Baltske prestolnice

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

BALTSKE PRESTOLNICE: Talin, Riga, Vilna, Helsinki...

To potovanje je odličen način za spoznavanje baltskih držav. Baltske države, ki se nahajajo na severovzhodu Evrope, niso ravno tipičen del Evrope. Pogosto se pojavljajo vprašanja, katera prestolnica je najbolj zanimiva in katera je najlepša – je to Talin, Riga ali Vilna? Najboljši način, da to ugotovite je, da se z nami odpravite na pot in sami raziščete ta čudovita mesta. Odkrijte edinstveni šarm baltskih dežel in obiščite njihova mesta, vasice in naravne znamenitosti.

1. dan: Talin
Zbor potnikov na letališču Ljubljana oz. Zagreb dve uri pred odhodom in polet proti Talinu. Po pristanku v glavnem mestu Estonije, sledi transfer do hotela in namestitev. Odvisno od časa prihoda se odpravimo na ogled mesta (panoramski avtobusni ogled in peš ogled mesta). V primeru poznega prihoda bo ogled mesta izveden 8 dan. Talin je najbolje ohranjeno srednjeveško mesto v severni Evropi z očarljivo arhitekturo. Nekoč dom bogatih trgovcev iz Nemčije in Danske, je danes mesto s številnimi muzeji, galerijami in restavracijami. Ogledali si bomo tudi katedralo Aleksandra Nevskega, ki je najpomembnejši monumentalni primer pravoslavne sakralne arhitekture v Talinu. Vrnitev v hotel in nočitev.

2. dan: Talin - Sigulda
Zajtrk. Vožnja proti Siguldi, s postankom pri slapovih Keila Joa. Z višino 6 metrov in širino nekaj deset metrov, je Keila Joa tretji največji slap v Estoniji. Pri slapu se nahaja obnovljena hidroelektrarna in en od najstarejših prenovljenih dvorcev v Estoniji, kot tudi študijska pot dolžine več kot 3 km. Vožnjo nadaljujemo proti Siguldi. Na poti se ustavimo še pri jami Gutmanis v Latviji, ki je največja jama na Baltiku. Jama je naravni fenomen in hkrati kraj, povezan s številnimi mitološkimi zgodbami in legendami. Ena takšnih je o poglavarju Rindaugasu, ki je svojo ženo obtožil nezvestobe ter jo zakopal v strmo pobočje reke Gauje. Po legendi so se njene solze spremenile v potok, ki je ustvaril jamo. Nočitev v Siguldi.

3. dan: Sigulda-Riga
Zajtrk. Po zajtrku priporočamo, da se nam pridružite na fakultativnem izletu (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) do gradu Turaida. Srednjeveški grad se nahaja v istoimenskem mestu, v pokrajini Vidzeme. Zgrajen je bil v začetku 13. stoletja v gotskem stilu. V gradu se nahaja muzej, ki priča o zgodovini tega območja. Grad je bil sezidan po navodilih Alberta, nadškofa Rige, na kraju porušenega lesenega gradu livonskega voditelja Caupa iz Turaida. Vožnja proti Rigi s prostim časom za kosilo (ni vključeno). Sledi poldnevni ogled mesta Riga (panoramski avtobusni ogled in peš ogled mesta), ki združuje stari del mesta in okrožje Art Nouveau. Center Rige, z značilnimi lesenimi hišami, je pod zaščito UNESCA. Staro mestno jedro ima več kot 150 zgodovinskih zgradb, katere so razpršene po ulicah, ki se kot labirint vijejo med zgradbami in so nespremenjene že od 13. stoletja. Okrožje Art Noveau je posebno, zaradi čudovitih zgradb iz 19. stoletja. Ogledali si bomo tudi katedralo (vstopnina vključena), eno od najstarejših srednjeveških verskih objektov ob Baltskem morju. Tu je sedež nadškofa evangeličanske cerkve in je ena glavnih znamenitosti Rige. Nočitev v Rigi.

