Indija 2019 /20

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

INDIJA in Zlati trikotnik!

Delhi, Agra, Jaipur...

Delhi, Agra, Fatehpur Sikri, Amber Fort in Jaipur - naše potovanje po Zlatem trikotniku Vas popelje do vseh glavnih znamenitosti na tem območju. Spoznajte vero, tradicijo in kulturo iz že zdavnaj pozabljenih časov, npr. Taj Mahala in Amber Forta, ene od najlepših palač Rajasthana. V Rajasthanu, t.i. Deželi kraljev, Vas bodo očarali tradicija, presenetljive palače in razkošni grobovi bogatih maharadž ter velikih mogotcev. Na tem krožnem potovanju izkoristite vse možnosti in ne izpustite nobene od številnih znamenitosti te čudovite dežele!

1. dan: let proti Delhiju

Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana dve uri pred letom za vse, ki so rezervirali paket let in transfer. V jutranjih urah let proti Delhiju.

2. dan: prihod v Delhi – krožna vožnja
V zgodnjih jutranjih urah pristanemo v Delhiju. Sledi transfer do vašega hotela. Prijava, zajtrk in osvežitev v hotelu. Nato sledi krožna vožnja z avtobusom skozi Old Delhi. Najprej obiščemo Raj Ghat (spomenik Mahatma Gandhija) in hkrati uživamo v lepem sprehodu. Pot nadaljujemo z avtobusom mimo Rdeče utrdbe do Chandni Chowk (najstarejše in najbolj priljubljene tržnice na tem področju). Naslednja posebna izkušnja za vas, vožnja z rikšo po prometnih ulicah Chandi Chowk. Sledi vožnja do Old Delhija in nočitev.

3. dan: izlet New Delhi – Agra
Po zajtrku zapustimo hotel in se napotimo proti New Delhiju. Pričakujejo vas Qutab Minar - največji kamniti stolp v Indiji, impresiven slavolok India Gate, predsedniška palača, parlament, državne in druge čudovite zgradbe ter mavzolej Humayun. Nato bomo pot nadaljevali do mesta Agra. Agra se nahaja na bregovih reke Yamuna. To mesto je bilo omenjeno tudi v znamenitem indijskem epu Mahabharata kot Agrevana ali gozdna meja. Vožnja do hotela na območju Agre, prijava in nočitev.

4. dan: Agra – Taj Mahal – Rdeča trdnjava
Danes bomo obiskali najbolj znane stavbe Indije - pripravite fotoaparate! Najboljši čas za obisk Taj Mahala je zgodaj zjutraj med sončnim vzhodom. Občudovali bomo impresivno arhitekturo in vrt, ki obdaja Taj Mahal. Nato se bomo vrnili v hotel na zajtrk. Po zajtrku sledi vožnja do trdnjave Agra, znane tudi kot Rdeča trdnjava (fakultativno oz. vključeno v paketu izletov). Uživajte v čudovitem pogledu na reko Yamuna in na Taj Mahal v ozadju. Preostanek dneva prosto. V popoldanskih urah vas vabimo na »Agra Food Trail« (fakultativno oz. vključeno v paketu izletov).

5. dan: Fatehpur Sikri – Jaipur
Po zajtrku zapustimo Agro, odjava iz hotela in vožnja do Jaipur-a. Med potjo bomo obiskali mesto Fatehpur Sikri, ki je od Agre oddaljeno cca. 40 km. Videli bomo dobro ohranjene veličastne stavbe »mesta duhov«, vključno z Jama Masjid, palačo Panch Mahal, mavzoleje in vrtove. Tukaj lahko začutite bogastvo in užitek takratnega življenja. Nato vožnja do Jaipur-a, kamor prispemo v popoldanskih urah. Jaipur - imenovano tudi rdeče mesto - glavno in največje mesto v indijski državi Rajasthan, je eno od najbolje načrtovanih mest v Indiji. Nato vožnja do hotela na območju Jaipura. Nočitev.

6. dan: Amber Fort
Po zajtrku vas v dopoldanskem času čaka ogled trdnjave Amber, ki je bila do leta 1728 glavno mesto te države. Obiskali bomo tempelj Kali, dvorano zmage ali Jai Mahal in Jagmandir. Jahanje slonov do trdnjave Amber (fakultativno oz. vključeno v paketu izletov). Sledi krožna vožnja po mestu Jaipur, kjer bomo videli observatorij, palačo vetrov, mestno palačo in muzej. Pot nas pelje tudi do Hawa Mahail (Palače vetrov). V večernih urah se lahko udeležite kuharske predstave (fakultativno oz. vključeno v paketu kulinarike), po kateri sledi večerja. Nočitev.

