavili se bomo v Santa Monici, kjer se tik ob obali Tihega oceana konča legendarna Route 66. Imeli boste priložnost, da se v Santa Monici sprehodite po Third Street Promenade, kjer je mnogo trgovin in barov ter veliko možnosti za večerjo. Zvečer sledi transfer do hotela in nočitev na območju Los Angelesa.

4. dan: Los Angeles – Barstow – Las Vegas
Zajtrk. Čez puščavo Mojave se odpravimo proti Las V egasu. Ustavimo se v Barstowu, kjer boste imeli v outlet centru priložnost za neverjetno nakupovanje. Zvečer se nam pridružite na izletu Nočni Las Vegas (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) in doživite blišč Mesta greha. Obiskali boste najbolj znane znamenitosti: Vegas Vic, središče mesta, videli boste znane hotele Mirage, Cosmopolitan, fontane Bellagia ..., pokukajte v poročne kapelice, fotografirajte se pred MGM levom in drugimi mestnimi znamenitostmi. Nočitev na območju Las Vegasa.

5. dan: Las Vegas
Zajtrk. Prosti čas za samostojno raziskovanje Las Vegasa ali se nam pridružite na izletu v Grand Canyon (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). V zgodnjih jutranjih urah odhod v Grand Canyon (West Rim). Najprej se ustavimo pri impresivnem mostu O’Callaghan-Tillman. Ta čudež sodobne arhitekture je drugi najvišji most v ZDA in se nahaja 270 m nad reko Colorado. Z mosta je lep pogled na jez Hoover, ki se je prej lahko videl samo iz zraka. Na poti do West Rim se peljemo skozi nacionalni park Joshua Tree, ki obsega dele dveh puščav, Mohave in Colorado in skozi kateri vstopite na območje ameriških domorodcev. Na ranču Hualapai si ogledamo predstavo Wild West in se nato sprehodimo po Grand Canyon Skywalk, mostu s steklenim dnom, ki vam bo omogočil neverjetno doživetje! Imeli boste dovolj časa za uživanje v čudoviti divji naravi kanjona in ustvarjanju nepozabnih spominov! Vrnitev na območje Las Vegasa in nočitev.

6. dan: Las Vegas
Zajtrk. Današnji dan izkoristite za uživanje v mnogih znamenitostih, katere nudi Las Vegas: vrhunskih možnostih nakupovanja, vabljivih igralnicah, glasbenih predstavah... Sprehodite se po znameniti ulici Strip in se fotografirajte na znameniti ulici mestnih neonskih luči. Lahko pa se nam pridružite na poldnevnem izletu v dolino Valley of Fire (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov), ki je najstarejši in največji naravni park v Nevadi, znan po svojih rdečih peščenih formacijah. Ko se od njih odbijajo sončni žarki, pogosto izgleda, kot da so jih zajeli plameni. Park je bil nekoč duhovno središče Indijancev Anasazi, velike zgodnje ameriške civilizacije. Povratek v hotel in nočitev.

7. dan: Las Vegas – Death Valley – Bakersfield

Zajtrk. Odpravimo se na zanimivo doživetje ob prečkanju Doline smrti, narodnega parka Death Valley. To je najnižja točka severne poloble in vroče puščavsko čudo, ki ima tri rekorde: je najbolj topli, najbolj suh in najnižji kraj v Severni Ameriki. Nazivi krajev v Death Valley so zelo zlovešči: Mrtvakov prehod, Kanjon suhih kosti, Pogrebne planine... Dolina smrti je pa še kako živa. Je dom ameriških muflonov, ki za življenje potrebujejo zelo malo vode, in puščavskih zajcev, ki se hladijo preko svojih velikih uhljev. Vsa flora in favna je prilagojena težkim življenjskim razmeram. Je tudi dom indijanskih plemen, kot tudi 23 vrst endemitov, ki ne rastejo nikjer drugje na svetu. Na poti do Bakersfielda, se bomo ustavili na ranču Furnace Creek. Nočitev na območju Bakersfielda.