4. dan: Riga - Vilna
Zajtrk. Sledi vožnja proti Vilni s postankom na Gori križev (Cross Mountain). Gora križev je edinstven sakralni kraj in edini takšne veličine na svetu. Je znano zbirališče vernikov različnih narodnosti in veroizpovedi in vključuje zbirko križev in razpel z vsega sveta. Od začetka 20. stoletja do danes se je število križev povečalo s približno sto na več kot 100.000. Sledi vožnja proti Vilni. Po prihodu sledi ogled mesta (panoramski avtobusni ogled in peš ogled mesta). Vilna je baročno središče vzhodne Evrope, ustanovljeno v 13. stoletju. Ogledali si bomo staro mestno jedro (pod zaščito UNESCA od leta 1994) z univerzo, katedralo, samostanom sv. Bernarda in cerkvijo sv. Ane. Cerkev sv. Ane je edinstven primer pozno gotske arhitekture in je glavna znamenitost starega mestnega jedra. Prva lesena cerkev je stala na tem mestu že od 14. stoletja. Kasneje, v obdobju od 1.495 do 1.500 leta, so frančiškani zgradili kamnito cerkev, ki je bila dograjena leta 1.582 in tako prevzela današnjo obliko. Legenda pravi, da ko je Napoleon Bonaparte zagledal to cerkev, mu je bila tako všeč, da je razmišljal, da jo prenese v Pariz. Nočitev v Vilni.

5. dan: Vilna – Riga
Zajtrk. Dopoldan lahko preživite po svoje ali se nam pridružite na fakultativnem izletu (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) na grad Trakai, ki se nahaja na otoku sredi jezera Galvė. Trakai je bila srednjeveška prestolnica Velike kneževine Litve in grad je imel za kraljevino velik strateški pomen. Po nemirni preteklosti in številnih poškodbah, je bil grad sredi 20. stoletja obnovljen in je danes velika turistična znamenitost. Popoldan se vrnemo v Vilno in nadaljujemo z vožnjo proti Rigi. Prijava v hotelu v Rigi in nočitev.

6. dan: Riga - Pärnu – Talin
Zajtrk. Sledi vožnja proti Pärnu, mestu, ki leži v jugozahodni Estoniji, ob obali zaliva Pärnu, delu Riškega zaliva v Baltskem morju. Pärnu je dobro znano mednarodno zdravilišče z blatnimi kopelmi in najbolj priljubljena destinacija zdravstvenega turizma v Estoniji. Prosti čas za oglede in sprehod ali kosilo (ni vključeno). Nato nadaljujemo pot proti Talinu, glavnemu mestu Estonije. Prihod v Talin in nočitev.

7. Talin
Zajtrk. Danes imate prosti dan za raziskovanje in pohajkovanje v lastni režiji, lahko se nam pa pridružite na fakultativnem izletu (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) v Helsinke. Po zajtrku se odpeljemo iz hotela do pristanišča, od koder sledi 2,5 urna vožnja s trajektom do Helsinkov. Po prihodu se s tramvajem zapeljemo do mesta. Sprehodili se bomo mimo slikovite predsedniške palače, impresivne katedrale, vse do priljubljene nakupovalne ulice Esplanada… Raziščite uličice, trgovine in Market Square, osrednji mestni trg, ki je od pomladi do jeseni zelo živahen. Poskusite svežo finsko hrano, ki jo dnevno ponujajo na trgu ali kupite spominek za svoje najbližje. Prosti čas za kosilo (ni vključeno) ali nakupe pred vkrcanjem na trajekt in odhod proti Talinu. Po prihodu v Estonijo sledi transfer do hotela v Talinu in nočitev.

8. dan: Talin
Zajtrk in odjava iz hotela. Prosti čas do odhoda na letališče, prijava na let in polet proti Ljubljani oz. Zagrebu.


Pomembno opozorilo: Za to potovanje potrebujete potni list ali osebno izkaznico, ki mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja.


