Kitajska in križarjenje po Jangce 2019/20

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

KITAJSKA s križarjenjem po reki Jangce

Šanghaj, križarjenje po reki Jangce, Xi'an, Peking...

Na tem potovanju boste spoznali preteklost in sedanjost Kitajske. Ogledali si boste stare cesarske palače in vrtove ter obiskali znamenito glineno vojsko, ki je varovala grob prvega kitajskega cesarja. Videli boste tudi Veliki kitajski zid in ostale svetovno znane kulturne spomenike, ki so del svetovne dediščine. Vzdolž najdaljše reke na Kitajskem, Jangce, boste občudovali lepote pokrajine. Po tem potovanju se bo Vaša slika o Kitajski spremenila.
 
1. dan: polet proti Šanghaju
Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana oz. Zagreb dve uri pred letom za vse, ki so rezervirali paket let in transfer. Let iz Ljubljane oz. Zagreba preko Istanbula oz. Dubaja do Šanghaja.

2. dan: Šanghaj
Prihod na letališče v Šanghaju v popoldanskih urah. Skupaj z vodnikom se odpravite do vašega hotela s 4*, kjer boste nastanjeni naslednje 3 noči.

3. dan: Šanghaj
Zajtrk. Po zajtrku lahko dan preživite po svojih željah ali se udeležite fakultativnega izleta (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) in obiščete Budin tempelj ter si ogledate park Yu. Budin tempelj iz žada, popularno budistično svetišče, je znamenit zaradi Bude iz belega marmorja višine 1,95m in teže 3 tone. Park Yu se nahaja v stari mestni četrti Šanghaja. Zgrajen in urejen je bil v obdobju dinastije Ming, z začetkom v 16. stoletju. Vrtovi slovijo, kot en izmed najlepših primerkov vrtnarske umetnosti na Kitajskem. Popoldan sprehod po francoskem predelu Šanghaja, kjer boste spoznali njegovo evropsko stran. Vrnitev v hotel.

4. dan: Šanghaj
Zajtrk. Prosti dan za samostojne oglede in nakupe. Možnost fakultativnega izleta (za doplačilo oz. vključen v paketu izletov): Zhujiajiao - vodno mesto ali kar Šanghajske Benetke. Gre za antično vodno mesto, zgrajeno pred več kot 1700 leti, z unikatnimi starimi mostovi čez rokave oz. majhne rečice ter starimi zgradbami, v katerih so se nahajale majhne trgovinice z oblačili in rižem.

5. dan: Šanghaj
Zajtrk. Po zajtrku se bomo odpravili do središča mesta in se sprehodili po Nanjing Road, eni izmed največjih nakupovalnih ulic na svetu ter kasneje še po impresivni pristaniški promenadi »Bund«. Promenada je sestavljena iz 52 hiš različnih arhitekturnih slogov in je ena od glavnih znamenitosti Šanghaja. Nato sledi transfer do železniške postaje, kjer se boste s sodobnim vlakom peljali do Yichanga. Na vlaku se lahko okrepčate s hrano in pijačo. Po prihodu v Yichang sledi transfer do reke Jangce. Nastanitev v kabinah luksuzne potniške ladje, nakar sledi 4- dnevno razvajanje. Uživajte v opazovanju čudovite pokrajine in neponovljivih naravnih lepotah. Poleg vključenih izletov, opisanih v nadaljevanju, imate možnost rezervirati še dodatne izlete (za plačilo - ni vključeno v ceno).

6. dan: Jangce – križarjenje
Zajtrk na ladji. Ladja zapusti Yichang in zapluje v sotesko Xiling. Po kosilu bomo obiskali jez Treh sotesk. Jez je dolg okoli 2 km in visok okoli 185m. Je največja elektrarna na svetu z 32 turbinami. Nato se vrnemo na ladjo, kjer vas zvečer čaka presenečenje. Večerja dobrodošlice s kapitanom ladje.

