Daruvarske toplice 2019

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

Povrnite si energijo v toplicah na Hrvaškem! 

DARUVARSKE TOPLICE - hotel TERMAL 3* z depandanso ARCADIA 3*

Vaša destinacija – Daruvar Na daruvarskem območju skrbijo za zdravje že dve tisočletji. V rimskih in turških termah ter mestnih kopališčih Daruvarskih toplic je že od samega začetka prisotna zavest, da ta kraj blagodejno vpliva na počutje. Ta sodobno oblikovani center za ohranitev zdravja, ki se nahaja na samih virih zdravilne termalne vode, je obdan s stoletnimi vrtovi in je idealen kraj za počitek, sprostitev in povratek telesa v dobro formo! Vaš program bivanja

1. dan: prihod v Daruvarske toplice v popoldanskem času, kopanje v bazenu, večerja.

2. dan: zajtrk, zdravniški pregled, kosilo, 3 zdravstvene storitve, ogled Julijevega parka, wellness spa oaza, večerja.

3. dan: zajtrk, kosilo, 3 zdravstvene storitve, wellness spa oaza, večerja.

4. dan: zajtrk, kosilo, 3 zdravstvene storitve, wellness spa oaza, večerja.

5. dan: zajtrk, kosilo, 3 zdravstvene storitve, kopanje, večerja.

6. dan: zajtrk, kopanje, kosilo, degustacija vina in sira v kleti dvorca grofa Jankovića (min. 10 oseb), večerja.

7. dan: zajtrk, odjava iz hotela do 10 ure, kopanje, kosilo, povratek domov.



Pomembno:
Ne pozabite veljavne osebne izkaznice ali potnega lista, ki na dan povratka velja še vsaj 3 mesece.

***************************************************************************
Zdraviliški hotel Termal z depandanso Arcadia*** Lokacija: Kompleks se nahaja v SV delu mesta Daruvar, ob prekrasnem večstoletnem parku, obkrožen s športnimi tereni in jezerom. Od centra mesta je oddaljen 10 minut hoje. V zdraviliškem kompleksu je na voljo 157 sob (dvoposteljnih in enoposteljnih ter apartmajev).

Namestitev: Sobe so opremljene s kopalnico/kad, wc-jem, TV sprejemnikom, telefonom, wi-fi dostopom.

Hotelska ponudba: v sklopu hotelskega kompleksa se nahajajo restavracije, zunanji in notranji bazen z zdravilno termalno vodo, športna dvorana, fitnes center na več kot 400m2, wellness center (savne, masaže, jacuzzi, solarij, predel za nego obraza in telesa) ter zdraviliški del s celotnim medicinsko - rehabilitacijskim centrom.


ČAS BIVANJA: 7 dni / 6 noč

 

OPOZORILO: V Daruvarskih toplicah bo od 15.7.2019 potekala prenova notranjega bazena, ki bo predvidoma trajala 90 dni. V tem času je gostom na voljo zunanji hotelski bazen in notranji bazen Termalnega vodnega parka, ki je od hotela oddaljen pribl. 150m.

CENA VKLJUČUJE: 6 x nočitev v dvoposteljni sobi, turistično pristojbino, 6 x samopostrežni zajtrk, 6 x samopostrežno kosilo, 6 x samopostrežno večerjo, 3 x po eno uro vstop v wellness oazo, koriščenje bazena z zdravilno termalno vodo, 12 zdravstvenih storitev, 1 x začetni zdravniški pregled, predavanje o zdravi prehrani - posvet z nutricionistom, ogled kulturno-zgodovinskih znamenitosti mesta Daruvar z lokalnim vodnikom (min. 6 oseb), degustacija v kleti dvorca grofa Jankovića (min. 10 oseb), turistično takso.

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 89 EUR, počitniško zavarovanje od 20 EUR/osebo.

 

Informacije o državi: Hrvaška

Vsi smo že namakali prste v Jadranskem morju naše sosede Hrvaške. Poznamo njihovo glasbo, kulinariko, kulturo in umirjen način življenja, vrline zaradi katerih tako radi počitnikujemo pri njih. Plavanje v čistih zalivih, jadranje od otoka do otoka, predajanje soncu na lepih in samotnih plažah, ki jih kljub vedno večjemu številu turistov, še lahko najdemo, so le nekateri razlogi zakaj radi odkrivamo Hrvaško. Uživanje v dalmatinski kulinariki, preizkušanje njihovih domačih specialitet, odkrivanje skritih kotičkov in prepevanje domačih pesmi, so samo dodaten plus. Vse to so atraktivnosti naše južne sosede, ki je tako kot njena obala, razgibana tudi v notranjosti.