7. dan: prosto ali izlet s safari džipom ali izlet druženje s sloni

Zajtrk. Danes lahko dan preživite po svojih željah. Lahko sami raziskujete Jaipur ali se nam pridružite na fakultativnih izletih, katere smo pripravili za vas:
1) Safari z džipom, ki vključuje obisk vasi in kosilo v Samodi (fakultativno oz. vključeno v paketu izletov)
2) Druženje s sloni - več podrobnosti pri vašem vodniku na poti.

8. dan: Jaipur – Delhi
Po zajtrku bomo zapustili Jaipur in se odpravili proti Delhiju. Med potjo boste imeli čas za kosilo in nakup spominkov. V popoldanskih urah prispemo v New Delhi. Zadnja nočitev. Danes si imate možnost ogledati gledališko predstavo Kingdom of Dreams (fakultativno - za plačilo), teatralno in barvito dramo. Veličastno Kraljestvo sanj je karneval, ki je Indijo povzdignil v edinstveno turistično destinacijo. Nočitev na območju Delhija.

9. dan: povratni let
Po zajtrku, v zgodnjih jutranjih urah, sledi transfer do letališča za vse, ki so rezervirali paket let in transfer, in let preko Istanbula proti Ljubljani, kjer pristanete pozno popoldan.



POMEMBNO: Za potovanje v Indijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka ter vizo, za katero je potrebno zaprositi vsaj en teden pred odhodom. Za e-vizo lahko zaprosite na spletni strani www.indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html (cena 80 USD). Vizo Vam lahko uredi tudi agencija. Cena vize in agencijske storitve izdelave vize je 85 EUR. Za več informacij nas pokličite na 080 72 57 ali pišite na info@nikal.si.


ČAS POTOVANJA: 9 dni / 7 noči

 

VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - DA
http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/azija_kavkaz_in_bliznji_vzhod/indija/

CEPLJENJE - NI OBVEZNO
http://www.zdravinapot.si/destinacije/juzna-azija/indija


 

 


 

Cena vključuje:
- 7 x nočitev v izbranih hotelih s 3* in 4* v dvoposteljni sobi
- 8 x samopostrežni zajtrk
- izleti in transferji po programu z udobnimi, klimatiziranimi avtobusi
- 6 vodenih ogledov:
• Old Delhi in vožnja z rikšo
• New Delhi
• Taj Mahal v Agri
• Fatepur Sikrij
• Jaipur
• Amber Fort
- Nikalov vodnik, ki govori slovenski ali hrvaški jezik
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:
- paket let in transfer
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- vizo
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje (pribl. 40,-EUR)
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji:
• Paket let in transfer: 450,-EUR na osebo

- asistenca na letališču ob odhodu,
- povratni letalski prevoz do Delhija v ekonomskem razredu
- letališke in varnostne pristojbine
- transfer letališče-hotel-letališče
Paket kulinarike: 135,-EUR na osebo
- 5 x samopostrežna večerja v hotelu (2-5 in 7 dan)
- Demonstracija kuhanja z večerjo (6 dan)
- Večerja v restavraciji (8 dan)
Paket izletov: 119,-EUR na osebo
- Trdnjava Agra Fort (4 dan)
- Agra Food Trail – gastronomski izlet (4 dan)
- Jahanje slonov do trdnjave Amber (6 dan)
- Resnična Indija – jeep safari s kosilom (7 dan)
Viza za Indijo: 85,-EUR na osebo
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 68,-EUR na osebo

- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 199,-EUR

Doplačila na poti:
- napitnina (za lokalnega vodnika in voznika avtobusa) 30,-EUR na osebo

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v Indijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka ter vizo. E-vizo si lahko uredite na spletni strani https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html (cena e-vize je 80,-USD). Vizo vam lahko uredi tudi agencija. Cena vize in agencijske storitve je 85,-EUR na vizo. O potrebni dokumentaciji vas obvestimo z dopisom. Rok za prijave in predajo dokumentacije za urejanje vizuma je 30 dni pred odhodom. Za več informacij nas kontaktirajte na 080 72 57 ali info@nikal.si.