7. dan: Jangce – križarjenje

Zajtrk. Po zajtrku boste uživali med vožnjo po 45 km dolgi soteski Wu. Levo in desno boste lahko opazovali gore visoke približno 1200 metrov. Pot bomo nadaljevali z manjšimi čolni v manjši pritok, kjer Vas bo prevzela prelepa narava. Prečkali bomo sotesko Qutang, ki je najkrajša, najožja in najbolj dramatična. Kosilo in večerja na ladji.

8. dan: Jangce – križarjenje
Zajtrk. Vožnja po Jangce in postanek ob budističnem templju Shibaozhai. Shibaozhai pagoda, iz časa dinastije Qing, je mojstrsko delo, narejeno iz lesa, in se nahaja na veliki, izbočeni skali, obkroženi s čudovito pokrajino. Kosilo in večerja na ladji.

9. dan: Chongqing – Xi‘an
Zajtrk. Zapustimo ladjo in se odpravimo do železniške postaje v Chongqingu. Vožnja s hitrim vlakom do Xi’ana. Po prihodu v Xi’an sledi transfer do hotela s 4*.

10. dan: Xi‘an – nočni vlak za Peking
Zajtrk. Dan lahko preživite po svojih željah ali se udeležite fakultativnega izleta (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) do svetovno znanih glinenih vojščakov. Vojščaki veljajo za eno izmed najpomembnejših arheoloških odkritij 20. stoletja. Vojska je sestavljena iz tisoče različnih oboroženih vojščakov, ki stojijo v vrstah. Vrnitev v hotel. Zvečer sledi transfer do železniške postaje v Xi’anu. Nato se bomo z nočnim vlakom (hitri vlak) peljali do Pekinga v tako imenovanih »mehkih« spalnikih (4-posteljne kabine).

11. dan: Peking – Poletna palača
Prihod na železniško postajo v Pekingu. Transfer do vašega hotela s 4*. Nato sledi ogled Poletne palače v severozahodnem delu mesta. Palača je s svojimi lepo urejenimi vrtovi ena izmed največjih turističnih atrakcij v Pekingu.

12. dan: Peking – Veliki kitajski zid
Zajtrk. Dan lahko preživite po svojih željah ali se udeležite fakultativnega izleta (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) - ogled Kitajskega zidu. Zid je dolg 21,196 km in je največja gradnja na svetu - vidna celo iz vesolja, kot dolga črta, ki poteka skozivečji del Kitajske. Zgrajen za časa dinastije Ming od 770 do 475 pred našim štetjem. Na povratku sledi vožnja do olimpijskega parka Beijing National Stadium (ptičje gnezdo).

13. dan: Peking
Zajtrk in za tem prosti dan. Lahko se udeležite fakultativnega izleta (za plačilo oz. vključen v paketu izletov), ki vas bo popeljal do največjih znamenitosti Pekinga. Najprej bomo obiskali Trg nebeškega miru (Tiananmen). S svojo površino 39,6 ha ga mnogi imenujejo največji trg na svetu. Videli boste kitajski parlament, mavzolej Mao Zedong, Narodni muzej Kitajske in Vrata nebeškega miru, za katerimi je Prepovedano mesto, kjer so do revolucije leta 1911 živeli in vladali cesarji dinastije Ming in Qing in katerega si prav tako ogledamo. Nato sledi še ogled nebeškega templja, ki je od leta 1998 na UNESCO-vem seznamu kulturne dediščine. Vrnitev v hotel. Pri rezervaciji paketa let in transfer v večernih urah transfer do letališča in povratni let preko Istanbula oz. Dubaja do Ljubljane oz. Zagreba.

14. dan: Ljubljana oz. Zagreb

Po pristanku v Istanbulu oz. Dubaju nadaljujete let proti Ljubljani oz. Zagrebu, kamor prispete z nepozabnimi vtisi.



