Osupljivi Dubaj

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

ZDRUŽENI ARABSKI EMIRATI

OSUPLJIVI DUBAJ

 

Simbol za luksuz in ekstravaganco je več kot 800 metrov visok nebotičnik Burj Khalifa. Kot vesoljska raketa iz 60. let se dviga iz puščavskega peska - sijajna in veličastna. Burj Khalifa je najvišja zgradba na svetu in simbolizira vzpon Dubaja. Z neomejenimi možnostmi za nakupovanje, finimi peščenimi plažami, osupljivimi umetnimi otoki, kot npr. The Palm Jumeirah, ter drugimi čudesi, je Dubaj postal svetovno znan. Izjemnega luksuznega hotela Burj Al Arab med obiskom Dubaja ne smete izpustiti. Hotel je kot iz sanj, zgrajen na umetnem otoku in sije v prekrasni arhitekturi v obliki jadra. Dubaj, izmed vsega naštetega, velja za eno od najbolj čistih in najbolj varnih destinacij na svetu.

1. dan: polet proti Dubaju
Na letališču Ljubljana vas pričaka vodnik ter vam pomaga pri prijavi na let. Sledi direktni let s prevoznikom Fly Dubai proti Dubaju. Pristanek v Dubaju v poznih večernih urah. Po opravljenih mejnih formalnostih sledi transfer do hotela Novotel World Trade Centre Dubai**** ali podobnega v Dubaju, kjer bivate naslednjih 5 noči.

2. dan: TRADICIONALNI DUBAJ (vključeno) – PUŠČAVSKI SAFARI (fakultativno)
Zajtrk. Dopoldan bomo spoznali začetke emirata Dubaj v starem, tradicionalnem delu mesta. Sprehodili se bomo po četrti Al Bastakye, ki sega v leto 1890, kjer boste lahko občudovali značilno arabsko gradnjo in vetrne stolpe, s katerimi so nekoč hladili hiše. Stolpi so lovili veter in tako zračili ter hladili prostore. Na svojem vrhuncu je bilo v četrti Al Bastakye do 60 stanovanjskih enot, ločenih z ozkimi, vijugastimi ulicami. Nato se s tradicionalnimi ladjicami (Abra) zapeljemo do območja Deira, kjer obiščemo tržnico začimb in zlata. Pot nadaljujemo do mošeje Jumeirah (zunanji ogled). Zgrajena je bila v tradicionalnem fatimidskem slogu iz belega kamna, z visokima dvojnima minaretoma, ki uokvirjata veliko osrednjo kupolo. S svojim izgledom se popolnoma prilega lokaciji nasproti plaže Jumeirah. Povratek v hotel.
Popoldan se lahko udeležite izleta puščavski safari (za plačilo) ter se nam pridružite na neverjetni dogodivščini v puščavi. Po zanimivi vožnji po puščavskih sipinah sledi tradicionalni večer v kampu z lokalnimi specialitetami, trebušnim plesom, jahanjem kamel in drugimi presenečenji. V večernih urah povratek v hotel in nočitev.

3. dan: prosto ali izlet v ABU DHABI (fakultativno)
Po zajtrku lahko izkoristite dan za samostojno raziskovanje Dubaja ali se nam pridružite na fakultativnem izletu v Abu Dhabi (za plačilo). Med panoramsko vožnjo bomo občudovali čudesa tega mesta. Zapeljemo se do veličastne mošeje šejka Zayeda - ena največjih mošej na svetu, ki vas bo očarala s svojim razkošjem. V bližini se nahaja tudi znamenito sprehajališče Corniche. Nato sledi vožnja do Heritage Village, muzeja, ki so ga uredili kot tradicionalna vas in kjer boste spoznali, kako so na tem področju nekoč živeli. Zapeljemo se še mimo očarljivega hotela Emirates Palace, kjer so združeni luksuz, najsodobnejša tehnologija in arabska arhitektura. Hotel, v katerem bivajo bogati in slavni. Sledi povratek v hotel in nočitev.

