KAPADOKIJA S POLPENZIONOM 2019

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

TURČIJA

KAPADOKIJA: Konya, Göreme, Antalya...

Kapadokija je ime za čudežno področje, ki se nahaja med mesti Nevsehir, Nigde in Aksaray. Je eno najbolj priljubljenih turističnih destinacij Turčije zaradi edinstvenih geoloških, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Je dežela pravljic, skrivnostna in očarljiva. Tukaj lahko uživate v neverjetnih naravnih čudesih, odkrivate skrivnostna podzemna mesta, spoznate bogato kulturo in zgodovino ali ob zori poletite z balonom nad pravljično pokrajino. Izkoristite našo neverjetno ponudbo in se skupaj z nami odpravite na nepozabno pustolovščino!

1. dan | polet proti Antalyi
Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana dve uri pred poletom in let proti Antalyi. Pri izhodu z letališča vas pričaka vodnik. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev in večerja. Nočitev na območju Antalye.

2. dan | Antalya – Konya - Kapadokija

Zajtrk. Vožnja do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov ter je danes romarski kraj za številne Turke. Ogledali si boste znameniti samostan Mevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujete pot proti Kapadokiji. Namestitev v hotelu na območju Kapadokije in večerja.

3. dan | Göreme
Zajtrk. V mestu Göreme si boste ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je pod zaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik. Tukaj se je narava predala fantaziji; pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Nato vas popeljemo skozi dolino Simon ali „Dolino menihov“ imenovano tudi „Dolina pravljičnih dimnikov“. Pokrajina je s svojimi izoliranimi ali združenimi oblikami, ki segajo tudi do preko deset metrov v višino, tako unikatna in popolna, da človek obnemi. Vožnja do Uchisarja, kjer je predviden kratek postanek. Nato bomo obiskali tkalnico preprog in spoznali postopek izdelave preproge, vse od pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne - do končnega izdelka. Za zaključek dneva se bomo sprehodili še po čudovitem mestu Avanos, znanem predvsem po lončarski umetnosti. Povratek v hotel, večerja in nočitev

4. dan | mesečeva pokrajina Kapadokija
Zajtrk. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Stvaritelj te pokrajine je vulkan, ki je ob ponavljajočih se izbruhih v okolico izstrelil ogromne količine lehnjaka. Zaradi vremenskih vplivov so se nekatere plasti lehnjaka sprijele, druge pa so bile izprane. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. V jutranjih urah, po zajtrku, vožnja po tej nadrealistični in pravljični deželi s postanki za fotografiranje. Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Povratek v hotel, večerja in nočitev.

5. dan | Kapadokija - Antalya
Zajtrk. Zapustili bomo Kapadokijo ter se zapeljali do postajališča za karavane Sultanhani iz časa Seldžukov. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye, kjer boste preživeli zadnje tri dni. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan | Antalya – slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

7. dan | prosto ali udeležba na fakultativnem izletu
Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se udeležite našega fakultativnega izleta (za plačilo). Po izletu sledi povratek v hotel, večerja in nočitev.

8. dan | povratek domov
Zajtrk. V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder nadaljujete pot proti domu.



POMEMBNO:
Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

 

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

*********************************************************************************************

Kapadokija
Kapadokija je verjetno ena najbolj impresivnih in najbolj bizarnih naravnih pokrajin na svetu ter je del UNESCO-ve kulturne dediščine. V skladih mehkih ognjeniških kamnin so vklesana naselja, samostani in jamske cerkve, v katerih je več generacij kristjanov poiskalo zatočišče.

Göreme
Mesto je, vključno s kamnitimi spomeniki, središče narodnega parka Göreme in je prav tako del UNESCO-ve kulturne dediščine. Pokrajino zaznamujejo neobičajne oblike stebrov, obeliskov in stolpov, katere sta oblikovala pepel in lava pred 2000 leti, pri prvem izbruhu vulkana. Te oblike segajo tudi do 40 metrov visoko.

Konya / Samostan Mevlana
Konya, nekoč glavno mesto zgodnjega srednjeveškega Selevkovega kraljestva, je danes sedmo največje mesto, po velikosti, v Turčiji. Simbol mesta je samostan Mevlana, ki je danes muzej muslimanske ter zakladnica turške umetnosti in obrti.

Antalya se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.

 

 


 

Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana-Antalya-Ljubljana s pristojbinami
- 7 x nočitev v hotelih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi
- 7 x polpenzion (zajtrk + večerja)
- oglede z vstopninami: samostan Mevlana, Göreme, Sultanhani in Antalyo
- prevozi po programu s klimatiziranimi in udobnimi turističnimi avtobusi
- slovensko spremstvo in lokalni vodnik
- organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti


Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji:

Celosten paket zavarovanja potovanja 32,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
Parkirišče na zunanjem parkirišču Letališča Ljubljana: 35,-EUR na vozilo, na teden 
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama

- Doplačilo za enoposteljno sobo: 110,-EUR

Možna doplačila vodniku na poti:
dolina Ihlara in podzemno mesto Cardak z vključenim kosilom cca 55€ na osebo ali Ortahisar ali dolina ljubezni s podzemnim mestom in vključenim kosilom cca 55€ na osebo – odvisno od lokacije namestitve (min. 10 oseb), sema (ples dervišev) cca 20€ na osebo (min. 10 oseb), Kapadokijski večer z neomejeno konzumacijo lokalne alkoholne in brezalkoholne pijače cca 45€ na osebo (min. 10 oseb), vožnja z balonom cca 225€/osebo (izvedba odvisna od vremenskih razmer in prostih kapacitet) (min. 10 oseb), hamam (turška kopel) cca 35€ na osebo (min. 10 oseb), Alanya s kosilom cca 45 € na osebo (min. 10 seb), Aspendos in vožnja z ladjico po reki Manavgat s kosilom cca 55 € na osebo (min. 10 oseb), vožnja z ladjico po reki Manavgat s kosilom cca 45 € na osebo (min. 10 oseb).