POMEMBNO: Za potovanje na Kitajsko potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka ter vizo. Za pridobitev vize je potrebna 1 fotografija z belim ozadjem, izpolnjen obrazec (COVA), potni list in osebni odhod na ambasado v Ljubljani. Za več informacij ter pogojih pridobitve vize nas pokličite na 080 72 57 ali pišite na info@nikal.si.

 

ČAS POTOVANJA: 14 dni / 11 noči  


VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - DA
Več informacij na: http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/azija_kavkaz_in_bliznji_vzhod/kitajska/

CEPLJENJE - NI OBVEZNO
Več informacij na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/vzhodna-azija/kitajska




 


 

 


Cena vključuje:
- 6 x nočitev v izbranih hotelih s 4* v dvoposteljni sobi
(v terminu 19.3.-1.4.2020 je 1 dodatna nočitev v Pekingu)
- 6 x samopostrežni zajtrk v hotelih
- 4 x nočitev na ladji na križarjenju po reki Jangce (dvoposteljna kabina)
- 3 x večerja, 3 x kosilo in 4 x zajtrk na ladji
- 1 x nočitev na poti Xi'an-Peking (»mehki« spalnik-4 posteljna kabina)
- hitri vlak Šanghaj-Yichang in Chongqing-Xi'an
- izleti in transferji po programu z udobnimi, klimatiziranimi avtobusi
- Nikalov vodnik, ki govori slovenski ali hrvaški jezik
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:
- paket let in transfer
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- vizo
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje (cca 40,-EUR na osebo)
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji:
Paket let in transfer: 550,-EUR na osebo
- asistenca na letališču ob odhodu,
- povratni letalski prevoz do Šanghaja in iz Pekinga v ekonomskem razredu
- prtljaga do 30 kg oz 23 kg na osebo in do 8 kg ročne prtljage na osebo
- letališke in varnostne pristojbine
- transfer letališče-hotel-letališče
Doplačilo za nastanitev dvoposteljni kabini na vlaku Xi'an-Peking (omejeno število): 80,-EUR na osebo
• Paket večerij: 169,-EUR na osebo

- 5 x samopostrežna večerja v hotelu (2-4, 11 in 13 dan)
- Pekinška račka (12 dan)
Paket izletov: 219,-EUR na osebo
- Šanghaj: park Yu in Budin tempelj iz žada (3 dan)
- Vodno mesto Zhujiajiao (4 dan)
- Xi'an: glinena vojska(10 dan)
- Peking: Veliki kitajski zid in olimpijski park (12 dan)
- Peking: prepovedano mesto in nebeški tempelj (13 dan)
• Viza: 99,-EUR na osebo
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 87,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama

- Doplačilo za enoposteljno sobo: 399,-EUR

Doplačila na poti:
- Napitnina na ladji 150CNY (pribl. 22,-EUR) na osebo
- Napitnine tekom potovanja 40,-EUR na osebo

 

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Kitajsko potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka ter vizo.
Za pridobitev vize je najprej potrebno izpolniti obrazec COVA na:
https://cova.cs.mfa.gov.cn/qzCoCommonController.do?show&pageId=001&locale=en_US. Nato si
izberete termin odhoda na ambasado na:
https://avas.cs.mfa.gov.cn/qzyyCoCommonController.do?yyindex&locale=en_US.
Na Kitajsko ambasado v Ljubljani morate vse dokumente odnesti osebno! Več informacij na: http://si.china-embassy.org/eng/lsfw/t1581739.htm. Cena vize je 60,-EUR. Vizo si začnite urejati vsaj 40 dni pred odhodom. Za več informacij nas kontaktirajte na 080 72 57 ali info@nikal.si.