4. dan: prosto ali izlet v SHARJAH in AJMAN (fakultativno) - DHOW CRUISE (fakultativno)
Po zajtrku lahko samostojno obiščete katerega izmed znamenitih muzejev v Dubaju ali se nam pridružite na fakultativnem izletu v emirata Sharjah in Ajman (za plačilo). Najprej se odpravimo v Sharjah, pisano in živahno mesto, s številnimi tržnicami in živahnimi hišami. Zaradi številnih galerij in muzejev, je znano tudi kot kulturna prestolnica ZAE. Obiščite lepo obnovljeno staro mestno jedro, ki gosti številne impresivne muzeje ter izjemni mošeji Al Noor in mošejo kralja Faisala. Ustavili se bomo na Blue Souq, ki se nahaja v čudoviti laguni in katerega krasi zanimiva arhitektura ter je dom več kot 500 trgovin z zlatom, srebrom, tekstilom in prekrasnimi arabskimi svetilkami. Nato obiščemo Muzej islamske civilizacije. Muzej so odprli leta 2008, v njem pa je predstavljena islamska kultura ter več kot 5000 artefaktov iz islamskega sveta. Izjemna priložnost, da izveste več o islamu in njegovih kulturnih tradicijah. Na poti v Dubaj se zapeljemo še v najmanjši emirat v ZAE, Ajman, ter po znameniti Ajman Corniche. Popoldan se vrnemo v hotel.
Zvečer se lahko udeležite fakultativnega izleta (za plačilo) – Dhow Cruise z večerjo: vožnja s tradicionalno arabsko ladjo (Dhow) po večernem Dubaju, kjer boste ob večerji uživali v čarobnem pogledu na osvetljeni Dubaj in njegove žareče nebotičnike, medtem ko bo prijetno pihljal rahel morski vetrič.

5. dan: prosto ali izlet SODOBNI DUBAJ & Burj Khalifa (fakultativno)

Po zajtrku si lahko dan organizirate za samostojne aktivnosti, katerih v Dubaju ne manjka, ali z nami raziščete sodobni Dubaj z Burj Khalifo (z doplačilom). Videli bomo najpomembnejše znamenitosti: Atlantis na umetnem otoku Palma (zunanji ogled), kjer bo postanek za fotografiranje, Burj Al Arab – kratek postanek za zunanje fotografiranje ter največji nakupovalni center na svetu, Dubai Mall. V tem centru se nahaja tudi ogromen akvarij in podvodni ZOO (foto postanek pred akvarijem). Sledi otok Bluewaters, ki je živahen kraj s številnimi stanovanjskimi objekti, trgovinami, gostinskimi lokali in obilico zabave. Tukaj se nahaja tudi znameniti Ain Dubai oz. "Dubai EYE", ki je najvišje in največje razgledno kolo na svetu. Občudovali boste lahko še spektakel fontan pred Dubai Mall-om, ki oživijo vsakih 30 min in očarajo gledalce s svetlobnimi in zvočnimi efekti. Povzpnemo se še na 124. nadstropje najvišje zgradbe na svetu, Burj Khalife, in uživamo v osupljivem razgledu na okolico. Povratek v hotel v večernih urah.

6. dan: polet proti Ljubljani
Zajtrk in v zgodnjih jutranjih urah prevoz do letališča ter let proti Ljubljani.

 

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na:
https://www.gov.si/drzave/zdruzeni-arabski-emirati/ ter https://u.ae/en/information-and-services/justice-safety-and-the-law/handling-the-covid-19-outbreak/travelling-amid-covid-19/travelling-to-the-uae


Minimalno število potnikov: 25

ČAS POTOVANJA: 6 DNI / 5 NOČITEV

Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana-Dubaj-Ljubljana, direktna linija s Fly Dubai, ekonomski razred
- transfer letališče-hotel-letališča
- 5 x nočitev z zajtrkom npr. v hotelu Novotel World Trade Centre Dubai**** ali podobnem, v dvoposteljni standardni sobi
- izlet Tradicionalni Dubaj
- slovensko vodenje in lokalni vodnik
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v ZAE in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- dodatne storitve, obroke in fakultativne izlete
- napitnine
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Možna doplačila v agenciji (pred potovanjem):
- Paket izletov: 199,-EUR na osebo
(sodobni Dubaj z Burj Khalifo, Abu Dhabi, puščavski safari)
- Sodobni Dubaj z Burj Khalifo: 80,-EUR na osebo
- Puščavski safari: 70,-EUR na osebo
- Dhow Cruise z večerjo: 65,-EUR na osebo
- Abu Dhabi: 65,- EUR na osebo
- Ajman & Sharjah: 45,-EUR na osebo
- Paket 2 x večerja**: 40,-EUR na osebo (sept) oz. 60,-EUR na osebo (okt-dec)
- Paket 3 x večerja**: 60,-EUR na osebo (sept) oz. 90,-EUR na osebo (okt-dec)
- Paket 4 x večerja** 80,-EUR: na osebo (sept) oz. 120,-EUR na osebo (okt-dec)
- Celosten paket zavarovanja potovanja: od 60,-EUR na osebo
(zavarovanje za primer odpovedi potovanja, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage)
- Parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana: 43,-EUR (sep) in 28,-EUR (okt-dec)

*Opomba: posamezni izleti bodo izvedeni, če bo nanje prijavljenih vsaj 10 oseb.
**Doplačilo za večerje je možno le za vse dni (4 večerje). To pomeni ali 4 x večerja ali 3 x večerja + Dhow Cruise ali 3 x večerja + puščavski safari ali 2 x večerja + puščavski safari + Dhow Cruise. Večerja je že vključena pri izletu puščavski safari in Dhow Cruise.


Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 119,-EUR (sep) oz. 219,-EUR (okt-dec)

Obvezna doplačila na poti:
- Turistična pristojbina, ki se plača neposredno v hotelu v Dubaju 20AED na sobo/na noč (cca 5,2€)
- Napitnina 25 EUR na osebo

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v ZAE potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka. V kolikor imate v potnem listu izraelski žig, si uredite novi potni list. 

Pred odhodom v ZAE je potrebno izpolniti in natisniti obrazec, ki ga najdete na:  https://c.ekstatic.net/ecl/documents/dubai-health-declaration-form.pdf

 Potrebujete tudi zavarovanje z asistenco v tujini, ki krije tudi strošek Covida. 

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na:
- spletni strani MZZ: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ in https://www.gov.si/drzave/
- spletni strani Traveldoc: https://www.traveldoc.aero/
- spletni strani IATA zemljevida: https://www.iatatravelcentre.com/world.php
- vladna stran ZAE: https://u.ae/en/information-and-services/justice-safety-and-the-law/handling-the-covid-19-outbreak/travelling-amid-covid-19/travelling-to-the-uae

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Več informacij najdete na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/zdruzeni-arabski-emirati. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

First minute popust velja do 31.07.2022. 


V roku 5 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:

09.09.-14.09., 23.09.-28.09., 14.10.-19.10.2022
LJUBLJANA – DUBAJ 1515 2305 – 5ur 50min (FZ1790)
DUBAJ –LJUBLJANA 1000 1415 – 6ur 30min (FZ1789)

04.11.-09.11. in 11.12.-16.12.2022
LJUBLJANA – DUBAJ 1430 2320 – 5ur 50min (FZ1790)
DUBAJ –LJUBLJANA 1000 1330 – 6ur 15min (FZ1789)

Prevoznik: Fly Dubai


 

Informacije o državi: DUBAJ & ZAE

Združeni arabski emirati, ali na kratko ZAE, so z nafto bogata obmorska puščavska država na jugovzhodu Arabskega polotoka, ki na severu meji na Perzijski zaliv, na severovzhodu in vzhodu na Omanski zaliv in Oman, na jugu in zahodu pa na Saudsko Arabijo. Združeni arabski emirati so muslimanska država, v kateri zelo cenijo islamsko tradicijo, zato morajo turisti spoštovati njihovo tradicijo in pravila obnašanja. To je ena država, vendar ima vsak emirat svoja pravila in značilnosti. Glavno mesto ZAE je Abu Dhabi, ki je zelo konzervativno mesto, medtem ko je Dubaj bolj sproščen in svetovljanski. Ženske morajo biti na javnih mestih oblečene spodobno. To pomeni, da morajo imeti pokrita ramena in noge, spodnje perilo ne sme biti vidno. Kopalke se lahko nosi le na plažah ali na kopališčih. Za njih je velik greh poljubljanje in izkazovanje naklonjenosti v javnosti, enako velja za homoseksualnost. Preklinjanje je kaznivo. Fotografiranje lokalnega prebivalstva, zlasti žensk, lahko povzroči velike težave, zato se mu je boljše izogniti. V Združenih arabskih emiratih se alkohol lahko kupi samo v brezcarinskih prodajalnah. Nekateri hoteli in klubi strežejo alkoholne pijače. Na javnih mestih je uživanje alkoholnih pijač prepovedano. V emiratu Sharjah je alkohol popolnoma prepovedan, tako da v hotelih in restavracijah ne strežejo alkohola. Lahko pa alkohol pijete v hotelskih sobah. Pred vstopom v ZAE lahko v brezcarinskih prodajalnah kupite alkohol, vendar ne več kot 4 litre. Kajenje je dovoljeno v vseh restavracijah, barih in nočnih klubih, kjer strežejo alkohol. V času ramadana so čez dan zaprte vse restavracije. Odprejo se po sončnem zahodu. Tudi turisti, čez dan, v času ramadana ne bi smeli jesti, piti ali kaditi v javnih prostorih, razen v hotelih. Kot v ostalih muslimanskih državah je uporaba drog in drugih opiatov strogo prepovedana. Kazni za prekrške v zvezi z drogami (tudi minimalnih količin) so izredno visoke. Kazen za trgovanje z drogami je lahko tudi smrtna kazen.

