Osrednja Tajska 2020

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

Osrednja TAJSKA

Bangkok, Hua Hin, Kanchanaburi, Ayutthaya...

Tajska, znana tudi kot dežela smehljajev, navdušuje turiste z raznolikimi barvami in vonjavami, bogatim okrasjem in eksotičnimi tradicijami. Spektakularna tropska narava, zelena riževa polja, pisano sadje in eksotična hrana, očarajo vsakega obiskovalca, na drugi strani pa Vam impresivni ostanki bogate zgodovine, živahne metropole in ljubeznivi domačini zagotavljajo nepozabno doživetje.
 

1. dan: let proti Bangkoku
Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana ali Zagreb dve uri pred letom za vse, ki so rezervirali paket let in transfer. Let preko Istanbula/Dubaja proti Bangkoku

2. dan: Hua Hin
Po prihodu v Bangkok sledi transfer do hotela v Hua Hinu. Preostanek dneva preživite po svoje. Nočitev.

3. dan: Hua Hin
Zajtrk. Preživite dan po svoje ali se nam pridružite na celodnevnem izletu Hua Hin City Tour (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov): najprej se odpravimo do lokalne tržnice, kjer lahko najdete bogato ponudbo sadnja, zelenjave in mesa po ugodnih cenah. Okusite življenje domačinov! Ogled nadaljujemo z obiskom železniške postaje, ene od najstarejših železniških postaj na Tajskem. Najbolj osupljiva je edinstvena kraljeva čakalnica, katero so uporabljali za pozdrav kralja s spremstvom med obiskom mesta. Sledi kosilo v lokalni restavraciji. Po kosilu obiščemo palačo Maruekhathaiyawan*, znano tudi pod imenom Palača ljubezni in upanja. Palačo, katero so uporabljali kot letno rezidenco, je bila v celoti zgrajena iz tikovega lesa leta 1923. Za konec bomo obiskali še največjo atrakcijo v Hua Hinu - Khao Takiab, znano tudi kot Monkey Mountain, kjer je toliko opic na enem mestu, kot jih verjetno še niste videli. Od tod je tudi čudoviti panoramski pogled na Hua Hin, hkrati pa boste videli
še te prekrasne živali v njihovem naravnem okolju.
* Palača Maruekhathaiyawan je ob sredah zaprta. V kolikor bo palača zaprta, bomo obiskali Wat Huay Mongkol, tempelj, znan po ogromnem kipu slavnega meniha Luanga Phora Thuada. Nočitev.

4. dan: Hua Hin – Kanchanaburi
Zajtrk. Nato se zapeljemo proti zahodu, proti Kanchanaburiju. Na poti se ustavimo pri lokalni plavajoči tržnici Damnoen Saduak. Tukaj boste priča živahnemu trgovanju s sadjem, zelenjavo idr., ki še vedno poteka na tradicionalen način, iz čolna v čoln. Nadaljujemo pot proti Kanchanaburiju, da bi doživeli vožnjo z železnico smrti oz. burmansko železnico, ki so jo zgradili med 2. svetovno vojno za potrebe japonske vojske v Burmi. Gradili so jo britanski, nizozemski in ameriški ujetniki. V času gradnje je umrlo 13.000 ujetnikov in več kot 80.000 civilistov. Sledi transfer do hotela na območju Kanchanaburija. Nočitev.

5. dan: Kanchanaburi – Suphanaburi – Ayutthaya
Zajtrk. Odpravimo se do znamenitega mosta na reki Kwai. Most je bil med 2. svetovno vojno del železnice smrti, svojo slavo pa je doživel v istoimenskem filmu. Za potrebe snemanja filma so most zgradili na Šrilanki, most v Kanchanaburiju, kateri je še vedno v uporabi, pa je bil popravljen po letu 1045. Sledi ogled muzeja JEATH, kjer boste izvedeli vse o obdobju 2. svetovne vojne. Obiskali boste tudi vojaško pokopališče, na katerem so pokopane žrtve železnice smrti. Nato sledi vožnja do Suphanburyja in obisk tržnice Sam Chuk, kitajske skupnosti in njihovih lesenih trgovinic, starih več kot sto let. Pot nadaljujemo proti Buffalo Village, kjer vam bodo predstavili tradicionalni podeželski način življenja Tajcev: spoznali boste načela gojenja riža brez sodobne tehnologije, kot tudi lokalno obrtno tradicijo. Transfer do Ayutthaye in namestitev. Nočitev.