 

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje na Kitajsko cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://zdravinapot.si/destinacije/vzhodna-azija/kitajska. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz

17.10.2019-30.10.2019 iz Zagreba - prevoznik Emirates
EK130 17.10.2019 ZAGREB DUBAJ 1525 2255 - let traja 5 ur in 30 min
EK302 18.10.2019 DUBAJ ŠANGHAJ 0250 1530 - let traja 8 ur in 40 min
EK307 29.10.2019 PEKING DUBAJ 2340 0430+1 - let traja 8 ur in 50 min
EK2012 30.10.2019 DUBAJ ZAGREB 1000 1315 - let traja 6 ur in 15 min
Prtljaga: 1 kos do 30kg oddane prtljage + 1 kos do 8kg ročne prtljage

21.11.-04.12.2019 iz Ljubljane - prevoznik Turkish Airlines
TK1062 21.11.2019 LJUBLJANA ISTANBUL 0935 1340 - let traja 2 uri in 5 min
TK26 21.11.2019 ISTANBUL ŠANGHAJ 0145 1710 - let traja 10 ur in 25 min
TK21 04.12.2019 PEKING ISTANBUL 0050 0625 - let traja 10 ur in 35 min
TK1063 04.12.2019 ISTANBUL LJUBLJANA 1845 1900 - let traja 2 uri in 15 min
Prtljaga: 1 kos do 30kg oddane prtljage + 1 kos do 8kg ročne prtljage

19.03.-01.04.2020 iz Zagreba - prevoznik Lufthansa
LH1415 19.03.2020 ZAGREB FRANKFURT 1455 1630 - let traja 1 uri in 35 min
LH728 19.03.2020 FRANKFURT ŠANGHAJ 1745 1150 - let traja 11 ur in 05 min
LH721 01.04.2020 PEKING FRANKFURT 1030 1435 - let traja 11 ur in 05 min
LH1404 01.04.2020 FRANKFURT ZAGREB 2155 2320 - let traja 1 uri in 25 min
Prtljaga: 1 kos do 23kg oddane prtljage + 1 kos do 8kg ročne prtljage

 

VELIKOST: 9.596.961 km2

PREBIVALSTVO: cca 1,35 milijarde

GLAVNO MESTO: Peking (Beijing)

JEZIK: uradni jezik je kitajščina. Najpogosteje govorjena narečja so mandarinščina, ki ga govori 70% populacije, Wu (Šangalščina), kantonščina, Yue, Min, Xiang, Gan in Hakka.Ne-sintske jezike govorijo različne etične skupine; sem sodijo mongolščina, tibetanščina, turščina in korejščina.

VERA: večinoma taoizem in budizem, 3-4 % krščanstvo in 1-2% islam

POLITIČNA RAZDELITEV: komunistična država, 23 provinc, 5 avtonomnih regij in 4 mestne občine

ČASOVNI PAS: GMT +8 (za celotno državo)

PODNEBJE: Glede na velikost države in pokrajine je klima pričakovano raznolika. Severna Kitajska ima štiri klimatska območja z zelo vročimi poletji in mrzlimi zimami. Južna Kitajska je v večini manj vroča in manj mrzla, je pa tam več padavin. Severneje in zahodneje kot  potujemo bolj suho je podnebje. Najbolj neprijazno podnebje je na območju Tibeta in stepe ter puščav Gansu in Xinjiang. Najboljši meseci za potovanje so od marca do konec novembra.

CEPLJENJE: ni obvezno

HRANA IN PIJAČA: Kitajska kuhinja je znana in priljubljena po vsem svetu. To posebno doživetje okusa kitajske hrane pa je najboljše prav tam, od koder prihaja – na Kitajskem. Osnova vsakega obroka je riž, ki mu dodajajo različne omake in priloge. Najbolj znane jedi so Hrustljava račka, nudeljni, riž in morska hrana. Hrana se od regije do regije razlikuje.

Na Kitajskem je na voljo sveže sadje in različne sladice. Med pijačami je najbolj znan zeleni čaj. Prav tako so znani po pijačah iz sadja. Od alkoholnih pijač lahko poskusimo zanimivo rumeno vino, razne lokalne alkoholne pijače in lokalna piva.

