Dubaj & Ras Al Khaimah 2019

koda za rezervacijo:
Termini:
Število oseb:
       
Število sob:

ZDRUŽENI ARABSKI EMIRATI

Dubaj & Ras Al Khaimah

Čudovita dežela polna kontrastov. Na eni strani nepregledna puščava, tradicionalno beduinsko življenje pod neverjetnim zvezdnatim nebom in zgodbe iz 1001 noči. Na drugi strani največji dosežki današnjega časa - najvišje in najbolj ekstravagantne zgradbe na svetu. Blišč, sijaj in neomejene možnosti nakupovanja...

1. dan: polet proti Dubaju
Zbor potnikov na letališču Zagreb in polet v popoldanskih urah proti Dubaju. Prihodu v Dubaj v večernih urah in transfer do vašega hotela s 4*, npr. Hilton Garden Inn Al Muraqabatt, kjer boste bivali naslednje 3 noči. Namestitev.

2. dan: sodobni Dubaj
Po zajtrku vas vabimo na ogled sodobnega Dubaja. Videli bomo najpomembnejše atrakcije: Dubai Marino s svojima arhitekturnima čudežema, legendarni umetni otok v obliki palme s 16 vejami in na koncu se ustavimo še v največjem nakupovalnem centru na svetu Dubai Mall-u, kjer boste lahko sami raziskovali trgovine. V tem centru se nahajata ogromen akvarij in podvodni zoo. Tukaj se lahko vzpnete tudi na najvišjo stolpnico na svetu Burj Khalifo, ki jo lahko obiščete fakultativno (za plačilo oz. vstopnina vključena v paketu izletov). Sledi še postanek za fotografiranje pred Burj Al Arab ter obisk Souk Madinat, ki združuje tradicionalno ponudbo soukov z butičnimi izdelki in trgovinicami s spominki. Povratek v hotel in nočitev.

3. dan: prosto ali fakultativni izlet v Abu Dhabi

Po zajtrku se lahko udeležite fakultativnega izleta v Abu Dhabi (za plačilo oz. vključeno v paket izletov). Po 2 urni vožnji po obalno puščavski cesti prispemo v Abu Dhabi - glavno mesto ZAE . Med panoramsko vožnjo bomo občudovali čudesa tega mesta. Pot nadaljujemo do veličastne mošeje šejka Zayeda - ena največjih mošej na svetu, ki vas bo očarala s svojim razkošjem. v bližini se nahaja tudi znamenito sprehajališče Corniche. Nato sledi vožnja do Heritage Village, muzeja, ki so ga uredili kot tradicionalna vas in kjer boste spoznali, kako so na tem področju nekoč živeli. Obiščemo še Marina Mall in prodajalno s preprogami. Povratek v hotel.
Zvečer: Dhow Cruise (za plačilo oz. vključeno v paketu večerij): Kaj je lahko še bolj čarobno od večerje na krovu ladje (Dhow), ki v mesečini tiho pljuje po Dubai Creeku?

4. dan: tradicionalni Dubaj in fakultativni izlet v puščavo
Zajtrk. Današnji ogled nas vodi v stari del Dubaja. V trdnjavi Al Fahidi, mestnem muzeju, bomo spoznali zgodovino mesta in teh območij, nato pa bomo z ladjicami (Abra vodni taksi) prečkali Dubai Creek in si ogledali tržnico z zlatom in začimbami. Izjemno živahna tržnica je bogata z aromatičnimi začimbami in razkošno ponudbo zlatih izdelkov. Povratek v hotel in prosti čas.
Popoldan pa se lahko udeležite fascinantnega izleta v puščavo (za plačilo oz. vključeno v paket izletov). Skrivnostna puščava vas vabi na čaroben večer. Tradicionalen večer z značilnimi dobrotami, trebušno plesalko, arabsko glasbo, jahanjem kamel in še veliko več. Želeli si boste, da se ta čaroben večer nikoli ne konča. Z nepozabnimi vtisi se boste vrnili v hotel.

