KRIŽARJENJE PO NILU IN KAIRO

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

KRIŽARJENJE PO NILU IN KAIRO

 

1. dan | let proti Istanbulu
Zbor potnikov na letališču Ljubljana oz. Zagreb dve uri in pol pred letom. Sledi prijava na let in let v večernih urah s prevoznikom Turkish Airlines preko Istanbula do Hurgade.

2. dan | Hurgada – Luxor
V zgodnjih jutranjih urah pristanek v Hurgad. Po opravljenih mejnih formalnostih sledi po nočnem letu transfer do hotela in namestitev. Po zajtrku se odpeljemo do Luxorja, kjer se vkrcamo na ladjo s 5*, namestitev v kabinah in kosilo. Zvečer imate priložnost, da uživate v spektaklu luči in zvoka v enem od največjih muzejev na prostem, templju Karnak (fakultativno – za plačilo). Večerja na ladji in nočitev.

3. dan | Luxor – Edfu
V zgodnjih jutranjih urah lahko poletite z balonom (fakultativno – za plačilo) in uživate v spektakularnem pogledu na veličasten Luxor še iz pričje perspektiva.
Po zajtrku se odpravimo na zahodno obalo Luxorja. Ogledali si bomo Memnova kolosa in Dolino kraljev, kjer so pokopani skoraj vsi faraoni 18., 19. in 20. dinastije (1.539-1.075 pr.n.št.). 63 grobnic, ki se nahajajo med griči Dair-al-Bahri, predstavlja edinstven primer popolnega načrtovanja in okrasja. Ena izmed teh grobnic je od Tutankamona. Na koncu obiščemo še tempelj Hačepsut, ki je bila ena redkih žensk, ki so zasedle prestol Faraona. Nato se vrnemo na ladjo ter uživamo v plovbi do Edfu in zanimivem prehodu čez rečni breg v Esni. Kosilo in večerja na ladji.

4. dan | Edfu – tempelj Kom Ombo – Asuan

Po zajtrku se odpravimo do templja Kom Ombo, kjer obiščemo impresiven kompleks dveh povezanih templjev: en je posvečen bogu Sabeku, ki ima glavo krokodila, drugi pa bogu Horusu, z glavo sokola. Spoznali bomo zanimivosti o medicini in čebelarstvu v času Starega Egipta. Nadaljevanje plovbe do Asuana. Kosilo in večerja na ladji.

5. dan | Asuan – tempelj Abu Simbel (doplačilo)

V zgodnjih jutranjih urah, z zajtrkom za s seboj, boste lahko obiskali tempelj Abu Simbel (fakultativno, plačilo na kraju samem) ter uživali v monumentalnem templju Ramzesa II, največjega vladarja Egipta.
Tisti, ki se izleta ne udeležijo, imajo zajtrk na ladji in prosti čas.
Popoldan se odpravimo do znamenitega Izidinega templja, ki se je nahajal na otoku File, vendar so ga kasneje s pomočjo Unesca, zaradi izgradnje jezu, prestavili na otok Agilkia. Nato obiščemo še največjo zgradbo v Egiptu: Asuanski jez ter si ogledamo največje umetno jezero (Naserjevo jezero). Kosilo in večerja na ladji.

6. dan | Asuan – let v Kairo 
Po zajtrku, glede na čas poleta, prevoz do letališča v Asuanu in let do Kaira. Po prihodu nastanitev v hotelu. Popoldan oz. zvečer se lahko udeležite ogleda starega dela Kaira z večerjo (fakultativno – za plačilo) in obiščete največji afriški bazar Khan El Khalili ter ulico Al Muizz. Povratek v hotel in nočitev.

7. dan | Kairo – piramide – Narodni muzej egipčanske civilizacije

Po zajtrku se odpravimo na planoto Giza, kjer stojijo 3 monumentalne piramide: Keopsova, Kefrenova in Mikerinova ter skrivnostna Sfinga. Uživajte v pogledu na enega največjih čudes starega sveta! Sledi ogled Narodnega muzeja egipčanske civilizacije, ki hrani najstarejše egipčanske artefakte in zaklade velikih faraonov. Tu se med drugim nahaja tudi vsebina grobnice faraona Tutankamona in njegova znamenita zlata maska. Povratek v hotel in nočitev.

