Hong Kong - Bangkok - Dubaj 2020

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

HONGKOKG - BANGKOK - DUBAJ

Hong Kong, Macao, Bangkok, Ayutthaya, Dubaj, Abu Dhabi...

1. dan: Zagreb – Dubaj – Hong Kong
Zbor potnikov, ki so rezervirali paket let in transfer, je na letališču Zagreb dve uri pred letom. Polet letala Emirates iz Zagreba ob 14:30 proti Dubaju. Pristanek v Dubaju ob 23:00 in nadaljevanje leta ob 03:15 proti Hong Kongu. Po pristanku in opravljenih mejnih formalnostih prevoz do hotela. Nočitev.

2. dan: Zagreb – Dubaj – Hong Kong
Ob 03:15 uri nadaljujemo let proti Hong Kongu. Po pristanku v Hongkongu in opravljenih mejnih formalnostih prevoz do hotela. Nočitev.

3. dan: Hong Kong
Zajtrk. Danes boste izkusili vsakdanje življenje v Hong Kongu - odkrili boste, kako živijo domačini. Videli boste živobarvne tržnice s pisanim sadjem in zelenjavo, znamenito tržnico z žadom, ptičjo tržnico in cvetlično tržnico. Nato bomo obiskali znameniti tempelj Wong Tai Sin, kjer ljudje molijo za zdravje in srečo. Okoli templja mrgoli prerokov in bralcev z dlani. Za zaključek tega vznemirljivega ogleda se sprehodimo še po znameniti Aveniji zvezd, od koder je najboljši razgled na celotni Sky Line in Victoria Harbour.

4. dan: Macao
Zajtrk. Dan preživite v lastni režiji ali se nam pridružite na celodnevnem izletu v Macao z vključenim kosilom (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). V jutranjih urah odhod iz hotela proti Macau, najstarejši evropski koloniji v Aziji. Več kot 450 let je bil Macao portugalska enklava, dokler mu leta 1999 Kitajska ni vrnila suverenost. Macao se nahaja 60 kilometrov jugozahodno od Hong Konga in je bil prvotno otok. V 17. stoletju je bil Macao spremenjen v polotok. Mesto je znano po svoji arhitekturi, ki je odsev portugalske vladavine. Številni primerki so uvrščeni na UNESCO seznam svetovne kulturne dediščine. Danes je mesto prestolnica iger na srečo s pestrim nočnim življenjem. Za kosilo boste spoznali specifično lokalno kulinariko, ki je odraz burne zgodovine mesta. Pred povratkom v Hong Kong, boste lahko preizkusili srečo v največjem igralniškem kompleksu na svetu – The Venetian! Vrnitev v Hong Kong in nočitev.

5. dan: Hong Kong Island

Zajtrk. Današnji dan je namenjen ogledu Hong Kong Islanda. Najprej se vzpnemo na znameniti Victoria Peak, ki je vrh najvišje planine na Hong Kong Islandu in od koder je čudoviti razgled na Hong Kong. Nato se odpravimo do Aberdeena, kjer boste videli še zadnjo plavajočo vas in njene prebivalce, ki večino časa preživijo na vodi in se le redko odpravijo na kopno. Sledi panoramska vožnja po južnem delu otoka. Nato prispemo do zaliva Repulsa, znanega kot Hongkonško mesto bogatih in slavnih, iz zaliva pa je tudi čudovit pogled na Južnokitajsko morje. Popoldan sledi transfer do letališča za vse, ki so vplačali paket let in transfer, ter prijava na let za Bangkok. Po pristanku v večernih urah in opravljenih mejnih ter carinskih formalnostih, sledi transfer do hotela in nočitev.