6. dan: Ayutthaya – Bangkok

Zajtrk. Sledi ogled templjev v Ayutthayi. Obiščemo tempelj Wat Mongkol Borpith, impresivno zgradbo, v kateri se nahaja veliko bronastih podob Bude. Nato si bomo ogledali tempelj Wat Phra Sri Sanphet, največji tempelj v Ayutthayi, ki je znan po nizu obnovljenih chedia. Nekoliko tajskih kraljev ga je uporabljalo za kraljevi tempelj. Obiščemo še tempelj Wat Yai Chai Mongkol, ki se nahaja na jugovzhodu mesta. Zgradil ga je prvi kralj Ayutthaye, najpomembnejša znamenitost templja pa je masivni naslonjeni Buda blizu vhoda. Sledi transfer do Bangkoka. Prosto popoldne, lahko pa se nam pridružite na poldnevnem izletu Thonburi Klongs & Wat Arun (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). S hitrim čolnom se boste zapeljali po reki Chao Praya in raziskali kanale (klongs) Thonburija. Nato sledi ogled templja Wat Arun - tempelj jutranje zarje. Smatra se za najstarejši tempelj na Tajskem, ki vas bo očaral z impresivno arhitekturo in oblikovalsko spretnostjo. Namestitev in nočitev v hotelu v Bangkoku.

7 dan: Bangkok
Zajtrk. Prosti dan za počitek v hotelu ali samostojno odkrivanje mesta, lahko pa se nam pridružite na poldnevnem izletu Templji Bangkoka in Kraljeva palača (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). Priložnost boste imeli videti tri najbolj zanimive mestne templje: Wat Traimit, Wat Pho in Wat Phra Kaew. Wat Phra Kaew je najsvetejši tempelj na Tajskem, znan tudi kot tempelj smaragdnega Bude. V njem hranijo kip Bude, ki je vedno oblečen v ustrezno kraljevsko uniformo. Vrhunec izleta je vsekakor obisk Kraljeve palače, ki je veličasten primer tajske arhitekture. Nahaja se v središču otoka Ratanakosin, njeni čudoviti stolpi pa stojijo v bližini najbolj spektakularnih templjev, vključno s templjem smaragdnega Bude (Wat Phra Kaew) in templjem ležečega Bude (Wat Pho). Gradnja palače se je začela leta 1.782, ko je Bangkok postal prestolnica Tajske. Tempelj Wat Traimit je znan po zlatem kipu Bude, ki je visok skoraj 4 m in velja za pomemben budistični zaklad. Wat Pho ali tempelj ležečega Bude je poseben zaradi ležečega Bude, ki v dolžino meri kar 46 m! Tempelj je hkrati znan tudi kot središče tradicionalne medicine in izobraževanja. Nočitev.

8. dan: Bangkok-Rayong

Zajtrk. Po zajtrku sledi transfer do Rayonga in vašega hotela Marriott Resort & Spa 5* (ali podobnega).

9.-11. dan: Rayong
Zajtrk. Prosti čas za počitek, uživanje na plaži ali raziskovanje okolice.

12.dan: povratek domov
Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča za vse, ki so plačali paket let in transfer, in let iz Bangkoka preko Istanbula oz. Dubaja do Ljubljane oz. Zagreba.


POMEMBNO: Za potovanje na Tajsko potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka.

