Mavricij 2019

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

Sanjski otok v Indijskem oceanu - Mavricij

Sanjski otok Mavricij, ki se nahaja ob vzhodni obali Afrike, Vas bo očaral ter Vam napolnil dušo. Uživajte v kontrastu barv in okusov, v oazi miru in tišine ter božanskem turkiznem morju. Mark Twain je nekoč napisal: '' Najprej je bil ustvarjen Mavricij, šele nato raj. Raj je kopija Mavricija''. Mislimo, da je imel prav... Naj Vam to potovanje ostane za vedno v spominu.


1. dan: let na Mavricij 

Pri rezervaciji paketa let in transfer let iz Ljubljane preko Istanbula do Mavricija.

2.dan: prihod in namestitev 

Po pristanku na otoku Mavricij, Vas bo pričakal naš prijazen, angleško govoreči spremljevalec. Sledi vožnja z avtobusom do hotela ter prijava. Preostanek dneva prosto za raziskovanje Vašega luksuznega hotelskega kompleksa.

3. dan: prosto 
Današnji dan preživite po lastni izbiri. Uživajte v udobju Vašega hotela ali sami raziščite otok.

4. dan: izlet v Port Louis 
Po zajtrku se nam pridružite na vključenem izletu v Port Louis. Port Louis je glavno mesto države Mavricij in hkrati tudi največje mesto na otoku. Danes bomo mesto skupaj raziskali.

5. dan: prosto ali fakultativni izlet Wild South West
Danes se nam lahko pridružite na celodnevnem fakultativnem izletu „Wild South West“ (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Med vožnjo ob čudoviti zahodni obali najprej obiščemo slikovito vasico Chamarel ter si nato ogledamo še najvišji slap na otoku (90m). Ob obisku La Rhumerie de Chamarel, boste imeli možnost poskusiti enega izmed najboljših rumov na svetu. Izlet nadaljujemo do planote, od koder je čudovit razgled na Black River Gorges, obiščemo sveto jezero Grand Bassin ter za zaključek še krater Trou aux Cerfs s 360° pogledom na otok. Preprosto čudovito...

6. dan: prosto 
Današnji dan preživite po lastni izbiri. 

7. dan: prosto ali fakultativni izlet North Tour

Danes se nam lahko pridružite na fakultativnem izletu „North Tour“ (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Današnji izlet Vas najprej vodi do čudovitega botaničnega vrta Pamplemousses Garden, kjer boste videli številne rastline, ki rastejo na Mavriciju. Naslednji postanek je pri Château de Labourdonnais, ki je verjetno najbolj veličasten kolonialni penzion na otoku in predstavlja eleganco ter razkošno življenja kolonialnih prednikov. Po kosilu v tradicionalni restavraciji sledi še obisk nakupovalnega centra.

8.dan: Izlet Authentic South 

Po zajtrku se odpravimo na južni del otoka. Slikovita cesta nas pelje do La Prairie, od koder se ponuja nepozaben pogled na ocean in Le Morne Mountain. Južna obala nudi neverjetne prizore zaradi kontrasta črnih bazaltnih kamnin, rdeče zemlje in globokega modrega oceana, kronanega z belo peno valov. Obiskali bomo tudi najjužnejšo točko otoka Gris Gris, kjer ni koralnih grebenov in kjer ocean z vso svojo silo udarja ob navpične kamnite skale. Nepozabno...

9. dan: prosto 
Današnji dan preživite po lastni izbiri.

10. dan: prosto ali fakultativni izlet - vožnja s katamaranom
Za današnji dan Vam predlagamo fakultativni izlet s katamaranom (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Jadra se ob vzhodni obali otoka ob skritih lagunah. Posebno doživetje je laguna s tropskim slapom in kosilo na katamaranu. 

11. dan: prosto 
Današnji dan preživite po lastni izbiri. 

12.dan: prosto in povratni let 
Prost dopoldan. V poznih popoldanskih urah, ob rezervaciji paketa let in transfer, sledi transfer do letališča in let proti domu. 