Uradno ime: Združeni arabski emirati
Površina: 83600 km2
Prebivalstvo: cca. 8,3 milijonov
Glavno mesto: Abu Dhabi
Uradni jezik: arabski, vendar vsi govorijo tudi angleško
Religija: 96% muslimanov, 4% ostali
Čas v ZAE: srednjeevropski + 2ur (Slovenija 12:00 = ZAE 14:00)
Uradna valuta: UAE dirham (AED); 1€ = cca 4 AED (na dan 1.4.2015).V ZAE sprejemajo povsod samo dirhame (AED).

Javna prevozna sredstva: Vožnja s taxijem je draga. Vsi taxiji so moderni in klimatizirani. Dubaj in Abu Dabi sta dobro povezana s podzemno železnico. Cena vozovnice ni predraga. V ostalih Emiratih prevladujejo avtobusi. Pomembno: na javnih prevoznih sredstvih je prepovedano uživanje hrane in pijače.

Vreme: Dežela ima puščavsko podnebje z letno količino padavin od 100 do 200 mm. V Dubaju je povprečna temperatura januarja 23° C, julija pa 42° C. Poletja so vroča in vlažna. Sončno sevanje je veliko močnejše kot pri nas, zato je priporočljivo, da uporabljate kremo za sončenje z visokim faktorjem. Vedno imejte pri sebi vodo, sončna očala in klobuke.
Električna napetost: 220V, vendar je potreben adapter. Adapter si lahko sposodite tudi v hotelu (na voljo omejene količine).

Mobilna telefonija:
vsa omrežja v glavnem delujejo. Pred potovanjem pri svojem operaterju preverite cene storitev v državi v katero potujete in operaterje, pri katerih so klici najcenejši.

Oblačila in obutev: v arabskem svetu veljajo posebna pravila oblačenja, še posebej ob obisku mošej. Priporočamo, da s seboj vzamete naglavno ruto, katera je obvezna za ženske ob vstopu v mošejo. Nekateri hoteli v ZAE zahtevajo, da imajo moški pri večerji oblečene dolge hlače.

Hrana in pijača: Izbirate lahko med jedmi iz večine najpomembnejših nacionalnih kuhinj. Prevladuje arabska kuhinja. Najbolj priljubljena jed je piščanec na žaru, ki ga ponujajo v večini obcestnih bistrojev na prostem, zraven pa ponudijo khubz (arabsko različico kruha) ali humus. Od riževih jedi boste največkrat naleteli na biriyani, to je riž s piščancem, ribo ali jagnjetino. Tipične jedi: shawarme (kot kebab) in falafle (mesne kroglice) v sendvičih, ki so okusni in poceni. Voda ni pitna. Priporočamo, da pijete samo ustekleničeno vodo. Alkohol je na voljo samo v hotelskih restavracijah in barih s posebnim dovoljenjem. Restavracije izven hotela ne smejo streči alkoholnih pijač.

Trgovine so običajno odprte od 10 do 13 ure in od 16. do 22. ure. Nakupovalni centri so odprti od 10 do 22 ure (Dubai Mall do polnoči) brez prekinitve v tednu, razen ob petkih od 14 do 22 ure.

NOVOTEL WORLD TRADE CENTRE DUBAI****

Hotel Novotel je hotel s 4* in ima odlično lokacijo za raziskovanje največjih znamenitosti Dubaja. Od postaje podzemne železnice oddaljen le 5 min hoje, medtem ko je oddaljen od Burj Khalife, Dubai Mall, Dubai Fraime in Jumeirah Mosque le nekaj minut vožnje.

Gostom hotela so na voljo zunanji bazen, fitnes center ter spa (za plačilo) in savna. Gostje se lahko okrepčajo v hotelski restavraciji, hotel pa nudi še dva bara ter kavarno. Gostje lahko koristijo tudi brezplačen WiFi po celotnem hotelu.

Sobe so prostorne in sodobno opremljene s televizorjem z ravnim zaslonom, aparat za pripravo kave ali čaja ter lastna kopalnica.

Web: https://www.novotel-dubai-world-trade-centre.com/

Tedenska vremenska prognoza:

 

booked.net  

Osupljivi Dubaj II 2022 Osupljivi Dubaj II 2022 Osupljivi Dubaj II 2022 Osupljivi Dubaj II 2022 Osupljivi Dubaj II 2022 Osupljivi Dubaj II 2022 Osupljivi Dubaj II 2022 Osupljivi Dubaj II 2022 Osupljivi Dubaj II 2022 Osupljivi Dubaj II 2022 Osupljivi Dubaj II 2022 Osupljivi Dubaj II 2022 Osupljivi Dubaj II 2022 Osupljivi Dubaj II 2022 Osupljivi Dubaj II 2022 Osupljivi Dubaj II 2022 Osupljivi Dubaj II 2022