6. dan: Bangkok
Zajtrk. Po zajtrku sledi poldnevni ogled najpomembnejših primerkov budistične arhitekture v Bangkoku: Wat Traimit, Wat Pho in Wat Phra Kaew. Wat Phra Kaew je najsvetejši tempelj na Tajskem, znan tudi kot tempelj smaragdnega Bude. V njem hranijo kip Bude, ki je vedno oblečen v ustrezno kraljevsko uniformo. Vrhunec izleta je vsekakor obisk Kraljeve palače, ki je veličasten primer tajske arhitekture. Nahaja se v središču otoka Ratanakosin, njeni čudoviti stolpi pa stojijo v bližini najbolj spektakularnih templjev, vključno s templjem smaragdnega Bude (Wat Phra Kaew) in templjem ležečega Bude (Wat Pho). Gradnja palače se je začela leta 1.782, ko je Bangkok postal prestolnica Tajske. Vrnitev v hotel in nočitev.

7. dan: Bangkok – Ayutthaya in vožnja z ladjico
Zajtrk. Po zajtrku lahko Bangkok raziščete še samostojno ali se nam pridružite na celodnevnem izletu v Ayutthayo (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). V nekdanji prestolnici Tajske bomo obiskali tempelj Wat Mongkhon Bophit, tri starodavne pagode v Wat Sri Sanphet, ki je znan po gigantskem Budinem kipu, visokem skoraj 17m in Budini glavi v korenu drevesa Banyan. Ogled nadaljujemo pri Wat Yai Chai Mongkol, znanem po eni izmed najbolj svetih podob Bude. Ogled zaključimo pri Wat Chai Wattanaram, ki stoji na levi strani ob obali reke Chao Praya. S tradicionalno ladjico se počasi zapeljemo po reki in njenih pritokih ter tako spoznamo življenje domačinov. Med vožnjo z ladjico se boste okrepčali s tradicionalnim tajskim kosilom. Vrnitev v Bangkok in nočitev.

8. dan: Samut Songkram - železniška in plavajoča tržnica
Zajtrk. Današnji dan si organizirajte po svoje ali se nam pridružite na celodnevnem izletu v Samut Songkhram in obiskom železniške tržnice Maeklong (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). Na tržnici ponujajo veliko svežega sadja, zelenjave, eksotičnih morskih sadežev in različnih vrst prigrizkov. Prodajalci postavijo svoje stojnice tik ob železniški progi ter se umaknejo šele, ko opazijo signalizacijo in zaslišijo sireno ob prihodu vlaka. Nekaj sekund po tem, ko vlak zapelje mimo, tržnica obratuje naprej, kot da prekinitve sploh ni bilo. Obiskali bomo še drugo znamenito tržnico, plavajočo tržnico v Damnern Saduaku. V glavnem mestnem kanalu ali klongu plujejo številni podolgovati čolni, iz katerih prodajalci prodajajo raznovrstne izdelke. Tudi sami se boste zapeljali po kanalu z ladjico in tako še osebno doživeli ta neobičajen način trgovanja. Vrnitev v Bangkok in nočitev.

9. dan: Bangkok – Dubaj

Zajtrk. Nato sledi transfer do letališča za vse, ki so plačali paket let in transfer, in od koder v dopoldanskih urah poletimo proti Dubaju. Po opravljenih mejnih in carinskih formalnostih sledi transfer do hotela in namestitev. Popoldan prosto za počitek ali aktivnosti v lastni organizaciji. Nočitev.

10. dan: Dubaj
Zajtrk. Današnji ogled nas vodi v stari del Dubaja. Najprej se bomo ustavili pred čudovito mošejo Jumeirah (zunanji ogled), ki se s svojo zunanjo podobo popolnoma ujema s področjem belega peska plaže Jumeirah. V trdnjavi Al Fahidi, mestnem muzeju, bomo spoznali zgodovino mesta in okoliških območij, nato pa bomo z ladjicami (Abra vodni taksi) prečkali Dubai Creek in si ogledali tržnico z zlatom in začimbami. Izjemno živahna tržnica je bogata z aromatičnimi začimbami in razkošno ponudbo zlatih izdelkov. Med izletom bomo skupaj obiskali še zlatarno in trgovino z usnjenimi izdelki. Povratek v hotel in prosti čas. Nočitev.