13. dan: povratek 
Spočiti in polni nepozabnih vtisov prispete v Ljubljano.

 

POMEMBNO: Za potovanje na Mavricij potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev po dnevu povratka.  


VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - MAVRICIJ - NE
Več informacij na: http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/afrika/mavricij/

CEPLJENJE - MAVRICIJ - NI OBVEZNO

Več informacij na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/afrika/mauritius


ČAS POTOVANJA: 13 dni / 10 noči

 

Cena vključuje:
- 10 x nočitev v RIU Horel Creole 4* v dvoposteljni sobi
- 10 x ALL INCLUSIVE
- 2 izleta s spremljevalcem, ki govori angleško:
• Izlet v Port Luis
• Izlet Authentic South
- organizacijo potovanja


Cena ne vključuje:

- paket let in transfer
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji:
Paket let in transfer: 799,-EUR na osebo
- asistenca na letališču ob odhodu,
- povratni letalski prevoz do Mavricija v ekonomskem razredu
- letališke in varnostne pristojbine
- transfer letališče-hotel-letališče
Paket izletov: 279,-EUR na osebo
- Wild South West z vključenim kosilom (5 dan)
- North Tour z vključenim kosilom (7 dan)
- križarjenje s katamaranom in kosilom (10 dan)
Celosten paket zavarovanja potovanja: od 107,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 559,-EUR

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Mavricij potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.  Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje na Mavricij cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://zdravinapot.si/destinacije/afrika/mauritius. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz


01.12.-13.12.2019 
TK1064  01.12.2019 LJUBLJANA ISTANBUL 1955 0015* (naslednji dan) - let traja 2 uri in 20 minut
TK160    02.12.2018 ISTANBUL MAVRICIJ 0220 1310 - let traja 9 ur in 50 minut
TK161    12.12.2018 MAVRICIJ ISTANBUL 2105 0605* (naslednji dan) - let traja 10 ur in 
TK1061  13.12.2018 ISTANBUL LJUBLJANA 0820 0840 - let traja 2 uri in 20 minut

Prevoznik: Turkish Airlines

 

Vaš hotel s 4* - RIU Hotel Creole


 

 

  


Hotel se nahaja na plaži polotoka Le Morne, na jugozahodnem delu otoka Mavricij in ima skupaj 313 sob. Gostom so na voljo: restavracije in snack bari, 2 bazena, otroški bazen s tobogani, brezplačni ležalniki, senčniki in brisače ob bazenu, terasa za sončenje, brezplačen WiFi v skupnih prostorih, prodajalna spominkov, disko, dnevna animacija za otroke in odrasle.

Sobe: sušilec za lase, telefon, WiFi za doplačilo, klimatska naprava, mini bar, Sat TV, sef.

„Renova Spa“:
različni tretmaji, kozmetični salon, frizer in masaže (za doplačilo), jacuzzi in hamam, tnes.

All inclusive:
Zajtrk: ameriški in kontinentalni samopostrežni zajtrk v glavni restavraciji. Kosilo: topli in hladni bife, pizza, testenine, solate, sladice. Večerja: tematska samopostrežna večerja in kuhanje pred gosti v glavni restavraciji, indijska in azijska restavracija. Bar: 24 urni snack bar ter 24 ur na dan na voljo neomejen izbor pijače.
Sobe: redno polnjenje mini bara.
Šport in aktivnosti: dvorana za fitnes, namizni tenis, odbojka na mivki, veslanje na deski SUP (stand up paddle surng), surfanje (oprema za začetnike), kajak in oprema za potapljanje, 1 x poskusno potapljanje v bazenu, jacuzzi in hamam, RiuFit: hrbetFit, gimnastika v vodi, raztegovanje, trebuh-zadnjica-noge (večkrat tedensko).
Več informacij o all inclusive ponudbi boste prejeli na recepciji hotela.

Spletna stran: http://www.riu.com/en/hotel/mauritius-island/morne-brabant/hotel-riu-creole/index.jsp

 

Tedenska vremenska prognoza

booked.net  

 

Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019 Mavricij I 2019