ŠRILANKA - BISER INDIJSKEGA OCEANA

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

ŠRILANKA – BISER INDIJSKEGA OCEANA

Vabimo vas na fantastično potovanje v eksotično Šrilanko – biser Indijskega oceana. Na tem tropskem otokom, ki ga obdaja toplo morje in krasijo čudovite plaže, bomo imeli priložnost spoznati kulturo in tradicijo prebivalstva, videti neverjetne ostanke bogate in burne preteklosti, okusiti eksotično hrano in najboljši čaj ter uživati v prekrasni naravi.

1. dan: let na Šrilanko
Zbor potnikov na letališču Zagreb dve uri pred letom, prijava na let in let preko Dubaja v Colombo.

2.dan: Colombo-Dambulla
V dopoldanskih urah pristanek v Colombu. Po opravljenih carinskih formalnostih nas sprejme lokalni vodnik z vencem spletenim iz cvetja. Nato se odpravimo proti območju Dambulle ter si ogledamo znameniti jamski tempelj s 5 jamami, katerih stropovi so prekriti s freskami in v katerih se nahaja več kot 130 kipov Bude. Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. dan: Polonnaruwa (fakultativno) – narodni park Minneriya (fakultativno)
Zajtrk. Danes se lahko udeležite 2 fakultativnih izletov (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). Dopoldan si lahko ogledate starodavne ostanke Polonnaruwe, glavnega mesta Šrilanke od 11. do 13. stoletja. Poleg veličastne kraljeve palače, se tukaj nahaja še veliko drugih impozantnih ostankov mesta. Zagotovo vas bo očaral velikanski kip ležečega Bude. Popoldan se lahko odpravite na jeep safari v narodni park Minneriya, kjer bivajo številčne živalske vrste, predvsem pa je znan po slonih, katerih je tukaj resnično veliko. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: Sigiriya – Matale – Kandy
Po zajtrku se odpravimo na ogled spektakularne kamnite trdnjave Sigiriya, ki se nahaja na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Impozantna kamnita utrdba je ena največjih znamenitosti Šrilanke. Vhodne stopnice so vodile skozi levja usta. Čeprav so danes od leva ohranjene le še ogromne šape, si po njihovi dimenziji lahko predstavljate velikost levje glave. Nato vam predlagamo izlet na vas (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Izlet nas vodi na obrobje džungle. Videli boste preprost način življenja lokalnega prebivalstva v sožitju z naravo. Vozili se bomo z volovsko vprego ter nato s katamaranom po jezeru, za konec pa bomo obiskali lokalno družino v značilni hiši iz blata, kjer nas bodo domačini pogostili s tradicionalnim in preprostim poznim kosilom (riž in curry). Popoldan se odpravimo proti mestu Kandy in se na poti ustavimo še na vrtu začimb v Malateju. Videli boste drevesa in rastline številnih začimb (cimet, kardamom, vanilja,…) ter spoznali kako jih gojijo in njihovo uporabo. Namestitev v hotelu na območju Kandya in nočitev.

5. dan: Kandy – Pinnawala – Peradeniya
Zajtrk. Najprej obiščemo sirotišnico za slone v Pinnawali. Tu bivajo večinoma posvojeni sloni, ki so zaradi različnih razlogov izgubili svoj naravni habitat. Nekaj posebnega je opazovati te mogočne živali med hranjenjem in kopanjem. Nato se odpravimo v prekrasen kraljevi botanični vrt Peradeniya, ki se ponaša z impresivno zbirko orhidej. Ob koncu dneva si bomo ogledali še pomembno budistično romarsko središče, tempelj Budovega zoba, kjer naj bi hranili Budin zgornji levi podočnik. Zvečer si lahko ogledate tradicionalno plesno predstavo. Povratek v hotel in nočitev.

6. dan: Kandy – plantaža čaja – Kalutara – all inclusive počitnice na obali
Po zajtrku se odpravimo na ogled plantaže čaja, kjer boste videli celoten proces pridobivanja čaja – od zelenega lista do končnega izdelka. Sledi vožnja do all inclusive hotela na obali, kjer boste nastanjeni naslednje 4 noči.

7.-10. dan: počitnice na obali s storitvijo all inclusive
All inclusive. Uživajte na plaži ali raziščite okolico na katerem od fakultativnih izletov v ponudbi lokalne agencije. Po večerji 10. dan, skladno s časom leta, transfer do letališča Colombo.

11. dan: povratek domov
Let iz Colomba preko Dubaja do Zagreba, kjer pristanete z zgodnjih popoldanskih urah.


POMEMBNO: Za potovanje na Šrilanko potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka ter vizo, za katero je potrebno zaprositi vsaj en teden pred odhodom.

ČAS POTOVANJA: 11 dni / 8 nočitev

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 20

 

Cena vključuje:
- letalski prevoz z vključenimi pristojbinami Zagreb-Colombo-Zagreb preko Dubaja, prevoznik FlyDubai
- 2 nočitvi z zajtrkom v dvoposteljni standardni sobi v hotelu s 4*, Sigiriana Resort ali podobnem (https://sigirianaresort.com)
- 2 nočitvi z zajtrkom v dvoposteljni standardni sobi v hotelu s 4*, The Tourmaline Topaz ali podobnem (https://www.topaz.lk/the-tourmaline.html)
- 4 nočitve z all inclusive v dvoposteljni standardni sobi v hotelu s 3+*, Mermaid hotel & club ali podobnem (https://www.mermaidhotelnclub.com/)
- pozna odjava iz hotela zadnji dan
- prevozi po programu s turističnim klimatiziranim avtobusom
- vstopnine in ogledi po programu
- 2 plastenki vode na osebo, na dan
- slovenskega ali hrvaškega ter lokalnega vodnika
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:
- transferja do letališča Zagreb
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop na Šrilanko in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)



Možna doplačila v agenciji:
• Celosten paket zavarovanja potovanja od 113,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• 4 x večerja: 40,-EUR na osebo.
• Paket izletov (Polonnaruwa, narodni park Minneriya, izlet na vas): 129,-EUR na osebo
• Viza 35,-EUR + strošek izdelave vize 15,-EUR
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 350,-EUR

 

Obvezno doplačilo na poti:
- napitnina za lokalnega vodnika in voznika avtobus: 35,-EUR na osebo 


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Šrilako potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od povratka ter vizo.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na spletni strani MZZ: https://www.gov.si/drzave/srilanka/

Opomba

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:

20.03.2023 FZ1794 ZAGREB DUBAJ 13:55 22:40
21.03.2023 FZ1025 DUBAJ COLOMBO 01:25 10:40
30.03.2023 FZ570 COLOMBO DUBAJ 02:10 05:30
30.03.2023 FZ1793 DUBAJ ZAGREB 10:00 14:10

Letalski prevoznik: FlyDubai

 Tedenska vremenska prognoza:

booked.net booked.net

 Šrilanka - biser Indijskega oceana I 2023  Šrilanka - biser Indijskega oceana I 2023  Šrilanka - biser Indijskega oceana I 2023  Šrilanka - biser Indijskega oceana I 2023  Šrilanka - biser Indijskega oceana I 2023  Šrilanka - biser Indijskega oceana I 2023  Šrilanka - biser Indijskega oceana I 2023  Šrilanka - biser Indijskega oceana I 2023  Šrilanka - biser Indijskega oceana I 2023  Šrilanka - biser Indijskega oceana I 2023