11. dan: Abu Dhabi
Po zajtrku se odpravimo v Abu Dhabi. Po 2 urni vožnji po obalno puščavski cesti prispemo v Abu Dhabi – glavno mesto ZAE. Med panoramsko vožnjo bomo občudovali čudesa tega mesta. Zapeljemo se do veličastne mošeje šejka Zayeda - ene največjih mošej na svetu, ki vas bo očarala s svojim razkošjem. V bližini se nahaja tudi znamenito sprehajališče Corniche. Nato sledi vožnja do Heritage Village, muzeja, ki so ga uredili kot tradicionalno vas in kjer boste spoznali, kako so na tem področju nekoč živeli. Med ogledom obiščemo prodajalno s preprogami. Pravo nasprotje Heritage Village je hotel Emirates Palace, mimo katerega se bomo tudi zapeljali. Neverjetna mešanica razkošja, vrhunske tehnologije in arabske arhitekture je svetovno znani hotel, v katerem bivajo bogati in slavni. Nato sledi povratek v hotel, prosti čas in nočitev.

12. dan: Dubaj
Zajtrk. Prosti čas za samostojno raziskovanje mesta. Lahko pa se nam pridružite na poldnevnem fakultativnem izletu in z nami spoznate sodobni Dubaj z obiskom Burj Khalife. Obiskali bomo Souk Madinat, s tradicionalno ponudbo soukov, butikov in suvenirnic, Dubai Marino z njenimi arhitekturnimi čudeži, legendarni otok The Palm, naredili bomo postanek za fotografiranje pred Burj Al Arab, obiskali bomo Dubai Mall... V tem centru se nahaja tudi ogromen akvarij in podvodni ZOO. Obiščemo še Burj Khalifo (vstopnica vključena), najvišjo zgradbo na svetu. Popoldan se lahko udeležite fantastičnega poldnevnega izleta v puščavo (za plačilo). V nekaj urah boste spoznali puščavo. Po vznemirljivi vožnji po puščavskih sipinah, vas pričakuje tradicionalni večer v kampu, s specialitetami z žara. Po večerji se sprostite ob shishi ter uživajte v predstavi trebušne plesalke, jahajte kamele ali enostavno poležavajte pod zvezdnatim nebom. Vrnitev v hotel in nočitev.

13. dan: Dubaj – Zagreb
V zgodnjih jutranjih urah sledi prevoz do letališča za vse, ki so plačali paket let in transfer in povratni let proti Zagrebu.

POMEMBNO: Za to potovanje potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka! V kolikor imate v potnem listu izraelski žig, si za vstop v ZAE uredite novi potni list.


ČAS POTOVANJA: 12 dni / 11 noči
ČAS POTOVANJA z vključenim paketom let in transfer: 14 dni / 11 noči


VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - HONG KONG - NE
Več informacij na: https://www.gov.si/zbirke/drzave/kitajska/informacije-za-popotnike/

VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - TAJSKA - NE
Več informacij na: https://www.gov.si/zbirke/drzave/tajska/

VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - ZAE - NE
Več informacij na: https://www.gov.si/zbirke/drzave/zdruzeni-arabski-emirati/informacije-za-popotnike/


CEPLJENJE - HONG KONG - NI OBVEZNO
Več informacij na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/vzhodna-azija/hong-kong-kitajska

CEPLJENJE - TAJSKA - NI OBVEZNO
Več informacij na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/jugovzhodna-azija/tajs

CEPLJENJE - ZAE - NI OBVEZNO
Več informacij na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/zdruzeni-arabski-emirati




 


 

 


Cena vključuje:
- 3 x nočitev v hotelu s 4*, Hong Kong, v dvoposteljni sobi
- 4 x nočitev v hotelu s 4*, Bangkok, v dvoposteljni sobi
- 4 x nočitev v hotelu s 4*, Dunaj, v dvoposteljni sobi
- 11 x samopostrežni zajtrk v hotelih
- izleti in ogledi po programu
- prevozi in transferji po programu z udobnimi, klimatiziranimi avtobusi
- Nikalov vodnik, ki govori slovenski ali hrvaški jezik
- organizacijo potovanja