5. dan: Sharjah – Ras Al Khaimah
Po zajtrku bomo krenili proti Ras al Khaimahu. Na poti obiščemo delavnici in trgovini s proizvodi iz zlata in z usnjenimi izdelki. Nato pot nadaljujemo proti Sharjahu, pisanem in živahnem mestu, s številnimi tržnicami in živahnimi hišami. Zaradi številnih galerij in muzejev, je znano tudi kot kulturna prestolnica ZAE. Sledi vožnja do Ras Al Khaimah-a in namestitev v vašem hotelu s 5*, npr. v Double Tree By Hilton Marjan Island. Nočitev.

6. dan: prosto ali fakultativni izlet Musandam Dibba
Zajtrk. Uživajte v udobnosti vašega luksuznega hotela. Sprostite se na plaži ali ob bazenu. Kristalna in topla voda vas vabi na uživanje v kopanju. Tisti željni raziskovanja, imajo možnost udeležbe na dodatnem fakultativnem izletu (rezervacija na destinaciji). Fakultativni izlet Musandam Dibba, vas popelje na fantastično vožnjo z ladjo, od koder boste videli starodavno vas Haffa in okoliške plaže. Preizkusite se v snorkljanju in odkrijte podvodni svet Indijskega oceana. nato sledi okusno kosilo, sprostitev in sončenje na krovu ladje. Povratek v pristanišče in prevoz do vašega hotela.

7. dan: povratek domov
V zgodnjih jutranjih urah sledi prevoz do letališča in povratni let.

Opomba: Za to potovanje potrebujete potni list, ki ob izstopu iz ZAE velja še vsaj 6 mesecev! V kolikor imate v potnem listu izraelski žig, si uredite novi potni list. 

 

Minimalno število potnikov: 30  


ČAS POTOVANJA: 7 DNI

 

VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - NE
Več informacij na: https://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/azija_kavkaz_in_bliznji_vzhod/zdruzeni_arabski_emirati/

CEPLJENJE - NI OBVEZNO
Več informacij na: https://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/zdruzeni-arabski-emirati


 

 


 


 


 

Cena vključuje:
- letalski prevoz Zagreb-Dubaj-Zagreb s pristojbinami
- transfer letališče-hotel-letališče
- 4 x nočitev v hotelu s 4* v Dubaju, dvoposteljna soba
- 2 x nočitev v hotelu s 5* v Ras Al Khaimanu, dvoposteljna soba
- 6 x samopostrežni zajtrk v hotelih
- 3 oglede: sodobni Dubaj, Dubaj - stari del s tržnicama, Sharjah
- lokalnega vodnika na destinaciji, ki govori hrvaški jezik
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne storitve, obroke in fakultativne izlete
- napitnine 
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji:
• Paket večerij: 139,-EUR na osebo

- 3 x  večerja v hotelu 
- Dhow Cruise
Paket izletov: 149,-EUR na osebo
- Burj Khalifa (2 dan)
- puščavski safari (2. dan)
- Abu Dhabi in mošeja šejka Zayeda(3. dan)
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 60,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama

- Doplačilo za enoposteljno sobo: od 229,-EUR

Doplačila na poti:
- Turistična pristojbina, ki se plača neposredno v hotelu v Dubaju 15AED na sobo/na noč (cca 3,6€)
- Turistična pristojbina, ki se plača neposredno v hotelu v Ras Al Khaimahu 20AED na sobo/na noč (cca 4,8€)
- Napitnina 25 USD na osebo

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v ZAE potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka. V kolikor imate v potnem listu izraelski žig, si uredite novi potni list. 

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: https://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v ZAE cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: https://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/zdruzeni-arabski-emirati. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 30

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:
ZAGREB - DUBAJ 1525 2255 EK130
DUBAJ - ZAGREB 0830 1235 EK129
Prevoznik: EMIRATES

 

 