 

ČAS POTOVANJA: 11 dni / 10 noči
ČAS POTOVANJA pri vključenem paketu let in transfer: 12 dni / 10 noči  


VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - NE
Več informacij na: https://www.gov.si/zbirke/drzave/tajska/


CEPLJENJE - NI OBVEZNO
Več informacij na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/jugovzhodna-azija/tajska




 


 

 


Cena vključuje:
- 6 x nočitev v izbranih hotelih s 4* v dvoposteljni sobi
- 4 x nočitev v hotelu Rayong Mariott Resort & Spa 5* ali podobnem
- 10 x samopostrežni zajtrk v hotelih
- izleti in ogledi: plavajoče tržnice, Burmanska železnica, most na reki Kwai, tradicionalna
Tajska, templji Ayutthaye
- prevozi in transferji po programu z udobnimi, klimatiziranimi avtobusi
- Nikalov vodnik, ki govori slovenski ali hrvaški jezik
- organizacijo potovanja


Cena ne vključuje:
- paket let in transfer
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje ( 30,-EUR na osebo)
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji:
Paket let in transfer: 550,-EUR na osebo
- asistenca na letališču ob odhodu,
- povratni letalski prevoz iz Ljubljane/Zagreba preko Istanbula/Dubaja do Bangkoka v ekonomskem razredu
- prtljaga do 30 kg oz 23 kg na osebo in do 8 kg ročne prtljage na osebo
- letališke in varnostne pristojbine
- transfer letališče-hotel-letališče
Paket izletov: 199,-EUR na osebo
- Hua Hin City Tour (3. dan)
- Thonburi Klongs & Wat Arun (6. dan)
- Kraljeva palača in templji Bangkoka (7. dan)
• Transfer Ljubljana-letališče Zagreb-Ljubljana 40,-EUR na osebo
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 107,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama

- Doplačilo za enoposteljno sobo: 299,-EUR

Doplačila na poti:
- Napitnine tekom potovanja 30,-EUR na osebo

 

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje na Kitajsko cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/jugovzhodna-azija/tajska. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz

05.02.-16.02.2020 iz Zagreba - prevoznik Emirates
EK2013 05.02.2020 ZAGREB DUBAJ 1430 2300 - let traja 5 ur in 30 min
EK376 06.02.2020 DUBAJ BANGKOK 0330 1235 - let traja 6 ur in 05 min
EK377 16.02.2020 BANGKOK DUBAJ 0330 0715 - let traja 6 ur in 45 min
EK2012 16.02.2020 DUBAJ ZAGREB 1000 1315 - let traja 6 ur in 15 min
Prtljaga: 1 kos do 30kg oddane prtljage + 1 kos do 8kg ročne prtljage

20.04.2020 iz Ljubljane - prevoznik Turkish Airlines
TK1062 20.04.2020 LJUBLJANA ISTANBUL 0910 1230 - let traja 2 uri in 20 min
TK58 20.04.2020 ISTANBUL BANGKOK 1755 0730+1(naslednji dan) - let traja 9 ur in 35 min
TK59 01.05.2020 BANGKOK ISTANBUL 0925 1550 - let traja 10 ur in 25 min
TK1063 01.05.2020 ISTANBUL LJUBLJANA 1750 1905 - let traja 2 uri in 15 min
Prtljaga: 1 kos do 30kg oddane prtljage + 1 kos do 8kg ročne prtljage

23.06.2020 iz Ljubljane - prevoznik Turkish Airlines
TK1064 23.06.2020 LJUBLJANA ISTANBUL 2000 2315 - let traja 2 uri in 15 min
TK68 24.06.2020 ISTANBUL BANGKOK 0125 1500 - let traja 9 ur in 35 min
TK59 04.07.2020 BANGKOK ISTANBUL 0925 1550 - let traja 10 ur in 25 min
TK1063 04.07.2020 ISTANBUL LJUBLJANA 1750 1905 - let traja 2 uri in 15 min
Prtljaga: 1 kos do 30kg oddane prtljage + 1 kos do 8kg ročne prtljage

 

Informacije o državi: TAJSKA

Kraljevina Tajska je dežela tisočih nasmehov, ki je svoje mesto pod soncem našla v jugovzhodni Aziji, med državami Mjanmar, Laos, Kambodžo in Malezijo, obkrožena z različnimi azijskimi kulturami. Kralj Bhumibol Adulyadej, s kraljevskim imenom Rama IX, vlada od leta 1946 ter je vladar z najdaljšim stažem v zgodovini Tajske. Tajci svojega vladarja izredno spoštujejo in spoštovanje pričakujejo tudi od turistov. Tajska je najlepša in najbolj prijazna dežela regije zato ni čudno, da jo obišče veliko turistov. Prav tako je ena najbolj razvitih držav tega področja. Pohvali se lahko s kar 110 narodnimi parki, kar govori o njeni zanimivosti, še posebej naravnih lepot. Kraljevina Tajska je tudi edina država jugovzhodne Azije, ki ni bila kolonizirana in je s tem obdržala svojo avtentičnost. Vsakdo na Tajskem lahko najde kaj zase, od nakupovanja, zabave, kulturne dediščine, čudovitih plaž, okusne hrane in še veliko več. S svojimi zlato privihanimi templji, riževimi polji, sloni, nasmejanimi ljudmi in sanjskimi plažami resnično vsakogar očara.