Značilnosti Hrvaške

Površina: 56 594 km2
Prebivalstvo: 4 246 700 (2014)
Prebivalstvo v % skupnega prebivalstva EU: 0,8 % (2014)
BDP: 43,085 milijarde EUR (2014)
Uradni jezik EU: hrvaščina
Politična ureditev: parlamentarna republika
Država članica EU od: 1. julija 2013
Valuta: hrvaška kuna (HRK)
Članica schengenskega območja? Ne, Hrvaška ni članica schengenskega območja.
Predsedovanje Svetu EU: Hrvaška do zdaj še ni predsedovala Svetu EU.

Glavno mesto: Zagreb
Največja mesta:Reka, Dubrovnik, Split, Opatija, Zadar

Časovni pas: CET +1
Klicna številka: +385
Električna napetost: 220 V/50 Hertzev, izmenični tok

Geografske značilnosti
Republika Hrvaška je obmorska država, ki leži v jugovzhodni regiji Evrope, s severnim robom pa se umešča tudi v Srednjo Evropo. Razprostira se od skrajnih vzhodnih robov Alp na severozahodu do Panonske nižine in bregov reke Donave na vzhodu, njen osrednji del pokriva Dinarski gorski masiv, južni del pa se končuje na obali Jadranskega morja. Na severu in zahodu meji na Slovenijo, na severu na Madžarsko, na jugu in vzhodu na Bosno in Hercegovino, na jugu na Črno Goro ter na vzhodu na Srbijo. Glavno mesto države je Zagreb..

Podnebje
Na Hrvaškem sta dve klimatski coni; v notranjosti prevladuje zmerna kontinentalna klima, delno tudi planinska, na območju vzdolž jadranske obale pa je prijetna sredozemska klima z obilico sončnih dni; suha in vroča poletja, blage in vlažne zime; povprečna temperatura v notranjosti: januar 0 do 2°C, avgust 19 do 23°C; povprečna temperatura v primorju; januar 6 do 11°C, avgust 21 do 27°C; temperatura morja je pozimi 12°C, poleti pa okoli 25°C.

Državni prazniki

01. 01. Novo leto
06. 01. Sveti trije kralji
05. 04. Velika noč
06. 04. Velikonočni ponedeljek
04. 06. Sveto rešnje telo
22. 06. Dan boja proti Fašizmu
25. 06. Dan državnosti
05. 08. Dan zmage in domovinske hvaležnosti
15. 08. Marijino vnebovzetje
08. 10. Dan neodvisnosti
01. 11. Vsi Sveti
25. 12. Božič
26. 12. Dan svetega Štefana

Potni dokumenti:Veljavni potni list ali drug dokument za identifikacijo, priznan z mednarodnim sporazumom; za nekatere države tudi osebna izkaznica (dokument, s katerim se dokazuje identiteta in državljanstvo nosilca).

Hrana in pijača

Razen standardne evropske kuhinje Hrvaška ponuja svoje najbolj priljubljene jedi in specialitete: med hladnimi jedmi so dalmatinski ali istrski pršut, paški ali liški sir, ovčji sir, slavonski kulen, znane samoborske ali zagorske "češnjovke", sveža skuta s smetano… Glavne jedi se ponujajo odvisno od področja, na katerem se nahajate. V Dalmaciji, Primorju, na otokih in v Istri so glavne jedi ribe in plodovi morja, od mesa pa "pašticada" ali kuhana jagnjetina. V kontinentalnem delu Hrvaške je ponudba mesnih jedi zares izjemna. Posebne specialitete so "pura z mlinci", pečena jagnjetina, pečeni odojek, kuhani ali pečeni štruklji. Razen omenjenih štrukljev so med sladicami znane: orehova potica, makova potica, zavitki iz skute ali različnih vrst sadja.

Daruvarske toplice - hotel Termal in depandansa Arcadia

Kompleks se nahaja v SV delu mesta Daruvar, ob prekrasnem večstoletnem parku, obkrožen s športnimi tereni in jezerom. Od centra je oddaljen 10 minut hoje. V zdraviliškem kompleksu je na voljo 157 sob (dvoposteljnih in enoposteljnih ter apartmajev).

9-arcadia
38-termal-soba
31-jacuzzi

Namestitev: Sobe so opremljene s kopalnico/kad, wc-jem, TV sprejemnikom, telefonom, wifi dostopom.

Ponudba: V sklopu kompleksa se nahaja restavracija, pokrit in odkrit zunanji bazen z zdravilno termalno vodo, športna dvorana, fitnes na več kot 400m2, wellness center (savne, masaže, jacuzzi, solarij, predel za nego obraza in telesa), ter zdraviliški del s kompletno medicinsko-rehabilitacijsko ponudbo.

Spletna stran: https://www.daruvarske-toplice.hr/hrvatski/naslovnica_1/

booked.net

Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019 Daruvarske toplice II 2019