Dokumenti potrebni za potovanje:

Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v Turčijo cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/turcija. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov: 
V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše število 140 potnikov na letalu in najmanj 35 potnikov na posameznem avtobusu.

Splošne pogoje najdete tukaj.

 

 

Informacije o državi: Turčija


Turčija svojim gostom nudi veliko več kot le sonce, plaže in morje. V Turčiji najdemo osupljive naravne lepote, kulturne in zgodovinske znamenitosti, zanimiva mesta in impresivne stavbe. Z agencijo NIKAL doživite vznemirljiva potovanja z mešanico 1001 noči in sedanjosti. Ljubeznivost in gostoljubnost sta v Turčiji zelo pomembni. Prav tako zmerne cene omogočajo ugoden dopust z vsem udobjem in zelo dobro opremljenimi hoteli. Prepričajte se sami v čarobnost te turistične destinacije – Turčije.

Značilnosti Turčije
Površina: 814.578 km²
Prebivalstvo: 74.724.300
Gostota naseljenosti: 91 prebivalcev/km²
Glavno mesto: Ankara
Največja mesta: Istanbul, Ankara, Izmir, Adana in Antalya
Uradni jezik: Turški
Valuta: Turška Lira
Časovni pas: CET +1
Klicna številka: +90
Električna napetost: 220 V/50 Hertzev, izmenični tok

Geografske značilnosti
Turčija se geografsko razprostira na dveh celinah in tako tvori prehod med Evropo in Azijo. Anatolija zavzema približno 97% površine Turčije (790 955 km²), medtem ko vzhodna Trakija, evropski del, zavzema približno 3% površine dežele (23.623 km²). Turška obala je dolga 7.200 km ter leži ob Egejskem morju na zahodu, Mediteranskem morju na jugu in Črnem morju na severu.

Podnebje
Turčija sega v več podnebnih pasov. Poletja so vroča in zime v glavnem blage. Mediteransko podnebje je poleti najbolj primerno za uživanje na turških plažah ter kopanje, medtem ko sta pomlad in jesen idealni za krožna potovanja po Turčiji.

Potovalni dokumenti

Državljani Republike Slovenije za vstop v Turčijo vize ne potrebujejo. Po turških zakonih, mora Vaš potni list na dan povratka veljati še vsaj 6 mesecev.

Način plačevanja
Domača valuta je Turška Lira (1 turska lira = 100 Kurus).
Drugi načini plačila: kreditne kartice, evropski potovalni čeki

Državni prazniki
1. januar Novo leto
23. april Dan suverenosti in otrok
19. maj Dan spomina na Atatürka, dan mladih in športa
30. avgust Dan zmage
28. / 29. oktober dan republike (29. oktober je državni praznik)

Verski prazniki se ravnajo po islamskem Luninem koledarju in tako nimajo točno določenega datuma. Ti prazniki so: Ramadan / Ramazan ter Praznik žrtvovanja / Kurban Bayram. Za razliko od drugih islamskih dežel, kjer je dela prost dan petek, je v Turčiji dela prost dan nedelja.

Hrana in pijača

Kot tudi v drugih mediteranskih deželah, je turška kuhinja zelo zdrava, sveža in okusna. Glavne sestavine v turški prehrani so meso (jagnjetina, perutnina, teletina) in zelenjava (npr. fižol, paprika, čebula, česen, krompir idr.), za prilogo pa postrežejo riž ali žitarice. Pomemben del turške kuhinje so tudi ribe in morski sadeži.


Primera hotelov, med potovanjem po Kapadokiji:

Hotel Belek Beach Resort*****

Hotel se nahaja v kraju Bogazkent / Belek in je od centra Antalye oddaljen 45km. Zgrajen je na površini 38.000m2, z urejenim vrtom, promenadami, zunanjim bazenom in mini zabaviščem za otroke. Standardne sobe so velikosti 28m2 ter opremljene z mini barom, SAT TV, telefonom, zasebno kopalnico (tuš ali kad, WC, sušilec za lase), sefom in klimatsko napravo.

Spletna stran:www.belekbeach.com

 

Hotel Dinler****

Hotel se nahaja v mestu Nevsehir, v bližini največjih znamenitosti Kapadokije. Na voljo ima 141 sob, ki so opremljene z mini barom, SAT TV, telefonom, zasebno kopalnico (tuš ali kad, WC, sušilec za lase), sefom in klimatsko napravo. V hotelski ponudbi je še a la carte restavracija, bar, savna, turška kopel, zunanji in notranji bazen ter fitnes center. 


Spletna stran: nevsehir.dinler.com

Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019 Kapadokija s polpenzionom II 2019