ZNAČILNOSTI TAJSKE
URADNO IME: Muang Thai, tudi Prathet Thai (Kraljevina Tajska)
DRŽAVNA UREDITEV: parlamentarna monarhija
POVRŠINA: 513.115 km2
ŠTEVILO PREBIVALCEV (2014): 67.200.000
GLAVNO MESTO: Bangkok (Krung Thep)
URADNI JEZIK: tajščina
DENARNA ENOTA: baht (THB)
ČASOVNI PAS: UTC + 7
KLICNA ŠTEVILKA: +66

Generalni konzulat Republike Slovenije na Tajskem
298/2 Silom Road,
Soi 28 Bangkok
Tajska
T: (+) 66 2 234 76 37
(+) 66 2 234 24 81
(+) 66 81 4023222
F: (+) 66 2 23 71 375
E: phatra@anitasilk.com
gospa Phatra Putipanpong, častna generalna konzulka

Generalni konzulat kraljevine Tajske v Sloveniji
Pražakova ulica 12
1000 Ljubljana
Tel: + 386 1 4333026
Faks: +386 1 4333193
E-mail: info@tajska.si
Web: http://www.tajska.si/

Uradni jezik: uradni jezik je Thai (tajski). V turističnih mestih se govori angleščina.

Časovna razlika: srednjeevropski čas + 6 ur; Tajska se nahaja v časovnem času + 6 ur pred Slovenijo v zimskem času, ker pa na Tajskem ne menjavajo časa, je v poletnem času razlika + 5ur.

Denar: denarna valuta na Tajskem je tajski baht (1 EUR = ok. 40 THB), cene pa so za naše razmere nizke. Obrok hrane na ulici stane od 1 EUR do 3 EUR, malo obilnejša večerja v restavraciji pa od 5 do 15 EUR, odvisno od lokacije in restavracije. Denar lahko vzamete v obliki gotovine (ameriški dolarji ali evri so enako dobro sprejeti v vseh menjalnicah), potovalnih čekov ali navadne bančne kartice, ki jo lahko uporabite na vsakem bankomatu na Tajskem.

Napitnine: Napitnine na poti so priporočene in pričakovanje. Osebje v restavracijah pričakuje 10% zneska računa.

Prebivalstvo: Tajska ima približno 67 milijonov prebivalcev; 75% populacije so Tajci, sledijo jim Kitajci s 14% in Malezijski s 3%. Na Tajskem živi več kot 2 milijona priseljencev.

Religija: Vera ima življenju Tajcev najpomembnejšo vlogo. Budizem je večinska religija in je prisoten povsod. Na Tajskem je veliko število samostanov oziroma templjev, ki jim pravijo wat, in ogromno grobnic oziroma spomenikov, ki se imenujejo stupa. Od moških se pričakuje, da bodo v samostanu preživeli vsaj del življenja. V primerjavi z našimi samostani so wati precej bolj odprtega tipa. V njih se odvija družbeno in družabno življenje, uporabljajo se za meditacijo, molitve in razne slovesnosti. Skoraj vsaka vas na Tajskem ima vsaj preprosti wat. Tajci verujejo tudi v obstoj duhov. Verjamejo, da ima vsaka hiša svojega duha in da ta hišni duh živi v miniaturni leseni hišici na steklu, ki se nahaja ob vhodu v stanovanje, hišo, butik ali tudi na ulico. Da bi bil duh zadovoljen, mu darujejo cvetje, banane…

Električna napetost: 220 V

Dokumenti: Za vstop na Tajsko je potreben potni list, ki je veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma izhoda iz države. Vizum za bivanje v državi do 30 dni za slovenske državljane ni potreben. V kolikor načrtujete potovanje z več vstopi na Tajsko, priporočamo vnaprejšnjo pridobitev turističnega vizuma.