Cena ne vključuje:
- paket let in transfer
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje ( 40,-EUR na osebo)
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji:
Paket let in transfer: 700,-EUR na osebo
- asistenca na letališču ob odhodu,
- povratni letalski prevoz Zagreb-Dubaj-Hong Kong-Bangkok-Dubaj-Zagreb v ekonomskem razredu, prevoznik Emirates
- prtljaga do 30 kg in do 8 kg ročne prtljage na osebo
- letališke in varnostne pristojbine
- transfer letališče-hotel-letališče
Paket izletov: 299,-EUR na osebo
- Macao z vklj. kosilom (4 dan)
- Ayutthaya in vožnja z ladjico s kosilom (7 dan)
- puščavski safari v Dubaju z večerjo (12 dan)
2 x večerja v hotelu v Dubaju 60,-EUR na osebo
• Transfer Ljubljana-letališče Zagreb-Ljubljana 40,-EUR na osebo
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 107,-EUR na osebo

- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 499,-EUR

Doplačila na poti:
- Napitnine tekom potovanja 40,-EUR na osebo

 

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za to potovanje cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz

07.02.2020.2020 iz Zagreba - prevoznik Emirates
EK2013 07.02.2020 ZAGREB DUBAJ 1430 2300 - let traja 5 ur in 30 min
EK382 08.02.2020 DUBAJ HONG KONG 0315 1430 - let traja 7 ur in 15 min
EK385 11.02.2020 HONG KONG BANGKOK 2100 2315 - let traja 3 ur in 15 min
EK375 15.02.2020 BANGKOK DUBAJ 0930 1315 - let traja 6 ur in 45 min
EK2012 19.02.2020 DUBAJ ZAGREB 1000 1315 - let traja 6 ur in 15 min
Prtljaga: 1 kos do 30kg oddane prtljage + 1 kos do 8kg ročne prtljage

 

Informacije o državi: TAJSKA

Kraljevina Tajska je dežela tisočih nasmehov, ki je svoje mesto pod soncem našla v jugovzhodni Aziji, med državami Mjanmar, Laos, Kambodžo in Malezijo, obkrožena z različnimi azijskimi kulturami. Kralj Bhumibol Adulyadej, s kraljevskim imenom Rama IX, vlada od leta 1946 ter je vladar z najdaljšim stažem v zgodovini Tajske. Tajci svojega vladarja izredno spoštujejo in spoštovanje pričakujejo tudi od turistov. Tajska je najlepša in najbolj prijazna dežela regije zato ni čudno, da jo obišče veliko turistov. Prav tako je ena najbolj razvitih držav tega področja. Pohvali se lahko s kar 110 narodnimi parki, kar govori o njeni zanimivosti, še posebej naravnih lepot. Kraljevina Tajska je tudi edina država jugovzhodne Azije, ki ni bila kolonizirana in je s tem obdržala svojo avtentičnost. Vsakdo na Tajskem lahko najde kaj zase, od nakupovanja, zabave, kulturne dediščine, čudovitih plaž, okusne hrane in še veliko več. S svojimi zlato privihanimi templji, riževimi polji, sloni, nasmejanimi ljudmi in sanjskimi plažami resnično vsakogar očara.

ZNAČILNOSTI TAJSKE
URADNO IME: Muang Thai, tudi Prathet Thai (Kraljevina Tajska)
DRŽAVNA UREDITEV: parlamentarna monarhija
POVRŠINA: 513.115 km2
ŠTEVILO PREBIVALCEV (2014): 67.200.000
GLAVNO MESTO: Bangkok (Krung Thep)
URADNI JEZIK: tajščina
DENARNA ENOTA: baht (THB)
ČASOVNI PAS: UTC + 7
KLICNA ŠTEVILKA: +66

Generalni konzulat Republike Slovenije na Tajskem
298/2 Silom Road,
Soi 28 Bangkok
Tajska
T: (+) 66 2 234 76 37
(+) 66 2 234 24 81
(+) 66 81 4023222
F: (+) 66 2 23 71 375
E: phatra@anitasilk.com
gospa Phatra Putipanpong, častna generalna konzulka

Generalni konzulat kraljevine Tajske v Sloveniji
Pražakova ulica 12
1000 Ljubljana
Tel: + 386 1 4333026
Faks: +386 1 4333193
E-mail: info@tajska.si
Web: http://www.tajska.si/

Uradni jezik: uradni jezik je Thai (tajski). V turističnih mestih se govori angleščina.