8. dan: Bakersfield – Sequoia and Kings – Modesto ali Merced
Zajtrk. Obiščemo narodni park Sequoia and Kings, enega izmed najlepših narodnih parkov v Kalifornije. Poimenovan je po zelo visokih drevesih sekvoje. Najbolj znano drevo je General Sherman, ki je po obsegu največje drevo na svetu. Razen njega se v parku nahajajo še štiri od desetih največjih dreves na svetu. Pokrajina parka je dobro ohranjena in še vedno spominja na pokrajino Sierra Nevade, pred prihodom evropskih priseljencev. Prvi znani priseljenec, ki se je tukaj naselil je bil Hale Tharp, ki si je dom izdolbel v podrtem drevesu orjaške sekvoje. Tharpova koča se je ohranila vse do danes in je ena od znamenitosti tega narodnega parka. Popoldan nadaljujemo pot proti Modestu ali Mercedu. Namestitev v hotelu in nočitev.

9. dan: Modesto – San Francisco

Zajtrk. Danes se odpravimo proti San Franciscu. Spoznali boste znamenitosti mesta - mestno središče, Union Square, Chinatown, Nob Hill & Russian Hill, park Golden Gate, most Golden Gate, Fisherman’s Wharf. Popoldan in zvečer je prosto za samostojno raziskovanje mesta, lahko pa se nam pridružite na izletu Alcatraz in nočni San Francisco (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). Vkrcali se bomo na trajekt in obiskali Alcatraz. Stopite v preteklost na legendarnem otoku, ki je bil v času državljanske vojne trdnjava, nato vojni zapor in na koncu ena od najbolj razvpitih kaznilnic v ameriški zgodovini. Zvečer se bomo odpravili še na ogled večernega San Francisca. Med panoramskim ogledom bomo uživali v razsvetljavi in večernih prizorih tega barvitega mesta ter se sprehodili po živahnih ulicah. Nočitev na območju San Francisca.

10. dan: San Francisco – Pacific Coast – Lompoc ali Santa Maria

Zajtrk. Zapustimo San Francisco in se zapeljemo do polotoka Monterey, znanega po čudovitih vilah in lepih plažah. V Montereyu bomo obiskali Fisherman’s Wharf in znameniti Cannery Row. Zgodovinsko pristanišče je danes kraj z veliko možnostmi za zabavo, gastronomsko ponudbo in nakupovanje. Obiskali bomo tudi šarmantno mestece Carmel by the Sea, znano po umetniških galerijah in edinstvenih trgovinah. Popoldan nadaljujemo pot proti Santa Mariji ali Lompocu. Namestitev v hotelu in nočitev.

11. dan: Lompoc – Santa Barbara – Malibu Beach – Los Angeles

Zajtrk in vožnja do Santa Barbare, kjer je urejeno sprehajališče ob beli peščeni plaži med drevoredom iz palm. Ogled in prosti čas. Preko Malibu Beach nadaljujemo vožnjo proti Los Angelesu. Nočitev v Los Angelesu.

12. dan: Los Angeles
Zajtrk. Današnji dan izkoristite za samostojno raziskovanje Los Angelesa ali se nam pridružite na celodnevnem izletu v San Diego (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Velja za eno najlepših mest ZDA in leži na nežnih peščenih plažah Tihega oceana. Ogled vključuje stari del mesta, mestno središče in četrt Gaslamp, park Balboa, Coronado Island in Point Loma. Vrnitev na območje Los Angelesa in nočitev.

13.-14. dan: Los Angeles - Istanbul
Zajtrk. Prosti čas nato transfer do letališča za vse, ki so rezervirali paket let in transfer, ter v popoldanskih urah let proti Istanbulu. Po prihodu v Istanbul namestitev v hotelu in nočitev.

15. dan: Istanbul - Ljubljana
V zgodnjih jutranjih urah sledi transfer do letališča in let proti Ljubljani.


ČAS POTOVANJA: 12 dni / 11 nočitev
ČAS POTOVANJA s paketom let in transfer: 15 dni / 13 nočitev



Pomembno: Za potovanje je potreben veljavni potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od datuma povratka ter vstopno dovoljenje za ZDA ali viza.

VIZUM
ZDA: ZDA Visa Waiver Program (VWP) omogoča državljanom RS (imetnikom navadnih biometričnih potnih listov), da za turistična in poslovna potovanja do 90 dni vizuma ne potrebujejo (enostranska odločitev ZDA, ki velja od 20.10.1997). Od 2010 je za vstop v ZDA brez vizuma v turistične in poslovne namene za potnike vseh držav, vključenih v Visa Waiver Program (VWP) obvezen elektronski sistem za avtorizacijo potovanja (Electronic System for travel Authorization - ESTA). Registracijo lahko opravite na uradni spletni strani https://esta. cbp.dhs.gov.
Osebe, ki so po 1.3.2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo ali Sudan, ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum. Spremembe so se začele izvajati 21.1.2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverijo, ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo.
Več informacij na: http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/severna_amerika/zdruzene_drzave_amerike/