Cepljenje: ni obvezno
Več informacij na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/jugovzhodna-azija/tajska

Mobilna telefonija: vsa omrežja v glavnem delujejo. Pred potovanje pri svojem operaterju preverite cene storitev v državi v katero potujete in operaterje, pri katerih so klici najcenejši.

Podnebje: na skrajnem jugu ekvatorialno, ostali predeli monsunsko (monsun maj-okt., sušno obdobje nov. - mar.). Najbolje je obiskati Tajsko med novembrom in marcem, da se izognete vročini in deževnemu obdobju. Medtem, ko je obisk severnega dela Tajske primeren čez celo leto.

Oblačila in obutev: lahka bombažna oblačila, kvalitetna in udobna obutev ter oprema za dež. Na Tajskem lahko ugodno kupite kvalitetne in praktične dežne plašče. Pred vstopom v nekatere templje se je potrebno sezuti, kot tudi na večeru kantoke. Za obisk templjev se je potrebno primerno obleči. Prepovedan je vstop v kratkih hlačah, kratkih krilih (morajo segati vsaj do kolen) in majicah z odkritimi rameni. Moderne ''raztrgane'' hlače iz jeansa niso priporočene za vstop v kraljevo palačo v Bangkoku in letno palačo, saj vas lahko zaustavijo že pri vhodu. Za doplačilo vam ponudijo plašč (v letni palači je ponekod obvezen). V kraljevi in letni palači niso dovoljeni natikači (ne moškim, ne ženskam), sandali morajo imeti vsaj pasek na peti.

Nakupi: shopping ponudba Vas na Tajskem ne bo pustila ravnodušne. Lahko kupite vse od najcenejših do najdražjih dizajnerskih oblačil. Posebej poznan nakupovalni center v Bangkoku je Siam Paragon, ki je tudi največji v Aziji, ima velik Multiplex kino, največji oceanarij v JV Aziji Ocean World (www.siamoceanworld.co.th), razstavni prostor, the Tahi Art Gallery, opero, veliko kegljišče in karaoke center. Chatuchak Weekend market je največja tržnica na Tajskem in je odprta samo v soboto in nedeljo (http://www.chatuchak.org). Razen tipičnih nakupov v nakupovalnih centrih priporočamo nakup proizvodov iz bombaža, bambusa, kokosa, papirja, svile, nakita iz dragih kamnov, srebra in zlata ter ročna dela vseh vrst. Barantanje je na Tajskem obvezno. Za vse lahko barantate, ponekod tudi za hrano.

Hrana in pijača: obvezna uporaba ustekleničene pijače! Tajska je znana tudi po svoji kulinariki. Tajska kuhinja sodi med najboljše na svetu. Recepte odlikuje bogastvo sestavin. Jedi imajo prefinjen okus. Takoj se vidi, da so nastale v deželi s številčno aristokracijo, in tisočletnim dvorom. Kuhanje visoko celijo. Številne tajske princese so znane kot odlične kuharice.
Prehrana je Tajcem zelo pomembna. Hrana se pripravi v kratkem času, da obdrži vse vitamine. Ker veliko Tajcev doma nima kuhinje, se prehranjujejo zunaj, zato je hrana poceni in najdete jo na vsakem koraku. Kuhinja je zelo aromatična in pikantna z veliko zelenjave in začimb ter se postreže s čim večjimi kontrasti. Najpogosteje se pripravlja meso: piščančje, govedina in svinjina ter riba, morski sadeži, sveža zelenjava in sadje. Pri pripravi hrane uporabljajo veliko začimb od katerih je večina zelo pikantnih ter kokosovo mleko, curry, arašide. Po večini je priloga riž ali rezanci.
Značilni sadeži so: ananas, durian (kralj sadežev), palmovi srčki, mangostin (kraljica sadežev), papaja, rambutan, mango, longan, guava...

Tedenska vremenska prognoza:


booked.net  

 

 

Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020 Osrednja Tajska I 2020