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.  Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v Indijo cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://zdravinapot.si/destinacije/juzna-azija/indija. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz

25.10.-02.11.2019 iz Ljubljane s Turkish Airlines
TK1062  25.10.2019 LJUBLJANA ISTANBUL  0905 1225 - let traja 2 uri in 20 min
TK716    25.10.2019 ISTANBUL DELHI           2020 0435* (naslednji dan) - let traja 5 ur in 15 min
TK717    02.11.2019 DELHI ISTANBUL            0655 1130* - let traja 7 ur 35 min
TK1063  02.11.2019 ISTANBUL LJUBLJANA  1845 1900 - let traja 2 uri in 15 min

29.11.-07.12.2019 iz Ljubljane s Turkish Airlines

TK1062  29.11.2019 LJUBLJANA ISTANBUL  0935 1340 - let traja 2 uri in 5 min
TK716    29.11.2019 ISTANBUL DELHI           2055 0515* (naslednji dan) - let traja 5 ur in 20 min
TK717    07.12.2019 DELHI ISTANBUL           0655 1130* - let traja 7 ur 35 min
TK1063  07.12.2019 ISTANBUL LJUBLJANA 1845 1900 - let traja 2 uri in 15 min

11.02.-19.02.2020 iz Ljubljane s Turkish Airlines
TK1062 11.02.2020 LJUBLJANA ISTANBUL  0935 1340 - let traja 2 uri in 5 min
TK716   11.02.2020 ISTANBUL DELHI           2055 0515* (naslednji dan) - let traja 5 ur in 20 min
TK717   19.02.2020 DELHI ISTANBUL           0655 1130* - let traja 7 ur 35 min
TK1063 19.02.2020 ISTANBUL LJUBLJANA 1845 1900 - let traja 2 uri in 15 min





Geografski položaj

Republika Indija, se nahaja v južni Aziji in zajema večji del Indijske podceline, je druga najbolj naseljena država na svetu , z več kot milijardo prebivalcev, ki govorijo več kot sto različnih jezikov. Indija meji z Bangladešem, Mianmarom, Kitajsko, Butanom, Nepalom in Pakistanom, medtem ko jo na jugu obliva Indijski ocean, kjer ima za sosednji državi Šri Lanko in Maldive. Največja urbana središča so Bombai na jugozahodu in Kalkuti na reki Ganges.

Površina: 3,166,414 km2

Število prebivalcev: 1.1 milijard (leto. 2005)

Vladavina: Republika od leta 1947.

Glavno mesto New Delhi, 13.8 milijonov prebivalcev (leto. 2001)

Območna številka  +91

Časovno območje:  UTC +5.30 ali  +4:30 ur po srednjeevropskem času - v zimskem času in +3:30 ur poleti.

Vreme
Vroče tropsko vreme se zelo razlikuje od regije do regije. Najhladnejše vreme traja od decembra do februarja, takrat so jutra in noči hladna in sveža, dnevi pa suhi in sončni. Zelo vroče je med marcem in majem, saj je takrat vreme suho, prašno in neprijetno. Monsunsko deževje se pojavlja v večini regij v poletnih mesecih od junija do septembra.

Denar
Rupi (INR; simbol Rp)= 100 paisa. Menice za Rp 1000, 500, 100, 50, 20, 10 in 5. Kovanci za Rp 5, 2, 1 in 50, 25, 20 in 10paise.

Jezik
Glavni jezik je hindujščina katerega govori približno 30% prebivalcev. Angleški jezik je uveden v Ustavi zaradi peščice uradnega protokola. V Ustavi je potrjenih še 17 jezikov. Muslimanska populacija večinoma govori urdujščino.

Možni hoteli s 3* in 4* med potovanjem po Indiji!

Hotel Mansingh Palace****

Oddaljen je 1,5 km od Taj Mahal-a. Gostom ponuja lep razgled na Taj Mahal in okolico. Mansingh Palace je oddaljen 4 km od Agra Cant železniške postaje in 10 km od letališča Kheria.

Opis: Mansingh Palace, Agra ima zunanji bazen in fitnes center. Ima 2 restavraciji in bar za uživanje v osvežilnih pijačah.
Sobe: sobe so prostorne in opremljene s SAT/TV. Vse sobe imajo kopalnico s tušem in sušilnikom za lase.
Spletna stran:https://www.mansinghhotels.com/Mansingh-Palace-Agra/overview


The Golden Palms Hotel & Spa, Delhi****

Hotel se nahaja v Patparganj, 10 minut vožnje od metro postaje Anand Vihar in 15 minut od železniške postaje. V bližini hotela je tržnica in nakupovalno središče.

Sobe: Prostorne sobe opremljene s TV/SAT, Wi-Fi, klimatizirane in mini barom. Vse sobe imajo kopalnice.

Spletna stran: https://www.goldenpalmshoteldelhi.com/index.html

Tedenska vremenska prognoza:

booked.netbooked.net

 

 

Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019   Indija II 2019