8. dan | Kairo – prosti čas ali fakultativni izlet v Aleksandrijo ali celodnevni izlet Kairo (doplačilo)
Po zajtrku lahko izkoristite dan za samostojno raziskovanje ali se nam pridružite na fakultativnem izletu (za plačilo) v Aleksandrijo oz. z nami raziščite Kairo. Povratek v hotel in nočitev.

9. dan | Kairo – povratek domov
V zgodnjih jutranjih urah prevoz do letališča v Kairu in prijava na let za Istanbul. Let preko Istanbula do Ljubljane oz. Zagreba, kjer pristanemo v večernih urah.


ČAS POTOVANJA: 9 dni / 7 nočitev


Pomembno: Za potovanje je potreben veljavni potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od datuma povratka ter vizum. 
Pred odhodom se registrirate na spletni strani Visit Egypt: https://visitegypt.gov.eg/.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na: https://www.gov.si/drzave/egipt/Cena vključuje:

• povratni let Ljubljana–Hurgada in Kairo-Ljubljana preko Istanbula, z vključenimi pristojbinami, prevoznik Turkish Airlines – odhod 16.4.2023
oz.
povratni let Zagreb–Hurgada in Kairo-Zagreb preko Istanbula, z vključenimi pristojbinami, prevoznik Turkish Airlines – odhod 30.4.2023
• 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni standardni sobi v Hurgadi
• 4 x nočitev v dvoposteljni kabini na ladji s 5* s polnim penzionom (zajtrk, kosilo, večerja)
• notranji let Asuan-Kairo, z lokalnim prevoznikom, ekonomski razred
• 3 x nočitev v dvoposteljni standardni sobi v Kairu v hotelu s 4*
• Izleti po programu:
- Zahodna obala Luxorja, Memnova kolosa in Dolina kraljev
- tempelj Kom Ombo
- Asuanski jez in Izidin tempelj
- piramide na planoti v Gizi ter Narodni muzej egipčanske civilizacije
• transferji s sodobnimi turističnimi avtobusi
• slovenski ali hrvaški spremljevalec skupine ter lokalni vodnik, ki govori hrvaško – vodenje poteka v hrvaškem jeziku
• organizacija potovanja

Cena ne vključuje:

- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- vizo
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v Egipt in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike, šoferje, na ladji
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji:

• celosten paket zavarovanja potovanja: od 86 EUR na osebo
Paket vključuje: zavarovanje odpovedi, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini in zavarovanje prtljage
• doplačilo za enoposteljno sobo/kabino – obvezno doplačilo, če oseba potuje sama: 270 EUR na osebo

Doplačilo na poti (obvezno):

• napitnina za lokalne ponudnike storitev: 56 EUR na osebo
• vizum za Egipt: 25 EUR na osebo

Možna doplačila na poti:

• Abu Simbel: cca 124 EUR na osebo
• spektakel luči in zvoka v Karnaku: cca 44 EUR na osebo
• let z balonom: cca 129 EUR na osebo
• stari del mesta Kairo (poldnevni izlet) s kosilom oz. večerjo: cca 65 EUR na osebo
• večerno križarjenje v Kairu z večerjo cca 70 EUR na osebo
• celodnevni izlet v Alexandrio s kosilom cca 90 EUR na osebo ali celodnevni izlet v Kairo s kosilom cca 85 EUR


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje je potreben veljavni potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od datuma povratka ter vizum. Pred odhodom se registrirate na spletni strani Visit Egypt: https://visitegypt.gov.eg/

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na:  

- spletni strani MZZ: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ in https://www.gov.si/drzave/
- spletni strani Traveldoc: https://www.traveldoc.aero/
- spletni strani IATA zemljevida: https://www.iatatravelcentre.com/world.php


Opomba
Kategorizacija ladje ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.  Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.
 


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.


Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj
.

 

Predviden letalski prevoz:

16.04.2023  TK1064   LJUBLJANA – ISTANBUL 1950 2315
17.04.2023  TK702     ISTANBUL – HURGADA    0210 0355
24.04.2023  TK691     KAIRO – ISTANBUL           0840 1205
24.04.2023  TK1063   ISTANBUL – LJUBLJANA  1750 1900

30.04.2023  TK1056    ZAGREB – ISTANBUL     2015 2330
01.05.2023  TK702      ISTANBUL – HURGADA  0210 0355
08.05.2023  TK691      KAIRO – ISTANBUL         0840 1205
08.05.2023  TK1055    ISTANBUL – ZAGREB     1820 1925

Prevoznik: Turkish Airlinesbooked.net booked.net

Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023 Križarjenje po Nilu in Kairo I 2023