CEPLJENJE - NI OBVEZNO
Več informacij na:
ZDA: http://www.zdravinapot.si/destinacije/severna-amerika/zdruzene-drzave-amerike


 

 


 


 


 


Cena vključuje:
- 11 x nočitev v izbranih hotelih srednje kategorije (naša ocena 3*) v dvoposteljni sobi
- 11 x kontinentalni zajtrk
- oglede in prevoze po programu z udobnimi, klimatiziranimi avtobusi
- Nikalov vodnik, ki govori slovenski ali hrvaški jezik
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:
- paket let in transfer
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- vizo
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Doplačila v agenciji:
• Paket let in transfer: 700,-EUR na osebo
- asistenca na letališču ob odhodu,
- povratni letalski prevoz do Los Angelesa v ekonomskem razredu
- letališke in varnostne pristojbine
- transfer letališče-hotel-letališče
- 2 x nočitev v Istanbulu
Paket izletov: 299,-EUR na osebo
- nočni Las Vegas (3 dan)
- Grand Canyon (4 dan)
- naravni park Valley of Fire (5 dan)
- Alcatraz (8 dan)
- nočni San Francisco (8 dan)
- San Diego (11 dan)
ESTA – vstopno dovoljenje za ZDA: 27,-EUR na osebo
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 128,-EUR na osebo

- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 650,-EUR

Doplačilo na poti (obvezno):
- napitnine 50,-USD na osebo

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje je potreben veljavni potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od datuma povratka ter vstopno dovoljenje za ZDA..

Informacije o vizah
ZDA: ZDA Visa Waiver Program (VWP) omogoča državljanom RS (imetnikom navadnih biometričnih potnih listov), da za turistična in poslovna potovanja do 90 dni vizuma ne potrebujejo (enostranska odločitev ZDA, ki velja od 20.10.1997). Od 2010 je za vstop v ZDA brez vizuma v turistične in poslovne namene za potnike vseh držav, vključenih v Visa Waiver Program (VWP) obvezen elektronski sistem za avtorizacijo potovanja (Electronic System for travel Authorization - ESTA). Registracijo lahko opravite na uradni spletni strani https://esta. cbp.dhs.gov. Osebe, ki so po 1.3.2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo ali Sudan, ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum. Spremembe so se začele izvajati 21.1.2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverijo, ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo.


Vstopno dovoljenje vam lahko uredi tudi agencija. Cena vstopnega dovoljenja za ZDA in agencijske storitve je 27,-EUR. O potrebni dokumentaciji vas obvestimo z dopisom. Rok za prijave in predajo dokumentacije za urejanje vstopnega dovoljenja je 30 dni pred odhodomZa več informacij nas kontaktirajte na 080 72 57 ali info@nikal.si.

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.  Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v ZDA in Kanado cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://zdravinapot.si/destinacije/severna-amerika/zdruzene-drzave-amerike in http://zdravinapot.si/destinacije/severna-amerika/kanada. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 30

Splošne pogoje najdete tukaj
.

 

Predviden letalski prevoz:

28.04.2020 TK1064 LJUBLJANA-ISTANBUL 2000 2315 - let traja 2 uri in 15 minut
29.04.2020 TK9       ISTANBUL-LOS ANGELES 1305 1650 - let traja 13 ur in 45 minut
10.05.2020 TK10     LOS ANGELES-ISTANBUL 1830 1735* (naslednji dan, 11.05.2020) - let traja 13 ur in 05 minut
12.05.2020 TK1061 ISTANBUL-LJUBLJANA 0700 0815 - let traja 2 uri in 15 minut

Prevoznik: Turkish Airlines



ZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE

Uradno ime: Združene države Amerike

Glavno mesto: Washington

Uradni jezik: angleščina

Časovna razlika: -5 h do -8 ur v primerjavi s Slovenijo

Denarne enote: USD, 1 USD = približno 0,89 EUR

Električna napetost: 110V (potreben adapter)

Vizum: ni potreben. Za vstop v ZDA je potrebno izpolniti obrazec ESTA, cena 14 USD
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html;jsessionid=QT1p_kCniZbyi0feWXm0fNRMzNPERwUbokRh3iPxUXuLZ4wdEBz9!-2008750441?execution=e1s1

Voda: pijte samo ustekleničeno vodo

ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020 ZDA - Zahodna obala I 2020