Najmanjše število potnikov za izvedbo potovanja v posameznem terminu je 20.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči


VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - NE
Več informacij na:
ESTONIJA: https://www.gov.si/zbirke/drzave/estonija/
LATVIJA: https://www.gov.si/zbirke/drzave/latvija/
LITVA: https://www.gov.si/zbirke/drzave/litva/
FINSKA: https://www.gov.si/zbirke/drzave/finska/

CEPLJENJE - NI OBVEZNO
Več informacij na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/evropa

 

Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana/Zagreb-Talin-Ljubljana/Zagreb preko Frankfurta, Münchna oz. Varšave s pristojbinami
- 7 x nočitev v hotelih s 3* in 4* v dvoposteljni sobi
- 7 x samopostrežni zajtrk
- prevozi po programu s klimatiziranimi in udobnimi turističnimi avtobusi
- ogled Talina, Rige, Gore križev, Vilne
- slovensko oz. hrvaško spremstvo in lokalni vodnik
- organizacijo potovanja


Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Možna doplačila v agenciji:
• Celosten paket zavarovanja potovanja od 57,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• 7 x večerja: 119,-EUR na osebo
• Paket izletov (grad Turaida (3. dan), grad Trakai s kosilom (5. dan) in Helsinki (7. dan)): 139,-EUR na osebo
• Parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana: 35,-EUR na vozilo, na teden
• Transfer Ljubljana-letališče Zagreb-Ljubljana: 40,-EUR na osebo

Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 199,-EUR

Obvezno doplačilo na potovanju:
Turistična pristojbina (city tax) - obvezno plačilo v hotelu v Vilni 1,-EUR na osebo, na noč.

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za to potovanje potrebujete potni list ali osebno izkaznico, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje V Baltske države cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/evropa/.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:

01.09.-08.09.2020 iz Zagreba
LO612 01.09.2020 ZAGREB VARŠAVA 1205 1340 – let traja 1 uro in 35 minut
LO787 01.09.2020 VARŠAVA TALIN 1440 1720 – let traja 1 uri in 40 minut
LO792 08.09.2020 TALIN VARŠAVA 0555 0635 – let traja 1 uri in 40 minut
LO611 08.09.2020 VARŠAVA ZAGREB 0945 1125 – let traja 1 uro in 40 minut
Prevoznik: LOT Polish Airlines

10.09.-17.09.2020 iz Zagreba
LO612 10.09.2020 ZAGREB VARŠAVA 1205 1340 – let traja 1 uro in 35 minut
LO787 10.09.2020 VARŠAVA TALIN 1440 1720 – let traja 1 uri in 40 minut
LO792 17.09.2020 TALIN VARŠAVA 0555 0635 – let traja 1 uri in 40 minut
LO611 17.09.2020 VARŠAVA ZAGREB 0945 1125 – let traja 1 uro in 40 minut
Prevoznik: LOT Polish Airlines

29.09.-06.10.2020 iz Ljubljane
LH1461 29.09.2020 LJUBLJANA FRANKFURT 0655 0815 – let traja 1 uro in 20 minut
LH 880 29.09.2020 FRANKFURT TALIN 0950 1305 – let traja 2 uri in 15 minut
LH 881 06.10.2020 TALIN FRANKFURT 1350 1515 – let traja 2 uri in 25 minut
LH1460 06.10.2020 FRANKFURT LJUBLJAN 2030 2145 – let traja 1 uro in 15 minut
Prevoznik: Lufthansa

14.10.-21.10.2020 iz Zagreba
LH1405 14.10.2020 ZAGREB FRANKFURT 0635 0815 – let traja 1 uro in 35 minut
LH 880 14.10.2020 FRANKFURT TALIN 0955 1310 – let traja 2 uri in 15 minut
LH 2405 21.10.2020 TALIN MÜNCHEN 1255 1420 – let traja 2 uri in 25 minut
LH1728 21.10.2020 MÜNCHEN ZAGREB 1540 1640 – let traja 1 uro
Prevoznik: Lufthansa



En izmed partnerskih hotelov med potovanjem:

Hotel PANORAMA VILNIUS 3*+

Hotel Panorama se nahaja v zgodovinskem središču mesta Vilna, v bližini starih mestnih vrat zore, mestne hiše, Litovske filharmonije in zgodovinskih ulic starega mestnega jedra, v katerih najdete številne luksuzne butike, prodajalne spominkov, restavracije in nočne klube. Iz večine sob se ponuja čudovit razgled na mestno panoramo.

Hotel nudi namestitev v 224 sobah, kategorije 3*+. Standardne sobe so opremljene z lastno kopalnico, SAT TV, brezžičnim internetom, telefonom, sušilcem za lase. Udobna in prostorna restavracija ponuja bogat zajtrk.

Spletna stran: www.panoramahotel.lt


booked.net booked.net booked.net booked.net

Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020 Baltske prestolnice II 2020