Časovna razlika: srednjeevropski čas + 6 ur; Tajska se nahaja v časovnem času + 6 ur pred Slovenijo v zimskem času, ker pa na Tajskem ne menjavajo časa, je v poletnem času razlika + 5ur.

Denar: denarna valuta na Tajskem je tajski baht (1 EUR = ok. 40 THB), cene pa so za naše razmere nizke. Obrok hrane na ulici stane od 1 EUR do 3 EUR, malo obilnejša večerja v restavraciji pa od 5 do 15 EUR, odvisno od lokacije in restavracije. Denar lahko vzamete v obliki gotovine (ameriški dolarji ali evri so enako dobro sprejeti v vseh menjalnicah), potovalnih čekov ali navadne bančne kartice, ki jo lahko uporabite na vsakem bankomatu na Tajskem.

Informacije o državi: DUBAJ & ZAE

Združeni arabski emirati, ali na kratko ZAE, so z nafto bogata obmorska puščavska država na jugovzhodu Arabskega polotoka, ki na severu meji na Perzijski zaliv, na severovzhodu in vzhodu na Omanski zaliv in Oman, na jugu in zahodu pa na Saudsko Arabijo. Združeni arabski emirati so muslimanska država, v kateri zelo cenijo islamsko tradicijo, zato morajo turisti spoštovati njihovo tradicijo in pravila obnašanja. To je ena država, vendar ima vsak emirat svoja pravila in značilnosti. Glavno mesto ZAE je Abu Dhabi, ki je zelo konzervativno mesto, medtem ko je Dubaj bolj sproščen in svetovljanski. Ženske morajo biti na javnih mestih oblečene spodobno. To pomeni, da morajo imeti pokrita ramena in noge, spodnje perilo ne sme biti vidno. Kopalke se lahko nosi le na plažah ali na kopališčih. Za njih je velik greh poljubljanje in izkazovanje naklonjenosti v javnosti, enako velja za homoseksualnost. Preklinjanje je kaznivo. Fotografiranje lokalnega prebivalstva, zlasti žensk, lahko povzroči velike težave, zato se mu je boljše izogniti. V Združenih arabskih emiratih se alkohol lahko kupi samo v brezcarinskih prodajalnah. Nekateri hoteli in klubi strežejo alkoholne pijače. Na javnih mestih je uživanje alkoholnih pijač prepovedano. V emiratu Sharjah je alkohol popolnoma prepovedan, tako da v hotelih in restavracijah ne strežejo alkohola. Lahko pa alkohol pijete v hotelskih sobah. Pred vstopom v ZAE lahko v brezcarinskih prodajalnah kupite alkohol, vendar ne več kot 4 litre. Kajenje je dovoljeno v vseh restavracijah, barih in nočnih klubih, kjer strežejo alkohol. V času ramadana so čez dan zaprte vse restavracije. Odprejo se po sončnem zahodu. Tudi turisti, čez dan, v času ramadana ne bi smeli jesti, piti ali kaditi v javnih prostorih, razen v hotelih. Kot v ostalih muslimanskih državah je uporaba drog in drugih opiatov strogo prepovedana. Kazni za prekrške v zvezi z drogami (tudi minimalnih količin) so izredno visoke. Kazen za trgovanje z drogami je lahko tudi smrtna kazen.

Uradno ime: Združeni arabski emirati
Površina: 83600 km2
Prebivalstvo: cca. 8,3 milijonov
Glavno mesto: Abu Dhabi
Uradni jezik: arabski, vendar vsi govorijo tudi angleško
Religija: 96% muslimanov, 4% ostali
Čas v ZAE: srednjeevropski + 2ur (Slovenija 12:00 = ZAE 14:00)
Uradna valuta: UAE dirham (AED); 1€ = cca 4 AED (na dan 1.4.2015).V ZAE sprejemajo povsod samo dirhame (AED).

Tedenska vremenska prognoza:

booked.netbooked.net


booked.net

booked.netbooked.net

Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020 Hong Kong - Bangkok - Dubaj I 2020