Priporočamo vam, da na potovanju pijete vodo iz steklenice.  Na Kitajskem imajo vsi hoteli v restavracijah prekuhano vodo za pitje. Več informacij vam bo povedal vodnik.

VARNOST: Kitajska je varna država. Ljudje so večinoma prijazni in pošteni, vendar se med množico lahko znajde tudi kakšen žepar. Priporočamo vam, da na svojo osebno lastnino pazite in na potovanje ne vzamete dragocenih stvari.

OBLAČILA: Na Kitajskem smo lahko oblečeni po »evropski« modi. Priporočamo vam, da na potovanje vzamete oblačila, ki pokrivajo kolena (polkratke hlače). Oblačila naj bodo za vroče kot tudi za hladnejše vreme. Dobro je biti pripravljen na vse vremenske razmere, ki so glede na območje na katerem se boste gibali, drugačna. Na potovanje vzamite tudi kakšno toplo oblačilo.

DENARNA ENOTA: Kitajski Yuan (=10 jiao), 1 yiao (=10 fenov)

KREDITNE KARTICE, BANKOMATI: v večjih trgovinah in v večjih mestih lahko plačujete s kreditnimi karticami. Denar lahko dvigujete tudi na bankomatih. Provizije so različne (VISA, MASTERCARD, ponekod MAESTRO). Priporočamo vam da na potovanje vzamete tudi gotovino, saj se lahko zgodi, da s karticami ne boste mogli plačati.

TELEFON, INTERNET: klicna številka za Kitajsko je 0086 + regionalna številka (brez 0) + klicna številka.

Mobilni telefoni delujejo, prav tako je skoraj vsepovsod dostopen internet.

ELEKTRIČNA NAPETOST: Napetost je 220 V in večinoma se uporabljajo enake vtičnice kot v Sloveniji.

VIZA: Slovenski državljani potrebujemo vizo za Kitajsko. Vizo si lahko uredite sami ali pa vam jo uredimo mi. Točne informacije najdete na spletni strani http://si.china-embassy.org/eng/lsfw/t1093553.htm

Primera hotelov med potovanjem po Kitajski

 

Shanghai Zhongxiang Hotel****

Hotel je priljubljen tako pri poslovnežih, kot tudi popotnikih, saj ima odlično lokacijo. Nahaja se v bližini JingJiang ShangYeJie, Zhabei Gymnasium, Shanghai International Glasses Mall. Od hotela je dobra povezava sShanghai Museum, the Bund in vrtovov Yu. Do Nanjing Road, Huaihai Road, Pudong in središča mesta je samo 10 minut vožnje. V bližini sta železniška in avtobusna postaja ter postaja podzemne železnice.

Splošne informacije: Moderni hotel ima dobro opremljen fitnes, restavracije, bare in kavarno.
Namestitev: Hotel ima 193 prostornih sob, ki so opremljene s kopalnico, WC-jem, TV, centralno klimatsko napravo, Wi-Fi, mini bar (proti plačilu).
Spletna stran: http://www.zhongxianghotelshanghai.com/

Jianguo Grand Gongda Hotel Beijing****

Hotel se nahaja 4.2 km od muzeja Palace, tempelja neba ( Tiantan Park). Hotel je od China World Centra in Guomao poslovnih prostorov oddaljen 12 minut vožnje. Od  Antique Marketa je oddaljen 10 minut vožnje. Od Beijing Capital Airport je oddaljen 30km.

Splošne informacije: Moderni hotel ima dobro opremljen fitnes, brezplačen internet in zdravstveni klub.
Namestitev: Hotel ima 275 prostornih sob, ki so opremljene s kopalnico, WC-jem, satelitsko televizijo, klimatsko napravo, Wi-Fi, balkonom in mini barom (proti plačilu). V sobi imate tudi copate in kopalni plašč.
Spletna stran: http://www.grandgongdajianguohotel.com/




Tedenska vremenska prognoza:

booked.netbooked.net

Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019 Kitajska in križarjenje po Jangce II 2019