Informacije o državi: DUBAJ & ZAE

Združeni arabski emirati, ali na kratko ZAE, so z nafto bogata obmorska puščavska država na jugovzhodu Arabskega polotoka, ki na severu meji na Perzijski zaliv, na severovzhodu in vzhodu na Omanski zaliv in Oman, na jugu in zahodu pa na Saudsko Arabijo. Združeni arabski emirati so muslimanska država, v kateri zelo cenijo islamsko tradicijo, zato morajo turisti spoštovati njihovo tradicijo in pravila obnašanja. To je ena država, vendar ima vsak emirat svoja pravila in značilnosti. Glavno mesto ZAE je Abu Dhabi, ki je zelo konzervativno mesto, medtem ko je Dubaj bolj sproščen in svetovljanski. Ženske morajo biti na javnih mestih oblečene spodobno. To pomeni, da morajo imeti pokrita ramena in noge, spodnje perilo ne sme biti vidno. Kopalke se lahko nosi le na plažah ali na kopališčih. Za njih je velik greh poljubljanje in izkazovanje naklonjenosti v javnosti, enako velja za homoseksualnost. Preklinjanje je kaznivo. Fotografiranje lokalnega prebivalstva, zlasti žensk, lahko povzroči velike težave, zato se mu je boljše izogniti. V Združenih arabskih emiratih se alkohol lahko kupi samo v brezcarinskih prodajalnah. Nekateri hoteli in klubi strežejo alkoholne pijače. Na javnih mestih je uživanje alkoholnih pijač prepovedano. V emiratu Sharjah je alkohol popolnoma prepovedan, tako da v hotelih in restavracijah ne strežejo alkohola. Lahko pa alkohol pijete v hotelskih sobah. Pred vstopom v ZAE lahko v brezcarinskih prodajalnah kupite alkohol, vendar ne več kot 4 litre. Kajenje je dovoljeno v vseh restavracijah, barih in nočnih klubih, kjer strežejo alkohol. V času ramadana so čez dan zaprte vse restavracije. Odprejo se po sončnem zahodu. Tudi turisti, čez dan, v času ramadana ne bi smeli jesti, piti ali kaditi v javnih prostorih, razen v hotelih. Kot v ostalih muslimanskih državah je uporaba drog in drugih opiatov strogo prepovedana. Kazni za prekrške v zvezi z drogami (tudi minimalnih količin) so izredno visoke. Kazen za trgovanje z drogami je lahko tudi smrtna kazen.

Uradno ime: Združeni arabski emirati
Površina: 83600 km2
Prebivalstvo: cca. 8,3 milijonov
Glavno mesto: Abu Dhabi
Uradni jezik: arabski, vendar vsi govorijo tudi angleško
Religija: 96% muslimanov, 4% ostali
Čas v ZAE: srednjeevropski + 2ur (Slovenija 12:00 = ZAE 14:00)
Uradna valuta: UAE dirham (AED); 1€ = cca 4 AED (na dan 1.4.2015).V ZAE sprejemajo povsod samo dirhame (AED).

Javna prevozna sredstva: Vožnja s taxijem je draga. Vsi taxiji so moderni in klimatizirani. Dubaj in Abu Dabi sta dobro povezana s podzemno železnico. Cena vozovnice ni predraga. V ostalih Emiratih prevladujejo avtobusi. Pomembno: na javnih prevoznih sredstvih je prepovedano uživanje hrane in pijače.

Vreme: Dežela ima puščavsko podnebje z letno količino padavin od 100 do 200 mm. V Dubaju je povprečna temperatura januarja 23° C, julija pa 42° C. Poletja so vroča in vlažna. Sončno sevanje je veliko močnejše kot pri nas, zato je priporočljivo, da uporabljate kremo za sončenje z visokim faktorjem. Vedno imejte pri sebi vodo, sončna očala in klobuke.
Električna napetost: 220V, vendar je potreben adapter. Adapter si lahko sposodite tudi v hotelu (na voljo omejene količine).

Mobilna telefonija:
vsa omrežja v glavnem delujejo. Pred potovanjem pri svojem operaterju preverite cene storitev v državi v katero potujete in operaterje, pri katerih so klici najcenejši.

Oblačila in obutev: v arabskem svetu veljajo posebna pravila oblačenja, še posebej ob obisku mošej. Priporočamo, da s seboj vzamete naglavno ruto, katera je obvezna za ženske ob vstopu v mošejo. Nekateri hoteli v ZAE zahtevajo, da imajo moški pri večerji oblečene dolge hlače.

Hrana in pijača: Izbirate lahko med jedmi iz večine najpomembnejših nacionalnih kuhinj. Prevladuje arabska kuhinja. Najbolj priljubljena jed je piščanec na žaru, ki ga ponujajo v večini obcestnih bistrojev na prostem, zraven pa ponudijo khubz (arabsko različico kruha) ali humus. Od riževih jedi boste največkrat naleteli na biriyani, to je riž s piščancem, ribo ali jagnjetino. Tipične jedi: shawarme (kot kebab) in falafle (mesne kroglice) v sendvičih, ki so okusni in poceni. Voda ni pitna. Priporočamo, da pijete samo ustekleničeno vodo. Alkohol je na voljo samo v hotelskih restavracijah in barih s posebnim dovoljenjem. Restavracije izven hotela ne smejo streči alkoholnih pijač.

Trgovine so običajno odprte od 10 do 13 ure in od 16. do 22. ure. Nakupovalni centri so odprti od 10 do 22 ure (Dubai Mall do polnoči) brez prekinitve v tednu, razen ob petkih od 14 do 22 ure.

Hilton Garden Inn Dubai Al Muraqabat 4* ali podoben

Vani_HiltonGIN
Restoran_HiltonGIN
Soba-HiltonGIN

Lokacija: ZAE / Dubaj 

 

Hotel Hilton Garden Inn Dubai Al Muraqabat se nahaja na Abu Baker Al Siddique Road, eni od glavnih ulic četrti Deira. S te lokacije je preprost in hiter dostop do glavnih znamenitosti Dubaja in letališča.

 

Namestitev: Sodobno opremljene sobe nudijo lastno kopalnico, TV z ravnim ekranom, minibar in električni grelnik vode. Sobe so klimatizirane in nudijo brezplačno WiFi povezavo.

 

Ponudba: Gostom je na voljo restavracija The Garden Grille & Bar, fitnes center ter zunanji bazen, ki se nahaja na strehi hotela.

 

Storitev: samopostrežen zajtrk in samopostrežna večerja (za plačilo)

 

Spletna stran:  https://hiltongardeninn3.hilton.com

RAS AL KHAIMAH - Double Tree by Hilton Resort & Spa Marjan Island 5* ali podoben

Plaza2_HiltonRAK
Bazen_HiltonRAK
Soba_HiltonRAK

Lokacija: ZAE / Ras Al Khaimah 

 

Lega: Letovišče Doubletree by Hilton se nahaja na otoku Marjan, blizu mesta Al Hamra v predelu Ras Al Khaimah ob 450 m dolgi zasebni peščeni plaži. Nakupovalni središči Al Hamra Mall in Al Hamra Village sta 5 min vožnje stran. 

 

Ponudba: recepcija, več restavracij in barov, notranji bazen, zunanji bazeni, otroški bazen, vodni park, spa, frizerski salon, trgovinica, fitnes, biljard, odbojka na plaži, pikado, namizni tenis, različni vodni športi. Brezplačen WiFi je dostopen v javnih prostorih.

 

Namestitev: sobe velikosti 32m2 imajo balkon ali teraso, klimatsko napravo, kopalnico s prho ali kadjo, sušilec za lase, TV z ravnim zaslonom, mini bar, sef.

 

Spletna stran:

http://doubletree3.hilton.com/en/hotels/uae/doubletree-by-hilton-resort-and-spa-marjan-island-RKTMIDI/index.html


Dubaj & Ras Al Khaimah 2019 Dubaj & Ras Al Khaimah 2019 Dubaj & Ras Al Khaimah 2019 Dubaj & Ras Al Khaimah 2019 Dubaj & Ras Al Khaimah 2019 Dubaj & Ras Al Khaimah 2019 Dubaj & Ras Al Khaimah 2019 Dubaj & Ras Al Khaimah 2019 Dubaj & Ras Al Khaimah 2019 Dubaj & Ras Al Khaimah 2019 Dubaj & Ras Al Khaimah 2019 Dubaj & Ras Al Khaimah 2019 Dubaj & Ras Al Khaimah 2019 Dubaj & Ras Al Khaimah 2019 Dubaj & Ras Al Khaimah 2019 Dubaj & Ras Al Khaimah 2019